Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2004

Tsunami

pagi nie aku dapat satu email dari seorang kawan...ermmm aku rasa baik aku kongsi bersama dgn anda semua disini...kalau prihatin sampaikanlah pada kengkawan yg lain seberapa segera, tak banyak yg kita bole lakukan tapi sikit-sikit lama-lama jadi bukit....seperti pepatah melayu, berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul... :(

bacalah dgn berperikemanusiaan :

Berita muka depan Utusan Malaysia malam tadi melaporkan bahawa jumlah korban Tsunami yang melanda Asia sudah pun mencecah angka 55,000, jauh melebihi angka 31,000 korban gempa bumi besar yang melanda wilayah BAM di Iran pada tarikh yang sama tahun lepas.Masing-masing orang punya pandangan tersendiri mengenai malapetaka ini; ada yang berpendapat bahawaianya adalah Bala daripada Tuhan yang Maha Kuasa, adapula yang berpendapat kejadian ini berlaku secarasemulajadi dan hanyalah bencana alam semata-mata. Sayapula berpendapat apa yang berlaku ini ada hikmahnyayang tersendiri.Saya pernah dengar orang alim kata, Tuhan timpakan mala…
wajah sebenar greyfox [musang berbulu kelabu, ala-ala wolverine] terpaksa menukar pakaian untuk menutup kegala kebuluan yg terserlah ahaks...jejejejejeje
ermmm antara model-model shampoo jenama XxX ahaks.
antara model-model iklan shampoo. [gamba nie yg plg aku tak thn tgk diorang posing hahahaha]
nie antara teknik rebonding yg telah dilakukan oleh seorang model semasa penggambaran iklan dijalankan.ahaks
nani the 'spy girls' berjaya habiskan tembikai dengan sekali suapan sahaja yg bisa mengerunkan pengunjung lain terutama mamat2 rempit ahaks.
pagi2 sebelum perjalanan ke ulu yam, dari kiri roy, greyfox n flex.
flex n greyfox menang kerana dinda (hantu air, ala-ala medusa, ahaks) adalah penyokong kuat mereka.
waktu balik dari trip ulu yam.
takut aku tgk lidah2 mereka ini, auwww.

- Pertemuan

13 disember 2004...

hari yg plg best....jumpa seseorang semula buat jiwa aku tenteram sementara...habiskan kebanyakan masa lapangku diwaktu malam...

ade mamat kelantan call cari bilik sewa...ermm dia mai kul 10.30 malam lepak borak2 sampai kul 12.30 malam...ok gakla minggu depan start masuk rumah...yesss akhirnya ade gak aku sorang housemate kalau tak sunyi je [kekadang best la sunyi]...
setelah segala syarat yg aku kenakan dia setuju...so aku rasa takde masalah lah. kekadang rasa nak gi kerja part time sebab bosan malam tak berapa nak ade projek...projek pon slow...children playground pun baru dalam perancangan dan kajian awal...so byk sgt masa waktu malam terbiar...ermmm kena buat something nie.

aku masih menunggu lagi kad dari seorang kawan beserta gambarnya yg mahu dilukis...aku cuba penuhi permintaannya kerana dia akan berindah dari KL so sbagai cenderamata aku cuba selesaikan lukisan tu secepat mungkin.

ermmm....kawan2 satu sekolah dulu ajak gi kursus kawin kat CM sabtu nie...er…

Bianglala . . .

seorang kawan[miss m] hantar satu puisi dari kawannya yg lain....bila baca rasa menarik juga...so aku pun post kan kat sini supaya semua org bole menikmati seadanya. . .


Bianglala

Saatku
Tunggu Cinta
Kutunggu bianglala
Biar nadiku sempat menatapnya
Bila jujur sang hujan
Menyambut kehadirannya
Bagai aku menunggu cinta
Satu penghuluran yang abadi
Kulihat warna bianglala

Sama seperti dulu
Takkan lapuk ditelan zaman
Setia seperti si pungguk
Aku jua si pungguk sayu
Menunggu bulan di malam hitam
Menanti bicara cinta
Saatku tunggu cintamu

Telah berhabuk lamanya
Bagai sarang lelabah saling bertukaran
Jalin demi jalinan sarangnya
Dan dari jalinan itu
Ada urat-urat cinta
Saat-saat itu akan leka ku tunggu

Biar aku menyulam khayal
Satu suasana damai kurasakan
Sempurna ciptaanNya
Waktu itu kulihat senyuman bianglala
Penuh kecantikan yang asli
Asli lagi hati ini penuh kesucian
Setulus hati ini menyintaimu
Dan ada suara mencariku

Aku senyum bagai senyuman bidadari
Wajahmu yang kelam makin terang bersinar
Kau kembali melengka…
ermmm...simple life [rilek]...arghhHH [ jiwa kacau ]

ghatering bulan puasa lepas

gambar ghatering berbuka puasa direstoran nelayan
tasik titiwangsa.
from left : dinda,nyna,buyie,gotee, n avrill...
from left : avrill, elli, nani n arzoo ermmm

- GHATERING ULU YAM -

GHATERING ULU YAM….

Terbuka kepada chatters anjungcafe, ex-anjungcafe, yahoo messenger dan kaum kerabat yg rasa-rasanya otak mereka sporting dan ok…don’t shy2 ok…. Sporting n ringan-ringankan tulang tu skit [BBQ] yerla nak enjoy sesame kan.

Lokasi ghatering :ULU YAM.
Lokasi berkumpul :Perhentian LRT PUTRA WANGSA MAJU.
Kenderaan : Digalakkan membawa kenderaan sendiri dan
berkongsi kenderaan [ minyak n tol diberi purata ]
Masa berkumpul :7.45 pagi [ harap jangan lambat ok, pls prepare awal ]
Tarikh :26 DECEMBER 2004 [ muktamad ]
Tarikh akhir :21 december 2004 [ sila confirm awal untuk elak kekalutan ]
Bayaran :RM20.00 sahaja. [ deposit RM15.00, bank in 162517022053
[Ahmad sukeri], sila bawa resit dan bayar baki sewaktu itu...Ooops
maybank ok.
Pakaian : ikut suka….faham2 sendirilah….jgn lupa bawa pakaian untuk mandi…kalau nak rasa mandi air terjun…ermmm
Makanan : Akan disediakan secukup rasa oleh penganjur (saudara Flex) yang pasti ade BBQ untuk semua.[ jgn risau tak kebulurnya ]
Info : ji…