Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2004
drawing nie aku panggil 'tetingkap jiwa' ....ermmm up to u all impression...yg pasti ade byk tingkap...kat luar tu matahari yg cuba nak tembus....terpulang pada tingkap nak buka atau tutup...tapi warna ceria tu semacam petanda baik untuk tetangkap tu...ermm.
satu sudut yg menarik...eye capture...kepelbagaian bentuk yg diadun harmoni...thanks miss 'z'.
simple moden, cantik ruang nie...thanks miss 'Z', email gambar nie.

si SipuT n sAng buRunG [proses]

26 oct 2004,…
teruja lagi hari nie dgn sesuatu yg berada didepan mata….berbuka dgn kawan di KL sentral….lepas tu gi ronda-ronda kat midvalley sajer usha baju2 raya….penat aku berjalan semalam dekat 3 jam setengah…macam2 org ade. Tapi bukan itu yg aku nak cerita…Cuma teringat sesuatu yg aku pernah baca dlm Indonesia komik….cerita tentang siput n burung ….ermmmm ..
dalam keadaan siput yg bergerak perlahan memanjat pohon pokok yg baru sahaja mengalami musim gugur….sang burung pula terbang megah dari satu pokok ke pokok yg lain…..bila sang burung sedar ade siput yg sdg panjat pokok yg takde daun tu dia pon dgn nada peril menegur siput tu…”nak gi mana tu kat atas takde daun, ko tu dah la jalan slow cam siput” [hahahah ayat nie aku reka sendiri]…siput terasa hati, siput pun cakap…”ermmm aku nak makan pucuk daun yg muda2 dan berkhasiat utk ubati sakit dalaman aku nie”… burung pun hairan mana ade daun kat atas pokok gila kot siput nie [dalam hati burung tu la, dia cakap cam tu].
Ta…
keseluruhan pokok cherry....ermmm something haa...
pokok cherry kat jepun...ermmm disalut ais...cantik kan? cam kristal

coolllll

lega rasanyerrrr.....
macam-macam kisah berlaku dlm sehari...ermmm satu lagi pengajaran baru yg tak mudah dilupakan...
harap kawan yg tersinggung tidak tersinggung lagi...ermmm 'its not easy to be me' hehehe tetiba laks lagu superman nie keluar...
mmg la tak mudah jadi org....jadi pensel pon belum tentu senang... tapi walauapa pun aku mmg sayangkan setiap persahabatan yg terjalin.... but macam2 bole berlaku kan.
salah sendiri... salah org...salah minda...salah...salah.....salah dan ...salah lagi.
kadang-kadang aku tak ambil kisah sgt apa org ank cakap....tapi yg pasti aku tak patut xpose something...just leave it to myself, ermmm kekadang teruk gak naluri aku nie, mungkin juaga ade hikmahnya...takpelah tu tuhan jer yg tahu.

24 oct 2004

Perrrrrrrrhhhhhh....penat hari nie,...
balik rumah abah...bersepah banyak benda nak kena kemas n settle sebelum raya...
project nak cat rumah dah bermula, 'adek' dah mula buat penampalan pada dinding yg bermasalah....ermmm adik yg bongsu lak bermasalah, sian dia kena gantung 2 minggu kerja, half pay lak tu....ermmm takpe belajar dari kesilapan...

malam gi uptown...sesak ramai org dah mula cari brg atau pakaian utk raya kot.
gi sahur dgn abg ainol...kul 3 pagi mkn nasi dgn ikan siakap...sian aku tgk pelayan dgn tokey kedai tu kena komplen pasai masakan depa..tapi takpelah utk kebaikan diorang gak...lagipun tokey tu member abg aku so tak risau la pasai kecik hati ke...janji dia improve oklah...sepanjang dok makan kami ber4 asyik komplen pasai ikan tu..ermm dgn skit permintaan kicap dan limau
akhirnya ikan itu berjaya diadun jadi sedap...hehehe tgk la pakar mkn ade..kekekek makan,
komplen boleh la hahaha.

tido kat rumah abg ainol...kul 9 blk rumah abah....adek kerja kul 11....erm…
cantik lukisan nie..... ermmm mengingatkan aku pada sesuatu....hari nie ade org tersinggung dgn perangai aku....aku bukan sengaja...cuma...ntahlah unpredictable....walau apa pun aku mmg takde niat nak lukakan sesiapa....mungkin cara aku terlalu ekstreme.... takpe lain kali aku akan lebih berhati....sebab tu takut cakap byk..nanti ade yg tersilap cakap...ermmm
cantik byk hikmah, molekul air zam-zam

mE aNd sOmetHinG

ermmmmm ...
sila post komen anda di bahagian terakhir setiap artikal, gambar atau di akhir page ini ade chat site, tapi just leave ur simple message..thank you.