Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2006

Qistina ???

1. nur qistina ibtisam
2. qistina ibtisam
3. wardah nurhannah
4. ain najwa humairah
5. qistina umairah
6. qistina mahirah [idea syarina]
7. qistina nuraina [idea syarina]
8. qistina irdina [idea syarina]
9. Ainul qistina [pinat] ..mmg best tp ainul tu nama abgku...
10.faiqah najwa [skut]
11. nur atirah airina [skut]
12. nur ibtisam qistina
13. qistina hanani [nani]
14. qistina najwa [pinat]
15. nuribtisam batrisya
16. alya batrisya qistina

adoi letih gak pikir nama nie kan.... ermm bizi skit beberapa minggu nie. byk nk cerita tp belum ada kesempatan lagi...insyAllah nnti update...remind me prenzzz. :)

Qistina !!!

1. nur qistina ibtisam
2. qistina ibtisam
3. wardah nurhannah
4. ain najwa humairah
5. qistina umairah
6. qistina mahirah [idea syarina]
7. qistina nuraina [idea syarina]
8. qistina irdina [idea syarina]
9. Ainul qistina [pinat] ..mmg best tp ainul tu nama abgku...
10.faiqah najwa [skut]
11. nur atirah airina [skut]
12. nur ibtisam qistina
.............. xcited giler nk buh nama baby nie...

pagi nie waktu on the way hantar wife pi klinik aku nampak ada satu motor ni sambil bawak anak dia (baby gak) ...dgn cara menunggang yg agak bahaya...sebelah tgn pegang baby, bahayanyer, tp mungkin dia takde pilihan itu jer cara nk hantar baby dia ke klinik, tp yg tak sioknya bila sampai kat satu simpang, tetiba ade kereta satria warna merah meluru keluar, mujur bro india yg naik motor tu sempat elak, kami hanya mampu tgk jer dari belakang sambil mengucap syukur takde apa-apa berlaku, bro tu mmg nampak marah, dia asyik jeling ke pemandu satria cina tu jer, bila dia dpt potong dok depan satria tu terus dia melud…

sanggupkah anda ?

Qistina !!!

semalam hantar 'yobo' pi scan kandungannya...ermm syukur Alhamdulillah baby sihat dan jantinanya perempuan....tak kisah pun jantinanya janji dia sihat.....
ermmm bermula la episod cadangan nama untuk baby nie....
mula-mula my wife tanya nk beri nama apa utk baby girl nie....so kami pun decide konsep nama tu mesti yg unik dan penuh makna...serta tak terlalu manja sgt bunyinya, biar satu hari nnti dia bole mengharungi dunia yg semakin mencabar nie dgn tenang dan berdikari semampunya...cewahhh nk bagi nama pun ade konsep....cam buat design lak... hahaha
so kami pun listkan nama, ada juga yg diberi oleh kengkawan antaranya :

1. nur qistina ibtisam
2. qistina ibtisam
3. wardah nurhannah
4. ain najwa humairah
5. qistina umairah
6. qistina mahirah [idea syarina]
7. qistina nuraina [idea syarina]
8. qistina irdina [idea syarina]

sapa ada idea lagi pls post to me....yg pasti kena ade qistina tu... me n my wife sgt suka nama tu.
qistina maknanya keadilan [[ maybe kami mahu dia jadi org yg adil dan …

cuti hari raya haji.

Selamat tahun baru utk semua kengkawan dan pembaca blog sekalian....

ermmm pagi nie segar jer aku ke ofis....penuh semangat konon-kononnya...tp bila difikirkan memo yg baru company aku keluarkan...rasa cam nk hentak jer keyboard nie kat pala diorg tu.... kalau dulu nuzul quran dan hari raya haji sure cuti, termasuk la cuti-cuti yang lain...tp tahun 2006 hari raya haji tak cuti arghhHH dah la ku janji dgn bini aku nk balik kg hari raya haji nie...alamat kena apply cuti la plak....pelik sungguh hari raya haji tak cuti...cis ciss cissss, mmg la kalau ikut labour law sah, sbb diorg declare cuti hari2 yg wajib bercuti....tp hari raya haji tak cuti rasa pelikkk...seumur hidup aku bekerja tak pernah tak cuti raya haji, nie 1st time aku tak diberi cuti pada hari raya haji...diorg nie mabuk ker apa?

tahun baru cina dah la kena wajib apply cuti 3 hari...sbb ikut apek2 dan amoi2 sini cuti seminggu, tambah pulak dgn cuti raya haji terpaksa apply 2 hari...lepas tu aku ade kursus (personal) la plak s…