Skip to main content

transform....
















minggu lepas pergi kenyir... gi usha boat utk trip hujung bulan april nie.. puas hati semua keadaan... moga-moga trip hujung bulan nie berjalan lancar... errr ade sesapa nk ikut, hehehe sementara seat masih ada.


beberapa minggu ini dan bulan-bulan akan datang sy sedang transform sesuatu, harap ia berjaya... doakan kejayaan saya yer...

ade show kat istana budaya... sapa nama pemain biola tu, lupa plakkk aiyakk susah betul skrg ni ingat...kena mkn kismis byk kot..jejejej tp rasanyer tak pergi... sibuk uruskan sesuatu...ermmm


"Ya Allah ya tuhanku, ampunilah dosa hambamu ini, berilah kekuatan dalam mengharungi pancaroba dunia ini, berilah aku petunjuk-MU"


p/s : lama betul airmata tak keluar......

Comments

Nenos said…
See Please Here
SI KIDAL said…
Amin...
iman_qaisara said…
aminnnnn~
arZOoo said…
ermmmmm....kenyirrrrrrrrrrrrrrrrrr here i come
nenos...
pls jgn sesapa klik....

sikidal...
errr takmo invite i dlm blog u ker?
cincin tikam erkkk jejeje

iman qaisara...
perhhh nice name...

arzooo...
come bebehhh
Cantik.... !

Amin...
Cantik.... !

Amin...
Nuts@Kacc said…
last min leh lagi ke kalau nk pegi?
arZOoo said…
kemonnnn kemonnnn lia...tulun masak ayam asam pedas aku tuh..jjejejejejejeje..tuntut nih..wakakkakak
Pegawai Khalwat said…
Try ajak Jinggo.

Pemain biola tu Idris Sardi la.

Kenyir memang surrrrr.....
jowopinter...
aminnn

nuts@kacc
boleh no prob...

arzoo...
tapir masak asam pedas mau?

pegawai khalwat...
jinggo suka mancing erkk yeahhh,
yessss idris sardi thanks bro...
Mak Su said…
nak gi vacation kat tasik kenyir is one of maksu punyer virtual list tempat2 utk lepak.. huhuhu, bila ler dpt nak sampai ke sana ek... naper nangis, tapi elok ler tu, at least boleh basuh apa2 yg perlu dibasuh
jaketbiru said…
aminnn... untuk tun
senggol tun ke tepi... jomm lia.. asam pedas kerisik aaaa... plse
Mr Cool said…
kenyir???
x tenggelam ke bot nnt...
kau baper kilo ek doc...
keh keh keh...
butaseni said…
uih,kenyir.pegi pancing ke?
maksu..
jom arrr joint :)

jaketbiru...
amin...cehhhh

mr.cool
i ringan jerkk tak sampai 100 kilo kekeke

butaseni...
yup pancing sambil tenankn jiwa hehehe, jom bro....
Shaark said…
Aminnn! Tun nanti kat kenyir pancing ikan banyak²..asalkan jangan ko yg terpancing udah ler...hehehehe
bunga rampai said…
Amin ...

Aduuuh... indahnya!
shaark...
hehhehe berkat doa ko insyAllah...

bunga rampai...
ermmm

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…