Skip to main content

Posts

Showing posts from 2005

11 sept.

saya comel (betul la tu kot). . .sebab saya kencing kuat (err..errr...sbb sy byk minum air)

wakakakakka cilakak tul..manalah kawan ko dpt idea cam tu pinat...hauhauahuah mmg lawak...
sila buat ayat ikut bulan n tarikh anda lahir...hauhaua...gurauan semata-mata ku tak kisahhhh jejejej.... 11 sept. WTC kena bom tu. :)

BulanJan - SAYE NERD
Feb - SAYE KACHAK
Mar - SAYE BUSUK
Apr - SAYE SENGAL
May -SAYE KEPENG
Jun - SAYE CANTEK
Jul - SAYE LOSER
Aug - SAYE PENYAYANG
Sep - SAYE COMEL
Oct - SAYE KUNO
Nov -SAYE BAIK
Dec - SAYE POYO

Hari1 - KERANA PAPA MARAH SAYA
2 - KERANA ORANG KATE SAYE BEGITU
3 - DENGAN BAJU RABAK
4 - DENGAN KAKI YANG BENGKOK
5 - KERANA BALAK SAYE GAY
6 - KERANA SAYE TAK DE DARA
7 - DENGAN KETEMBAMAN YANG MELAMPAU
8 - KERANA SAYA PERFECT
9 - KERANA SAYA BODOH
10 - DAN SAYE SUKE KENTOT
11 - SEBAB SAYE KENCING KUAT
12 - KERANA SAYE SUKE LOMPAT2
13 - DENGAN TANGAN YANG PENDEK
14 - KERANA ABANG GIGIT SAYE
15 - KERANA SAYA BEDAH OTAK SAYE
16 - DAN SAYE X SUKE KAWAN2 SAYE
17 - DENGAN TAKDE OTAK
18 - KERANA SAYA…

Semangat Rerumput

dibumi yang terhampar luas, aku kelihatan begitu kerdil...

tubuhku tak setegap pohon jati yang berakar tunjang
tak sekukuh dan semegah gunung nan tinggi
tak seperti mekar melati yang harum mewangi

rejaman angin ribut tak mampu ku tepis
terjahan hujan taufan yang mencurah tak dapat ku tangkis
cengkam terik mentari terus saja membengis

namun
perjuangan hidupku tak pernah goyah

aku percaya, sesungguhnya
angin ribut yang membuas
hujan taufan yang mengganas
terikan mentari yang mencengkam
tak betah merobek semangatku
tak terdaya menghambat pertumbuhanku
tak bisa menghalangku membiak melata ke serata penjuru

aku yakin, sebenarnya
buas angin taufan sekadar menyapu debuan dibahuku
ganas hujan ribut umpama menabur baja khasiat kepadaku
terik cengkam mentari hanyalah bagaikan sajian hidangan kehidupanku

aku sedar, bahawasanya
ribut taufan sebenarnya menambah tumbuh kental jiwaku
terikan mentari bagaikan memberi nafas baru
dan kini semangat rerumput menjadi pegangan hidupku.
akhirnya contractor aku berjaya jugak siapkan rumah tu...isk biasa la claim project lambat...contractor pun lembab la...hahaha...seronok gak lukis2 nie pinat walaupun nampak cam budak darjah satu... :P



Based on your drawing and the 10 answers you gave this is a summary of your personality:you are sensitive and indecisive at times. You are a freedom lover and a strong person. You love your house and family. You are a gifted artist as well. Once you have a problem, you need a friend with you. Your life is always full of changes. You are very tidy person. There's nothing wrong with that because you're pretty popular among friends. Your life is always full of changes. When it comes to love, you shut yourself off. It's difficult to win your heart because you have decided to keep your feelings deep inside. You see the world as it is, not as you believe it should be. You added a flower into your drawing (sebenarnya pokok bunga jejejjeejej). The flower signifies that you long for l…

new experience

lama tak menulis dlm nie . . .

semalam merupakan hari pertama aku melihat baby dlm perut umienyer...ermmm masyAllah..ajaib sungguh.....mungkin waktu aku dlm perut mak aku pun begitulah keadaannya...nampak tali pusat, uri....cuma jantina jer tak nampak (mungkin perempuan)... berdebar-debar campur gembira....syukur baby sihat...lagi 3 minngu akan scan lagi....

hari nie rileks skit proposal utk tan sri semalam dah siap tinggal touch up skit-skit jer hari nie...lega hati ku ini.
semalam juga isbro development call suh pi interview 27 dec (mana diorg dpt no phone aku nie?)....aiseyman nk pi cheras....dalam hati aku kalau dpt kerja tu mmg best....tapi nk menempuh jammed setiap hari dari puchong ke cheras tu yg tak tahan tu...mau kerja cam dulu nie...pergi tak nampak matahari balik pun tak jumpa matahari, ...lagi pun perancangan lain baru jer nk bermula...isk tgh syok dgn perancangan baru tetiba muncul pulak offer baikkkk punya....isk kena istikaroh cam nie...
Your Personality Is
Guardian (SJ)

You are sensible, down to earth, and goal oriented.
Bottom line, you are good at playing by the rules.

You tend to be dominant - and you are a natural leader.
You are interested in rules and order. Morals are important to you.

A hard worker, you give your all at whatever you do.
You're very serious, and people often tell you to lighten up.

In love, you tend to take things carefully and slowly.

At work, you are suited to almost any career - but you excel in leadership positions.

With others, you tend to be polite and formal.

As far as looks go, you are traditionally attractive. You take good care of yourself.

On weekends, you tend to like to do organized activities. In fact, you often organize them!The Three Question Personality Test

Balang, Mayonis dan 2 Cawan Kopi.

BALANG, MAYONIS DAN 2 CAWAN KOPI.

Di dalam sebuah kelas falsafah, seorang profesor berdiri di hadapan dewan kuliah, meja di hadapannya terdapat beberapa barangan. Tanpa sepatah perkataan, kelas bermula dengan beliau mengambil sebuah balang mayonis yang besar dan mengisinya dengan bola golf.

Dia kemudian bertanya kepada para pelajarnya, adakah balang tersebut penuh,dan pelajarnya menjawab "ya!". Profesor kemudian mengambil sekotak batu kerikil halus dan menuangkannya ke dalam balang yang telah dipenuhi bola golf tadi, lantas menggoncang balang tersebut dengan lembut. Bebatu kerikil mengisi ruangan kosong di antara bola-bola golf.

Sekali lagi dia bertanya akan pelajarnya sama ada balang tersebut telah penuh, pelajarnya lantas menjawab "ya..."Tanpa menjelaskan apa-apa kepada pelajarnya, profesor tersebut lantas mengambil pula sebuah kotak yang berisi pasir dan menuangkannya ke dalam balang tersebut. Pasir yang dituang mengisi ruangan di antara batu kelikirdan bola golf…

PENCURI AWAS !!!

BERHATI-HATI KETIKA DI PUDURAYA . . .



ermmmMMmm

bertuahnya kita dengan nikmat tuhan . . . syukur.

HANTU ????

email dari seorg kawan,
ermm hantu pun nk ambil gambar???
ermm nie nampak real skit..tp kebenarannya tak tahu la.

' inside my head "

semalam jumpa ijam kat keramat, kami pergi minum-minum kat ampang sebelah restoran ayam bakar wang solo...ermm macam-macam kami bualkan....rasa nk pecah kepala aku bila fikir-fikir balik apa yang dibualkan yang lebih kepada 'brainstorming'...arghhhhhh ade sesuatu dalam kepala aku yg rasa nk pecah tp tak pecah-pecah....rasa nk hntak dgn keyboard nie jer...[[ sian keyboard gak jadi mangsa ]]. on the way balik rumah terfikir lak pasal nama baby....ermmm macam-macam nama...dari nama cyber friends sampai la ke nama-nama yg berbunyi kemelayuan asli zaman 20-an hehehehehe....mula la otak aku tak berapa nk berfungsi dengan betul....baby pun tak tahu lagi lelaki ke perempuan...ermmm tak kisah asalkan baby sihat dan comel like me [perasan]...jejejejejejej. ermm nanti bila aku shortlistkan nama untuk baby, buat masa nie banyak sgt dalm benak kepala aku.... paperworks on progress...ermm mula la aku rasa nk berenti kerja...survive balik dgn bisnes...apa-apa pun tunggu paperworks complete...ke…

5 hari yang menjemukan.

14 - 18 november . . .
Arghhhh sakit mata...merah menyala mata kanan aku, urat saraf membengkak dugaan dari tuhan, dpt mc 2 hari...lepas 2 hari mata kiri pulak kena...adoi berair lagi mata aku... dpt lagi mc 2 hari hehehhehe bole gak aku wat skit-skit paperwork yg dh lama tertangguh kat rumah....ermmm syok gak lepak rumah sambil buat kerja nie :) ....

masuk hari ke-4 aku dh bosan gila.... sambil baca surat khabar ternampak cerita harry potter baru keluar...ermmm peluang baik sebab sure tak ramai orang tgk waktu kerja...so aku pun pergi tgk wayang dengan selambanyerrrrr [ sambil sebarkan virus kat dlm panggung hehehe ].....enjoy sekali sekala...

akhirnya mata ku dah ok...Alhamdulillahhhh hari nie baru mula kerja seperti biasa...leganyerrrrrrr.
ermmm macam rushing jer aku taip kan...apa-apa pun sempat gak dlm cuti tu habiskan beberapa buku yang tak sempat baca.
ermm cuma bila aku pergi kedai buku MPH Alamanda kat Putrajaya tu aku tgk barisan novel tajuknyer lebih kurang sama jer...sure ade p…

kawan - (e-mail dr seorg teman)

KAWAN...
kata emak.. kawan itu umpama api,
mula-mula bila kelihatan kecil ia nampak indah belaka,
tapi jika api itu mula membesar dan merebak
ia boleh membuat hidup jadi musnah,
tapi kata abah pula, kawan itu umpama
mendirikan sebuah rumah di tebing arus...
kalau berani dan gagah menghadapi segala onak-duri yang berlaku,
maka berkekalan kehidupan dan persahabatan...
tapi lain pula kata abang... baginya kawan itu umpama layang-layang,
jika ikatan yang dibina di pegang dengan sama erat maka ikatan persahabatan itu akan menjadi kukuh...
tapi kata kakak, kawan itu umpama sekuntum bunga tahi ayam...
makin dekat makin berbau... Tapi makcik pula selalu berkata,
kawan itu seperti racun, ada pahit dan gentir,
kalau tidak pandai memilih dan merasa maka ia pasti mengundang bahaya...
Tapi bagi aku... kawan itu semuanya indah belaka...
walaupun ia dikatakan umpama api, ibarat berumah di tebing arus, ibarat layang-layang, bau umpama sekuntum bunga tahi ayam, racun....
tapi bagi aku kawan itu ibarat pelita....
ia sen…

- setahun usia

sedar tak sedar blog nie dah setahun...skit pembaharuan dilakukan, ermmm i luv blue kaler, thanks kepada kengkawan yg sudi jenguk-jenguk kat sini...komen u all sgt dihargai,

ermm aku dh malas skit nk berchatting dlm ruang yg terbuka, rasa lebih selesa dlm lingkungan yang terhad, mungkin tunggu masa yang sesuai come back with something, sekarang nie asyik fikir nk cari duit jer....nk beli rumah wachaaaa target tu.

byk idea yg bagus kawan-kawan brainstorming, cuma tunggu masa dan paperwork settle, kena buat research jugakkan, tak mo jadi cam dulu-dulu. learn from mistake...yeahhh syuk u can do it...
syuk boleh...yihaaaaaaa

HARI YANG MENDUNG..[[[ AL-FATIHAH ]]]

18 oct . . .
selepas berbuka kami dikejutkan dgn beberapa panggilan dan sms dari saudara mara sebelah isteriku yg memberitahu caca zainal (pensyarah UPM) meninggal dunia...innalillahwainnailaihirojiunn...kami tak dpt ziarah pada malam tu kerana istri tak berapa sihat, kami ambil keputusan melawat selepas sahur nanti . . .

19 oct . . .
pukul 4:30 pagi aku bangun utk bersahur di kejutkan sekali lagi dgn sms dari kakak ku yg tak sempat aku baca...sms pertama pukul 3:30 pagi sms "abg masuk wad icu"... sms kedua pukul 4:30 pagi "abg dah tiada"... terkejut kerana aku baru sahaja berjumpa abg ipar ku Mansur b. Husin (Pesara Guru) itu dirumahnya pada minggu lepas...keadaannya sihat walupun baru lepas keluar wad kerana sakit jantung. Innalillahwainnailaihirojiunnn...

selepas menziarahi arwah caca zainal di kelana jaya...kami terus ke HUKM menziarahi abg iparku itu, dari sana kami terus ke segamat utk kebumikan arwah, hiba melihat keadaan sufian (10 thn) dan nurul hidayah (7 thn…

ghatering di kelab sultan sulaiman

pada 15 oct satu perjumpaan sambil berbuka puasa di kelab sultan sulaiman diadakan, walaupun ade beberapa org yg tak dpt hadir disaat-saat akhir namun majlis tetap berjalan dgn meriah..., terima kasih kepada Dr.Khalid, Orkid dan anak-anaknya.. Biskut kering, hubby dan anak..rush, Dr.Cruzz, Ell, Jet,Markerpen, Adott.com, Apple Tree, gotee, dan kepada diriku sendiri serta istri tersayang....cewahh.

catatan aku :
6:40 - aku,wife,gotee,jet,rush dan apple sampai...terus cari meja reserved atas nama dr.khalid :)...lepak sambil tunggu yg lain sampai.

6:50 - biskut kering dan hubby tiba....rush pergi jemput markerpen yg tiba dari ipoh (jauh tuu)

7:00 - dr.cruzz tiba... lepas tu apa lagi sessi ambil makanan dan berbuka... lepas solat maghrib...rancak berborak..biasala sessi kutuk mengutuk (tunggu maya tak kunjung tiba) kekekek ampun la pada mereka yg tersedak waktu berbuka hari berkenaan :)

9:00 - baru pulang...selepas jumpa pemilik cafe dato mokhtar...hehehe mana tahu ade peluang2 baru ker :)

tabik…

SELEMBAR BULU MATA

Diceritakan di Hari Pembalasan kelak, ada seorang hamba Allah sedang diadili.Ia dituduh bersalah, menyia-nyiakan umurnya didunia untuk berbuat maksiat. Tetapi ia berkeras membantah."Tidak. Demi langit dan bumi sungguh tidak benar. Saya tidak melakukan semua itu."

"Tetapi saksi-saksi mengatakan engkau betul-betul telah menjerumuskan dirimu sendiri ke dalam dosa," jawab malaikat. Orang itu menoleh ke kiri dan ke kanan, lalu ke segenap penjuru.Tetapi anehnya, ia tidak menjumpai seorang saksi pun yg sedang berdiri.Di situ hanya ada dia sendirian. Makanya ia pun menyanggah, "Manakah saksi-saksi yg kau maksudkan? Di sini tdk ada siapa kecuali aku dan suaramu."

"Inilah saksi-saksi itu," ujar malaikat. Tiba-tiba mata angkat bicara, "Saya yg memandangi." Disusul oleh telinga, "Saya yg mendengarkan." Hidung pun tidak ketinggalan, "Saya yang mencium dan menghidu" Bibir mengaku, "Saya yang merayu." Lidah menambah, "…

ORANG MELAYU ???

APA YANG MENGHALANG KEJAYAAN ORANG MELAYU?

MEMANDANG RENDAH DAN TAK YAKIN PADA BANGSA SENDIRI -Tanpa kita sedari kita sering kali memandang rendah akan keupayaan bangsa sendiri.bilamana seorang melayu menjalankan perniagaan atau membuat sesuatu selalunya kita tak ambil pusing dan sering kali berkata ..’ ALAH TAK KEMANA PUN TU ‘. Jika sikap inilah yang kita terusa amalkan memang tak kemana pun kita. Sepatutnya lah kita membantu dan memberi sokongan kepada bangsa sendiri . Cuba kita bandingkan bangsa lain..cina umpamanya yang memang berjaya mendominsi ekonomi negara kita , pernah kita lihat orang cina memperlekehkan kaumnya…adakah sering kita lihat perniagaan kaum cina gagal..sudah tentu tidak..kerana mereka bersikap membantu sesama mereka..lihat sajalah kaum cina dengan pendidikan rendah pun pun mereka boleh menjadi tauke..kenapa tidak kita…Kekadang kita lihat kaum cina menjalankan perniagaan yang kita sendiri merasa pelik dan tak yakin akan berjaya ..tapi tengok akhirnya mereka be…
GHATERING BERBUKA PUASA UNTUK WARGA LAMAN ASMARA, TEMPAT : AL'AMO CAFE DI KELAB SULTAN SULAIMAN, WAKTU BERKUMPUL : 6.15 PTG, BAYARAN : RM25 (DEWASA) RM15 (KANAK-KANAK), TARIKH : 15 OKTOBER 2006, CARA MENYERTAI : JOIN LAMAN ASMARA CHAT ROOM, CARI NICK .dr.eViL DAN BERIKAN NO PHONE ANDA (NO ANDA SELAMAT). PERTANYAAN : SILA TULIS DLM GUEST BOOK BAWAH WEBSITE INI, KERJASAMA ANDA AMAT DIHARGAI. TARIKG TUTUP : 13 OKTOBER 2006.
mineral
a`kum kawan-kawan, ermmm lama juga aku tak menulis dlm blog nie... apa-apa pun saya ucapkan selamat menjalani ibadah berpuasa, moga tahun ini lebih baik dari tahun lepas.
mineral
ermmm do something....must do...juz do it [[[motivasi diri sendiri]]]
mineral
....hargai pejuang-pejuang kemerdekaan ..... apa yg kita lakukan????
mineral

AKU, KAU BERBEZA...AKU, KAU ISTIMEWA

seorang teman e-mail padaku....[[[ mari kita renungkan ]]]

LELAKI
Lelaki bujang kena tanggung dosa sendiri apabila sudah baligh manakala dosa
gadis bujang ditanggung oleh bapanya.
Lelaki berkahwin kena tanggung dosa sendiri, dosa isteri, dosa anak
perempuan yang belum berkahwin dan dosa anak lelaki yang belum baligh.

BERATKAN?
Hukum menjelaskan anak lelaki kena bertanggung jawab ke atas ibunya dan
sekiranya dia tidak menjalankan tanggung jawabnya maka dosa baginya
terutama anak lelaki yang tua, manakala perempuan tidak, perempuan hanya
perlu taat kepada suaminya. Isteri berbuat baik pahala dapat kepadanya kalau
buat tak baik dosanya ditanggung oleh suaminya.
BERATKAN??
Suami kena bagi nafkah pada isteri, ini wajib tapi isteri tidak. Walaupun
begitu isteri boleh membantu. Haram bagi suami bertanya pendapatan isteri
lebih-lebih lagi menggunakan pendapatan isteri tanpa izin ini.
Banyak lagi lelaki lebih-lebih lagi yang bergelar suami perlu tanggung.
Kalau nak dibayangkan beratnya dosa-dosa yang ditanggu…

memasak ??

Subject: Kenapa memprtikaikan perempuan tak reti masak?

Kalau perempuan tidak boleh memasak, dikutuk dan disuruh belajar.
Kalau lelaki tak boleh jadi imam kita kata okay saja. Jangan diperbesarkan nanti mereka terasa hati. "Apalah perempuan, tak pandai masak siapa nak kahwin dengan awak!"
Begitulah kata rakan sejawat lelaki pada seorang anak dara, juga rakan sejawat kami.
Makajawaplah si gadis ayu itu yang dia tidak sempat belajar memasak sebab dari kecil tidak digalakkan keluarga sebaliknya di suruh menumpukan perhatian pada pelajaran saja. Sementelah tinggal di asrama, peluang pulang ke rumah terhad dan tidak sempat turun ke dapur membantu ibunya.
"Habis sekarang kenapa tidak belajar?" Tanya sang lelaki lagi dengan penuh semangat. "Sedang belajarlah ni tetapi selain sibuk dengan kerjaya saya juga sibuk belajar agama, jadi belajar memasak tetap tidak diutamakan!" Begitu jawab si gadis yang membuatkan lelaki tadi menggeleng- geleng kepala. Baginya tidak sempu…
akukah didalam kereta itu? ahaks.... [ renault concept car ] .................................................................... semalam 1st time aku pergi ke menara CP sebelah estin hotel....sambil bawa presentation board [ 12 kpg ] dengan HOD aku jumpa GM cp kat penthouse...ermmm cantik juga bangunan nie...selesai presentation kami pi makan kuew tiaw goreng kat ss3 PJ, sambil HOD aku kata thanks, u byk tolong i...heheheh hilang kejap penat aku, walaupun aku bengang kat dia sebab kasi kerja last minit heheheh...dlm perjalan aku beritahu HOD yg aku perlukan asst, giler semua subsidiari company punya kerja design aku kena buat.....kalau semua kasi last minit mau aku hentak keyboard nie kat pala diorang nnti, nk harapkan amoi belakang aku nie...jgn harap la...nk suh scan gambar pun muka cam ba alif ba ya tgh berak....kekekekek camner tgh berak...sori ler tak pernah tgk....[lepas geram kejap].....apa-apa pun lantak la....janji kerja aku depa tak kacau.... kat area rumah aku meriah dgn h…
"jauh berjalan, luas pemandangan" ... teringat sewaktu aku mula-mula hendak melangkah ke Alam asrama dgn gembiranya hendak pergi jauh dari rumah, hendak melihat dunia baru, mungkin waktu itu jiwa memberontak memberitahu pada diriku, "pergi..pergi sejauh mungkin yang kau terdaya, tiada siapa dapat menghalangnya" ermmm kehendak hendak pergi jauh tetap dlm diriku, bila ku ajukan persoalan untuk sambung belajar kepada isteriku, dia juga mempunyai keinginan yang sama, syukur Alhamdulillah, walaupun belum tiba masa yang sesuai tapi cita-cita itu tetap ada, menjadi survivor menjadikan aku lebih menghargai apa yang ada, masih teringat sewaktu aku menerima sijil pertama ku dalam bidang senibina, arwah ibu pula masuk ke hospital kerana strok, sesiapa pun tak beritahu dihari konvokesyenku sehinggalah aku pulangh tiba dirumah untuk beritahu khabar gembira, terpaku aku depan pintu bila diberitahu bonda berada dihospital, malam itu juga ditemani anak saudara perempuan aku pergi …
geram aku tgk sinki nie....gambar ni diambil waktu aku buat survey nk letak accessories kat showroom....huh nasib baik takde rumah sendiri lagi, kalau aku beli sinki nie....sabarjelah.
mineral
salah satu sudut interior opis aku....sebelah kiri meja aku lepak hhehehe.
mineral
yess.....90% dah siap. [kerja-kerja showroom]
bookmark 2nd page, dlm kenangan.
bookmark utk kengkawan waktu ghatering kat jaya jusco dahulu....1st page.
bosan nie ler kerja aku....'visual art', title : serabut.
ermm segar je badan, jerebu pun dah kurang, semalam pergi ambil buluh kat kg ina dirembau sampai tengahari datuk ina takde jadi kami berempat pun pergi ka tanjung bidara hanya untuk makan tengahari ehehe ronda-ronda cari makan, lepas makan balik ke rembau mujur atok ade kat umah terus pergi kebun ambik buluh seberapa banyak yang boleh, lepas ambik buluh kami kerjakan buah rambutan penuh satu van dengan buluh dan rambutan, puas makan. sampai mantin dah maghrib tertidur aku keletihan, blaik rumah dengan yobo dah dekat pukul 9 ermmmm, lepas tu adshar datang dengan ina ambik kereta sempat tolong tukar fuel filter kotor teruk, hantar buluh ke shah alam dan sampai rumah tepat kul 12 malam isk melepas rancangan the appreantice aku, letih terus tidooo zzzzzzz sampai hari nie, tapi apa yang best sebenarnya lepak kat kampung ini hehehehe makannnnn jer penuh buah dan ermmm tgk atok ina dok umah kg sorang2 macam mana la bila aku dah tua nantikan ade ker anak2 disekeliling????? ....
sesuatu pasti akan berubah, cepat atau lambat, kita tentukan, keadaan tentukan, takdir tentukan, pilih sahaja yang mana jadi keinginan, bak kata arwah bonda ku, "kita buat dia, bukan dia buat kita" (merujuk pada sesuatu perkara yg kita mampu buat)..... terlalu banyak sesuatu disekeliling kita yang belum diterokai.....pasti ada sesuatu.
setiap kata membakwa makna, setiap laku tunjuk perkiraan, pasti berlayar setiap persinggahan, moga ada sesuatu jadi pengajaran. . . . . . . ermmmm
sibuknya sampai banyak benda yg aku nak tulis terlupa, mujur pagi nie nampak sekeping kertas yg aku salin beberapa kata-kata dari dalam LRT Star sewaktu dalam perjalanan pulang minggu lalu........ :- 'ikhtiar tak datang bergolek, akal tak datang melayang'.... 'keris pedanag tiada tajam, tajam lagi mulut manusia'..... 'angin ribut dapat ditangkal, hati kasih apa ubatnya?' ...... 'hati berkehendak begitu sahaja, menanggung ghairat cinta merana'.......ermmmm ada beberapa bahagian yg aku sikit kabur....tapi pasti ade sesuatu didalamnya.
kerja...kerja...kerja.....byknya kerja termasuk sedikit kerja-kerja luar.....mungkin rezeki baby kot heheheh....ermmm citer pasai baby nie 1st experience nie mmg kekadang mencabar minda kena byk baca bab-bab ibu mengandung nie kena belajar sesuatu. :), apa-apa pun syukur Alhamdulillah.
smlm baru habis baca buku 'cara memulakan bisnes' penulis ainon mohd, ermm baru sedar beberapa kesilapan yang aku pernah buat, patutlah tak berapa menjadi, insyAllah akan diperbaharui, mmm betul juga kata sesetengah orang, "bukan senang nak senang" dan "bukan susah nak susah", tapi tu hakikatnya kejayaan takkan dtg bergolek kan.....org melayu nie ramai yg nk cepat senang dan tak sanggup susah, bukan macam org cina sanggup hadapi risiko, tapi hasil kerja sebenarnya sama sahaja cuma caranya yg berbeza, ermmmm kena lakukan sesuatu, cari bahan tambah ilmu. (aku masih tunggu janji ijam nak hantar printer dan habiskan cv comp yg separuh lagi, ermmm seminggu dah, nie buat aku rasa nak pressure org nie hehehhe).
ribut pasir di Iraq..... ermmm dasyat.
niagara fall......( ermmm bila nak pergi yerk? )
hari nie aku masuk kerja lewat...ermm hantar 'yobo' ke klinik kerajaan....buat appointment...lepas tu terus ke KPMC lebih senang pi hospital swasta nie, mahal skit takpe janji selesa service ok.....syukur alhamdulillah doktor kata 'yobo' pregnant....yihaaaaaaaaaaaaaaaa aku akan jadi abah....jeng jeng jenggggggggg.....maybe 3 weeks pregnant, doktor kate 3 bulan nanti baru pi buat scanning dan lain-lain...hehehehe lepas nie aku kena wat research paasal future dad n mum pulak la...seronoknya tak terkata....hehehehh moga semuanya berjalan dgn baik...amin. [syukur alhamdulillah].
nie kerja-kerja yg buat aku sgt sibuk beberapa minggu nie [ int. showroom]....tinggal lagi 40% baru leh complete....huh macam-macam karenah, takpe biasa la kerja.
' kasih abadi . . .'
"war of the world" perhhhh effect yg best....imaginasi yg melampau..tapi ade rasa macam nak kiamat lak..tersirat sungguh bila macam mana makhluk asing tu bole mati kat bumi nie hanya kerana bakteria-bakteria yang ade dan hidup kat bumi nie....ermmm mungkin maksudnya hanya manusia shj yg sesuai tinggal ka tbumi yg penuh dgn bakteria nie or alien tu kena selesema? mesin alien tu pon guna darah manusia untuk bergerak kot, bila brad pit kena masuk dalam sangkar tu aku tgk cam tong minyak utk kapal alien tu jer, tapi imaginasi mat salleh nie mmg diluar dugaan.
hari nie teringat cerita pasal palestine...tetiba teringat sesuatu, mungkin sebab minggu lepas aku tgk majalah 3 (sejak dari sekolah menengah aku suka tgk rancangan ni).....syahdu bila baca translater bila warga pelarian palestine tu bacakan bait-bait sajaknya...rasa beratnya penderitaan yg mereka alami sejak berkurun-kurun ditambah pula apabila ditunjukkan kekuasaan kerajaan utmahniah yg telah runtuh dan dijajah sedikit demi sedikit oleh rejim israel, pagi nie pula tgk Malaysia hari ini cerita pasal rancangan bersamamu perhhhh meruntum jiwa kejap....banyaknya cerita sedih kat dunia nie....tapi lagi sedih apabila derma-derma yg dikutip disalahgunakan seperti yg aku pernah baca pasal derma utk mangsa tsunami dan mungkin juga ade derma-derma untuk benda-benda lain....pastu baru aku tahu rakyat malaysia nie pemurah gila menderma ikut suka tanpa kira betul atau tak...asalkan ade sentimen simpati terus derma, tidak seperti org di barat yg menderma melalui ganjaran tertentu seperti berhibur…
alhamdulillah semuanya dah selesai....syukur...lama tak update blog....thanks kepada kawan-kawan yg sudi menjenguk blog ku ini...insyAllah next week ku uploadkan gamba perkahwinan....ribuan terima kasih pada ayahanda, kawan-kawan, adik-adik angkat, saudara mara, sahabat handai, yg sudi hadir dimajlis yg penuh bermakna in, jasa kalian tetap di ingatan dan moga tuhan merahmati kalian, amin.......p/s : bizi giler la nie..kat opis bizi kat umah pon bizi [ahaks] ..macam-macam sdg setting...for penabiru napa aku tak dpt bukak site ko tuh....uwarghhhhhh...nnti ku cuba lagi. :)
hari nie hari terakhir aku di office lama nie dan juga hari terakhir aku kerja sebagai org bujang hehehehe....esok cuti sampai aku kawin ahaks....lepas jer cuti kawin terus masuk office baru...ermmm hari nie juga hari sibuk sikit sebab nak packing barang2 office aku nak pindah dan juga nak packing brg2 untuk aku bawa ke rumah kakak di penang....bizinyer...hari nie gak aku dipaksa dan memaksa diri aku pergi facial wakakakak apalah rasanyer...ermmm satu jer yang aku harap ada bila aku masuk office baru...iaitu internet access.....hope ade...kalau tak payah la nak update blog...nak jumpa kawan2 dialam maya lagi....dan mungkin...di ulang taip 'mungkin' hari nie hari terakhir aku nampak internet kat office aku nie sebelum aku buat tindakan susulan seperti melanggan streamyx kat rumah hehehehehe, jika benar ini hari terakhir berinternet...maka ampunkanlah dosa2 aku wahai sahabat-sahabat sekalian, almaklumlah aku hanya insan biasa. ....tapi aku rasa walaupun takde access internet kat…
my 'teddy bear' hehehe adik manjaku, mana dia pergi sure jadi perhatian, ermmm jgn buat tak senonoh dah la aku pangg nnti heheheh, [ pic: jaya jusco orientation, tinggal kenangan ]
ermm macam mana aku nk mula menulis nie, rasa macam malas pula, semalam aku pergi rumah kakak aku ermmm anak buah aku pun nk kawin dah lagi mengejutkan anak buah aku yg baru darjah satu dah pandai makan tempoyak heheehe aku sendiri pun tak makan, terkejut tgk anak-anak buah aku tu makan dengan berseleranya, takpe janji tekak korang bole masuk, aku? jgn harap la, bau pun bole pengsan. pi ziarah ayahanda, alhamdulillah masih ceria cuma ada la beberapa perkara merunsingkan dia, aku sedikit terkilan dgn adik-adik aku nie....harap rumah jer besar, nak jaga tak reti, isk tau la yang dok semuanya bujang tapi kemas-kemas la sikit macam tak biasa mengemas, tu yg setiap kali aku balik mula rasa rimas, hehehehe bilik aku sendiri pun tak terkemas [aku bukan begitu] kalau tak sia-sia belajar senibina ahaks. semua arrangement dah diaturkan sebaik mungkin, harap berjalan lancar [aku jugakkk kena arrange, aku jugak pengantin, aku jugak kena keluar duit semuanya, wakakakak hampasnyerrr aku] hope at th…