Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2008

siput dan burung...

dear bloggers..

dunia sy sdg berputar2... hheheheh
ermm..kiralah sudi tuan hamba sekalian mmbaca buat kali ke-3 post ini diulang cetak...
dr 2004, 2005 skrg 2008...
zasssssssssss... copy-paste bulat2 entry terdahulu...
siput dan burung
saya suka cerita ini, ia banyak membantu saya erti bersabar, dan berusaha untuk mencapai matlamat yg saya mahukan... sebernanya post nie dh saya publish pada 0ct 2004, saya publish semula untuk tatapan rakan-rakan dan saling mengingati mengenai pelbagai perkara yg sedang kita hadapi sekrang....caiyokkk caiyokkk...26 oct 2004,… teruja lagi hari nie dgn sesuatu yg berada didepan mata….berbuka dgn kawan di KL sentral….lepas tu gi ronda-ronda kat midvalley sajer usha baju2 raya….penat aku berjalan semalam dekat 3 jam setengah…macam2 org ade.

Tapi bukan itu yg aku nak cerita…Cuma teringat sesuatu yg aku pernah baca dlm komik Indonesia ….cerita tentang siput n burung ….ermmmm .. dalam keadaan siput yg bergerak perlahan memanjat pohon pokok yg baru sahaja mengalami m…

color trend 2008/2009

dear bloggers...
selamat pulang bercuti semuanya.. harap semua dlm keadaan baik sejahtera..

ermm seperti yg sy janjikan, sy ingin berkongsi beberapa perkara mengenai warna yg akan menjadi ikutan, errr ini semua dr nippon paint, if company lain mungkin sedikit berlainan, [takde komisen arr tulis nippon]

just nak share mengenai color inspiration nippon paint yg dikeluarkan oleh us color marketing, mereka nie mmg expert mengenai warna dan subject warna nie agak subjektif...
jadi untuk melancarkan sesuatu warna ia memerlukan inspirasi dan keadaan semasa yg berlaku disekeliling kita, dari segi budaya,politik, selebriti, teknologi, environment, warisan dan pelbagai lagi, dan mungkin kita akan mengenang sesuatu perkara berdasarkan warna-warna yg kita nampak, errr contoh seperti... kalau kita lihat sesuatu tempat penh warna warni kita akan mengandaikan seperti pelangi, tadika, atau satu perarakan dan pesta... pasti akan tercetus kenangan-kenangan ditempat2 itu...
contoh lain seperti saya pernah me…

happy chinese new year

dear bloggers...

bermula 5 february hingga 12 february sy akan bercuti... panjang cuti sy,
ermm apa programme tak tahu lg. but akan cuba dipenuhi dgn pelbagai perkara yg berfaedah....semoga la yerk hehehheh
kang jadi tido sepanjang hari pulak hehehe... ok buat mereka yg mngambil kesempatan pulang ke kampung, sila berhati-hati dijalan raya...
yihaaaaaaaaaaaaaaaaa...
take care.