Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011

budak baik ! ! !

kekekek tajuk diatas sebenarnya agak lucu bagi aku...sebenarnya tak lah ambik port sgt...selalunya aku biarkan saje apa org nk kate keatas aku asalkan ia tak menyentuk adik beradik aku...
tp bila ade 'mangkok' cakap aku jahat... agak kelakar jugak... sbb aku mmg JAHAT okehhh sangat jahat, so takyah la ko menghasut org lain supaya jgn kawan dgn aku YG JAHAT sbb aku rasa mereka pon tahu aku JAHAT...cuma bab menghasut itu (bukan menasihat) agak keterlaluan, sbb 'mangkok' hayun yg menhasut itu RAHSIA dia pon dalam poket seluar aku jerkkk dan siap 'mangkok' itu boleh declare dia BAIK....
wakakkaka itu yg aku rasa sangat lucu....sbb 'mangkok' itu kate dia BAIK.... wakkakakakka guling2 aku dengar cerita . . . err.r..rr. utk pengetahuan simangkok...aku mmg tak nafikan bahaya aku mmg JAHATTT okehhh sangat JAHAT.... tp ko kate ko baikkk...kekekeke itu lucu mangkok...sangat lucu...
buat pengetahuan 'mangkok' aku tak pernah memburukkan ko, sbb aku sgt percaya &#…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

corat coret . . .

dear bloggers...

semalam pelbagai perasaan dan gambarn mula menerjah kedalam benak fikiranku, mungkin aku pendengar yg baik, namun kadang2 terasa berat bila mendengar masalah kawan-kawan yg macam hilang arah tuju, bila emosi mereka mengatasi akal fikiran pelbagai andaian mudah dibuat, lebih mudah salahkan orang lain dari diri sendiri, mungkin itu lumrah.

bak seperti dialog dalam filem ...dalam botol "jangan tuhan kau salahkan"

terasa seperti petang ini hendak mendaki bukit broga...(sebenarnya training utk ke korbu setelah gagal bulan lepas) gagal sekali tak bererti gagal untuk selamanya kan... yesss kuatkan semangat yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

selamat kembali

dear bloggers....

yeahhhhhhhhhhh akhirnya ade sedikit waktu untuk mengupdate blog...
walaupun telah bersepah disana sini....
kini tiba masa utk mengemas kini hehehehe

ooops nnt kita update ler apa yg patut k, yihaaaaaaaaaaaaaaa zassssssssssssssssssssss.