Thursday, January 19, 2006

Qistina !!!

1. nur qistina ibtisam
2. qistina ibtisam
3. wardah nurhannah
4. ain najwa humairah
5. qistina umairah
6. qistina mahirah [idea syarina]
7. qistina nuraina [idea syarina]
8. qistina irdina [idea syarina]
9. Ainul qistina [pinat] ..mmg best tp ainul tu nama abgku...
10.faiqah najwa [skut]
11. nur atirah airina [skut]
12. nur ibtisam qistina
.............. xcited giler nk buh nama baby nie...

pagi nie waktu on the way hantar wife pi klinik aku nampak ada satu motor ni sambil bawak anak dia (baby gak) ...dgn cara menunggang yg agak bahaya...sebelah tgn pegang baby, bahayanyer, tp mungkin dia takde pilihan itu jer cara nk hantar baby dia ke klinik, tp yg tak sioknya bila sampai kat satu simpang, tetiba ade kereta satria warna merah meluru keluar, mujur bro india yg naik motor tu sempat elak, kami hanya mampu tgk jer dari belakang sambil mengucap syukur takde apa-apa berlaku, bro tu mmg nampak marah, dia asyik jeling ke pemandu satria cina tu jer, bila dia dpt potong dok depan satria tu terus dia meludah kat depan kete tu, ermmm punyalah marah bro tu kan, mamat satria tu pun tak bawak laju dah bila dia tau ade org marah kat dia, tp patutnya angkat la tangan tanda maaf ker, nie buat muka selamba kodok dia jer.
peristiwa yg berlaku tadi mengingatkan aku waktu aku belajar dulu, bawak moto kat area luar kampus, tetiba ade motor kuar dari tepi pokok, kelam kabut aku dgn kawan brek dan mengelak, tp kami terus blah sbb rasanyer bukan salah kami, sbb motor tu tiba-tiba keluar dari tepi jalan, dah la terlindung dgn pokok2 tepi jalan tu, nk jadi cerita mamat motor tadi tu jumpa kami kat traffic light nk ke kampus, baru aku perasan ada baby kat motor dia, isk mujur takde apa-apa, tp mamat tu sempat la gak sound tak nampak ker baby dia, dalam hati aku nk jer cakap silap dia, tp sbb dia lagi tua kami pun mintak maaf jerlah takmo byk citer, yg bestnyer kami sama-sama masuk ke kampus.... rupa-rupanyer lecturer daa mamat tadi tu, tp jabatan lain patut tak kenal....lagi best bila final exam dia jaga subjek kitorang ermmm asyik usha aku jer dari mula aku duduk sampai habis paper...cisss berdendam ker ...lantak la aku buat tak tahu jer....tp bila final exhibition architecture week dia punya la suka dok puji2 cara kelab senibina organise, siap tanya sapa presiden....head jabatan pun kenalkanla aku kat dia....hahahah berubah muka dia...tp lepas tu dia ok...aku pun layan la dia dgn baik...siap bawak pusing2 cerita pasal design dlm exhibition tu...

so moral of story : tak luak pun kalau mintak maaf kan, walaupun sekadar body language.

2 comments:

dwainlane9639 said...

I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Blog

http://pennystockinvestment.blogspot.com

PiNaT said...

tu ler.. angkat tangan pun jadilah kan?

kengkadang aku sian orang bawak baby naik motor, tapi maybe itu je yang diaorang mampu nak sediakan kan?

satu benda lagi aku cukup marah bila mak bapak leka benda lain, biarkan anak kecik main tempat kete lalu lalang. karang kot terlanggar salahkan orang yang langgar, padahal diaorang yang dok biarkan anak kecik main sorang2 kat jalan.

err, qistina najwa pun ok pe?