Skip to main content

Posts

Showing posts from 2011

hari ini hari rabu . . .

dear bloggers...

yeah hari ini hari rabu....esok khamis... eh silap... dah pukul 2.16am... dah hari khamis... :)
selasai menonton perlawanan bolasepak malaysia vs taiwan...1st round, alhamdulillah menang 2-1... ermm dalam hati tadi... kalaulah malaysia layak ke piala dunia 2014 (brazil)... sure aku gi brazil biarkan ia akan menjadi pasukan belasahan... layak ke world cup sangat besar ertinya dalam sejarah bolasepak negara...

dan hari ini juga my client akan balik dari UK... sangat berharap dapat good news dlm beberapa hari lagi... dan beberapa hari ini juga dah cam psikik...asyik guna pendekatan "Law of Attraction" hahahaha rasa lucu utk diri sendri pon ada...
new setting up business kat Ipoh pon sedang berlaku... harap segalanyer berjalan lancar...beberapa jenis plotter telah disenarai pendek...

adakah aku busy lately nie... rasanyer tak... tp ikut schedule cam padat... bak kate arwah bonda "kita buat dia, bukan dia buat kita" yess yesss... follow my time pulak lahhhh …

ADUAN RAKYAT WA AMBIL BERAT :)

dear bloggers...

hari nie wa jatuh...camno jatuh jgn tanya...sakit jugak la, now rasa cam nk demam plaakkkkk...

eh bukan nk citer pasal tu, nk citer pasal berita kat tv3 hari nie, slot Aduan Rakyat, rasa terkesima dan sungguh hampas bila aku dgr statement dari wartawan tu pasal kejadian tanah runtuh di satu kawasan perumahn di lembah klang...
katanya, "bila dirujuk kepada (dgn gaya seorg wartawan) jabatan pengairan dan saliran (JPS), mereka mengatakan bahawa mereka tiada sebarang kepakaran dalam memantau dan menyelenggara cerun bukit".... waktu nie aku rasa cam nk lempang JPS... lps tu... wartawan tu sambung, bila dirujuk kpd majlis tempatan jawapn yg diterima ialah "sepatutnya pemaju membaiki cerun kerana property milik mereka, nanti jangan disalahkan majlis pula" waktu ini aku rasa org yg bercakap tu rupa dia ada ala-ala cam babi berjanggut siap berkopiah...isk tinggi tul imaginasi org demam nie.......

betul ke JPS takde kepakaran memantau cerun? nampaknya kerja de…

water elephant

today...macam2 bermain dalam benak fikiran ku...
selepas selesai menonton 'water elephant' macam2 menerjah..satu persatu....
makin berat rasanyer jiwa nk menanggung...
makin subjektif perasaan itu datang...makin rapat makin takut jadinya....yer aku semakin takut
sekarang ini...takut apa? takut jatuh aiyakkkkKKK
kena perlahan-lahan 'pull off'...biarkan ia bole berdikari seperti biasa, biarkan ia sembuh seperti sedia kala... dan aku bisa perlahan-lahan menjadi halimunan....

tip mengubah ruang...

jika anda ingin mengubah sesuatu ruang silalah ikuti beberapa tips yg terlintas di fikiran sy ini hehehehe...

1. bajet.
pastikan anda mempunyai wang yg cukup, jika tidak ikutlah berapa yg ada dan fikirkanlah sesuatu yg bersifat 'recyle' atau 'flexible', contoh seperti menggunakan TV zaman dato kita sebagai rak kasut, atau meja kopi, atau menjadikan sesuatu perkakas sebagai dwi fungsi contoh seperti menjadikan meja snooker sebagai meja makan 'two in one' orang perok kate jejejej, biasanya bila bajet kurang maka minda anda hendaklah bergerak pantas sekreatif mungkin. jika ada bajet terhad maka belilah barangan sedia ada dipasaran, atau dptkan dr mana2 kedai yg menjual barangan terpakai [byk la nie kedai camnie], jgn pi tempah 'custom made' melainkan anda ada bajet yg cukup utk mengubah ruang yg anda mahu.

2. konsep & fungsi ruang.
sila definisikan ruang anda beserta konsep yg anda ingin kan, plsss make sure konsep nie ada bajet yer.
antara kons…

bila cigarette + coklat

bila cigarette dan coklat dimakan bersama...
rasa manis dan [rasa rokok takleh nk describe la plakkkk]

mkn coklat lebih...boleh sakit... hisap rokok juga boleh sakit....
kurang mkn coklat bole turun skit berat badan... kurang merokok dpt sakit sama jer :)

cam cakap dgn cermin aku nie :)
......................................................................................................................................................

budak baik ! ! !

kekekek tajuk diatas sebenarnya agak lucu bagi aku...sebenarnya tak lah ambik port sgt...selalunya aku biarkan saje apa org nk kate keatas aku asalkan ia tak menyentuk adik beradik aku...
tp bila ade 'mangkok' cakap aku jahat... agak kelakar jugak... sbb aku mmg JAHAT okehhh sangat jahat, so takyah la ko menghasut org lain supaya jgn kawan dgn aku YG JAHAT sbb aku rasa mereka pon tahu aku JAHAT...cuma bab menghasut itu (bukan menasihat) agak keterlaluan, sbb 'mangkok' hayun yg menhasut itu RAHSIA dia pon dalam poket seluar aku jerkkk dan siap 'mangkok' itu boleh declare dia BAIK....
wakakkaka itu yg aku rasa sangat lucu....sbb 'mangkok' itu kate dia BAIK.... wakkakakakka guling2 aku dengar cerita . . . err.r..rr. utk pengetahuan simangkok...aku mmg tak nafikan bahaya aku mmg JAHATTT okehhh sangat JAHAT.... tp ko kate ko baikkk...kekekeke itu lucu mangkok...sangat lucu...
buat pengetahuan 'mangkok' aku tak pernah memburukkan ko, sbb aku sgt percaya &#…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

corat coret . . .

dear bloggers...

semalam pelbagai perasaan dan gambarn mula menerjah kedalam benak fikiranku, mungkin aku pendengar yg baik, namun kadang2 terasa berat bila mendengar masalah kawan-kawan yg macam hilang arah tuju, bila emosi mereka mengatasi akal fikiran pelbagai andaian mudah dibuat, lebih mudah salahkan orang lain dari diri sendiri, mungkin itu lumrah.

bak seperti dialog dalam filem ...dalam botol "jangan tuhan kau salahkan"

terasa seperti petang ini hendak mendaki bukit broga...(sebenarnya training utk ke korbu setelah gagal bulan lepas) gagal sekali tak bererti gagal untuk selamanya kan... yesss kuatkan semangat yihaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

selamat kembali

dear bloggers....

yeahhhhhhhhhhh akhirnya ade sedikit waktu untuk mengupdate blog...
walaupun telah bersepah disana sini....
kini tiba masa utk mengemas kini hehehehe

ooops nnt kita update ler apa yg patut k, yihaaaaaaaaaaaaaaa zassssssssssssssssssssss.