Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2007

perangkap tikus

Sepasang suami dan isteri petani pulang kerumah setelah berbelanja. Ketika mereka membuka barang belanjaan, seekor tikus memperhatikan gelagat sambil menggumam "hmmm...makanan apa lagi yang dibawa mereka dari pasar??" Ternyata yang dibeli oleh petani hari itu adalah perangkap tikus. Sang tikus naik panik bukan kepalang. Ia bergegas lari ke sarang dan bertempik, " Ada perangkap tikus di rumah....di rumah sekarang ada perangkap tikus...." Ia pun mengadu kepada ayam dan berteriak, " Ada perangkat tikus !" Sang Ayam berkata, " Tuan Tikus ! Aku turut bersedih tapi ia tak ada kena-mengena dengan aku." Sang Tikus lalu pergi menemui seekor Kambing sambil berteriak seperti tadi. Sang Kambing pun jawab selamba, "Aku pun turut bersimpati.. .tapi tidak ada yang boleh aku buat. Lagi pun tak tak ada kena-mengena dengan aku. " Tikus lalu menemui Sapi. Ia mendapat jawaban sama. " Maafkan aku. Tapi perangkap tikus tidak berbahaya buat aku sama sek…

devian dogma - org minyak mengganas

[curik pic dr butaseni jejejej] jgn mare! 24 nov 2007 yg lalu me n my 'yobo' mengharungi jammed [gara-gara hindraf] d federal higway menuju ke tmn budaya kl, [itu pun setelah aku buat-buat tak nampak project kena handover pada 26nov, kalau tak sure kepala yg jammed] alhamdulillah sampai tepat pada masanyer, ambil pamplet kat reception, baca dan tunggu sampai pintu dibuka.... bila dpt masuk.. trus duduk baris ketiga dari depan di tengah2 auditorium... tgk set pentas, my yobo bila tgk set pentas dia trus ckap "sure cerita nih menarik" dan mmg tidak menghampakan.. ia sesuatu yg menarik, penuh dgn mesej2 secara langsung dan tidak, sinis dan lucu... ada sesekali agak mendebarkan, dan yg paling penting, sy tidak puas dgn cerita ini...bila tidak puas maknanyer cerita ini tidak membosankan jika boleh sy mahu lihat lagi kesudahannya heheheh... sy rasa lg best sy lihat devian dogma dr movie org minyak kat wayang aritu...serius beb... jika kump bakawale ade sponsor dan bajet yg cuk…

merdeka printing . . .

1st design...
















2nd design...



















3rd design...



















4th design . . .


printing design utk hari merdeka....errr walaupun dh lepas, saje nk kasitau [bunyi cam berlagak kan] if jumpa design ni on market
errr beli la yerk support my client busines hehehe...
market target utk tourist...
errr comment pls guys...

y i h a a a a

kesibukkan melanda...
bagai singa liar yg hendak dijinakkan...
bagai menempuh gelombang tsunami...hampir lemas tp masih mmpu bertahan...
doakanlah moga ku berjaya menempuh dgn hati yg tenang...

p/s : yihaaaaaaaaaaaaa [sambil naik kuda]