Skip to main content

Qistina !!!

1. nur qistina ibtisam
2. qistina ibtisam
3. wardah nurhannah
4. ain najwa humairah
5. qistina umairah
6. qistina mahirah [idea syarina]
7. qistina nuraina [idea syarina]
8. qistina irdina [idea syarina]
9. Ainul qistina [pinat] ..mmg best tp ainul tu nama abgku...
10.faiqah najwa [skut]
11. nur atirah airina [skut]
12. nur ibtisam qistina
.............. xcited giler nk buh nama baby nie...

pagi nie waktu on the way hantar wife pi klinik aku nampak ada satu motor ni sambil bawak anak dia (baby gak) ...dgn cara menunggang yg agak bahaya...sebelah tgn pegang baby, bahayanyer, tp mungkin dia takde pilihan itu jer cara nk hantar baby dia ke klinik, tp yg tak sioknya bila sampai kat satu simpang, tetiba ade kereta satria warna merah meluru keluar, mujur bro india yg naik motor tu sempat elak, kami hanya mampu tgk jer dari belakang sambil mengucap syukur takde apa-apa berlaku, bro tu mmg nampak marah, dia asyik jeling ke pemandu satria cina tu jer, bila dia dpt potong dok depan satria tu terus dia meludah kat depan kete tu, ermmm punyalah marah bro tu kan, mamat satria tu pun tak bawak laju dah bila dia tau ade org marah kat dia, tp patutnya angkat la tangan tanda maaf ker, nie buat muka selamba kodok dia jer.
peristiwa yg berlaku tadi mengingatkan aku waktu aku belajar dulu, bawak moto kat area luar kampus, tetiba ade motor kuar dari tepi pokok, kelam kabut aku dgn kawan brek dan mengelak, tp kami terus blah sbb rasanyer bukan salah kami, sbb motor tu tiba-tiba keluar dari tepi jalan, dah la terlindung dgn pokok2 tepi jalan tu, nk jadi cerita mamat motor tadi tu jumpa kami kat traffic light nk ke kampus, baru aku perasan ada baby kat motor dia, isk mujur takde apa-apa, tp mamat tu sempat la gak sound tak nampak ker baby dia, dalam hati aku nk jer cakap silap dia, tp sbb dia lagi tua kami pun mintak maaf jerlah takmo byk citer, yg bestnyer kami sama-sama masuk ke kampus.... rupa-rupanyer lecturer daa mamat tadi tu, tp jabatan lain patut tak kenal....lagi best bila final exam dia jaga subjek kitorang ermmm asyik usha aku jer dari mula aku duduk sampai habis paper...cisss berdendam ker ...lantak la aku buat tak tahu jer....tp bila final exhibition architecture week dia punya la suka dok puji2 cara kelab senibina organise, siap tanya sapa presiden....head jabatan pun kenalkanla aku kat dia....hahahah berubah muka dia...tp lepas tu dia ok...aku pun layan la dia dgn baik...siap bawak pusing2 cerita pasal design dlm exhibition tu...

so moral of story : tak luak pun kalau mintak maaf kan, walaupun sekadar body language.

Comments

dwainlane9639 said…
I read over your blog, and i found it inquisitive, you may find My Blog interesting. So please Click Here To Read My Blog

http://pennystockinvestment.blogspot.com
PiNaT said…
tu ler.. angkat tangan pun jadilah kan?

kengkadang aku sian orang bawak baby naik motor, tapi maybe itu je yang diaorang mampu nak sediakan kan?

satu benda lagi aku cukup marah bila mak bapak leka benda lain, biarkan anak kecik main tempat kete lalu lalang. karang kot terlanggar salahkan orang yang langgar, padahal diaorang yang dok biarkan anak kecik main sorang2 kat jalan.

err, qistina najwa pun ok pe?

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

tak sangka :)

tak sangka... dari 30 jun 2011 hingga 30 september 2012 saya telah meninggalkan blog ini... statistic dari google ini agak memeranjatkan... 455 pageviews utk bulan lepas... ermm tentu mereka ini dtg dari 'pengoogle' yg mencari info seantero world wide web (www) hehehehe... moga ada info-info yang berguna untuk mereka...mari berkongsi ilmu :)