Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2008

kenyir - part 1

25 - 27 april kami telah pergi ke Tasik kenyir... syukur alhamdulillah perjalanan lancar dan selamat tanpa ada sebarang perkara yang tidak diingini... cuma kaki nanies tercedera waktu mandi sungai...semoga nanies cepat sembuh.... maaf sibuk sedikit nnti selepas saya edit gambar, akan saya post disini lagi.... errr harap enjoy video clip di kenyir ini yer jejejejeeeje..... (imagine la konon-konon ade background muzik, lagu man bai, 'kau ilhamku')


layaran....

title : layaran medium : cat minyak size : tak ingat jejejej kelmarin seorg kawan dr penang send gambar painting nih... buat nostalgia waktu study dulu terimbau semula :) nie antara painting yg aku jual utk tampung hidup waktu belajar dulu, tapi antara beberapa painting, yang nie menjadi rebutan... err bukan nk bangga diri..tapi ntahh waktu tu ade minggu senibina... so aku as organiser bz la atur macam2 aktiviti, salah satunyer melukis dan lelongan lukisan utk kebajikan pelajar dan kelab senibina... dalam waktu sibuk itu, budak2 junior asyik paksa aku ambik berus... dengan alasan aku sibuk, sukar skit nk curi masa waktu exhibition tu... lepas upacara perasmian, melayan pengarah dan ketua unit senibina dengan pelbagai penerangan dan gurauan, aku pun pi lepak tgk budak2 melukis utk upacara lelongan diakhir pameran. tak tahan tgk budak2 tu melukis aku pun rembat beberapa berus dan sekeping kad board yg disediakan... sambil berdiri, aku asyikkk disitu tak tahu berapa lama, mcm aku dlm dunia aku sedr…

transform....

minggu lepas pergi kenyir... gi usha boat utk trip hujung bulan april nie.. puas hati semua keadaan... moga-moga trip hujung bulan nie berjalan lancar... errr ade sesapa nk ikut, hehehe sementara seat masih ada.

beberapa minggu ini dan bulan-bulan akan datang sy sedang transform sesuatu, harap ia berjaya... doakan kejayaan saya yer...
ade show kat istana budaya... sapa nama pemain biola tu, lupa plakkk aiyakk susah betul skrg ni ingat...kena mkn kismis byk kot..jejejej tp rasanyer tak pergi... sibuk uruskan sesuatu...ermmm

"Ya Allah ya tuhanku, ampunilah dosa hambamu ini, berilah kekuatan dalam mengharungi pancaroba dunia ini, berilah aku petunjuk-MU"

p/s : lama betul airmata tak keluar......

TANGGUNGJAWAB UMAT ISLAM

INI BUKAN LAGI DIKIRA TANGGUNGJAWAB SOSIAL, TP TANGGUNGJAWAB SEBAGAI SEORANG YG BERAGAMA, JANGAN NANTI DISATU MASA KITA DITANYA, APA YG KAMU LAKUKAN BILA AGAMA DAN MARUAH KAMU DI PERKOTAK KATIKKAN... INILAH MASANYA....MENUNJUKKAN KUASA SEBENAR.

BAGAIMANA MEREKA YG TIDAK BEROTAK CUBA MENGGUNAKAN OTAK UNTUK MENGHINA BUKAN SAHAJA MARUAH DIRI TAPI AGAMA ORG LAIN, TIADA RASA TANGGUNGJAWAB DAN HORMAT MENGHORMATI.

BOIKOT- SENARAI PRODUK DARI BELANDA/DUTCH

1. Dutch Lady - Susu [susu lain melambak dlm pasaran]
2. Ferrero Roche - Coklat [jgn beli buat gemok jerk, mesia koko byk lg]
3. Wall’s - Ais Krim [bukan sihat pon]
4. Ing -Insurans [takaful ada]
5. Planta -Magerin
6. Lady’s Choice -Magerin
7. Lipton -Teh [teh boh ade]
8. Shell -Minyak [petronas lg bags]
9. Knorr -Perisa Makanan [tak baik pon]
10. Dove -Mandian [local product ada]
11. Sunlight -Magerin/Pencuci Pinggan
12. Radiant -Deodoran
13. Rexona -Deodoran
14. Ponds -Produk Kecantikan [melambak option lain]
15. Kieldsens -Coklat
16. Slimfast -Pro…