Skip to main content

24 oct 2004

Perrrrrrrrhhhhhh....penat hari nie,...
balik rumah abah...bersepah banyak benda nak kena kemas n settle sebelum raya...
project nak cat rumah dah bermula, 'adek' dah mula buat penampalan pada dinding yg bermasalah....ermmm adik yg bongsu lak bermasalah, sian dia kena gantung 2 minggu kerja, half pay lak tu....ermmm takpe belajar dari kesilapan...

malam gi uptown...sesak ramai org dah mula cari brg atau pakaian utk raya kot.
gi sahur dgn abg ainol...kul 3 pagi mkn nasi dgn ikan siakap...sian aku tgk pelayan dgn tokey kedai tu kena komplen pasai masakan depa..tapi takpelah utk kebaikan diorang gak...lagipun tokey tu member abg aku so tak risau la pasai kecik hati ke...janji dia improve oklah...sepanjang dok makan kami ber4 asyik komplen pasai ikan tu..ermm dgn skit permintaan kicap dan limau
akhirnya ikan itu berjaya diadun jadi sedap...hehehe tgk la pakar mkn ade..kekekek makan,
komplen boleh la hahaha.

tido kat rumah abg ainol...kul 9 blk rumah abah....adek kerja kul 11....ermmm

balik jer terus sambung tido....letih tak cukup tido, lepas tu
tlg servis kerete 'miss X', repair serba skit mana-mana yg longgar kasi betui skit...ermmm elok tukar baru kereta nie... penat gak buat kerja bulan ramadhan nie...pelu kuar mencurah-curah...lama tak berpeluh camnie,

malam lepas tgk rancangan apprentice balaik puchong...ermmm on the way lalau syeksen 7 shah alam teringat kat member, call dia ingat just saya hi, sekali ajak kuar (jahanam aku hari nie)..hehehe kuar gi sahur...seronok gak dah lama tak kuar dgn minah nie, kul 3.30 baru balik puchong, kul 4 baru tido....

apa-apa pun seronok aku balik rumah abah, walaupon penat...byk benda aku dah buat, semoga aku terus rajin utk decorate ruamh sendiri (apa la id nie).




Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…