Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2006

hachumm . . .

queer eye for the straight guy!

lama sungguh tak update... ditambah pulak dgn selesema berlarutan, nielah masalah aku kalau selesema susah nk hilang, semalam layan 'QEFTSG' siri ulangan, sambil layan air mata yg meleleh tanpa diundang sbb kepanasan global dibahagian hidung, selesema + air mata wahhh rasa terseksa kejap...
ermm ceritap pasal perubahan yg QEFTSG buat nie, terfikir pasal perubahan kat malaysia negaraku yg tercinta nie....sempena bulan kemerdekaan nie byk perkara yg telah berubah, dari yg negatif hinggalah yg ke positif, dan beberapa perkara yg sangat sensitif.

[MERDEKA 3x]

oklah sebenarnya nk share skit cerita dari seorg teman yg br balik dari berdakwah beberapa bulan yg lalu...
dia telah pergi berdakwah di beberapa negara seperti india,pakistan,turki, dan afghanistan dengan pembiayaan dr NGO islam dimalaysia.
antara beberapa pengalaman dia yg menarik ialah mengenai janggut, ermmm [sambil urut2 janggut aku sendiri yg tak berapa nk ade hehehe.]
menurut cerita kawan ku in…

Too Phat - Alhamdulillah

Di saat waktu berhenti...kosongDimensi membutakan mata memekakkan telinga Lalu diri menjadi hampa Saat paradigma dunia tak lagi digunakan utk menarka
Sadarku akan hadir MuMematahkan sendi² yg biasanya tegak berdiri

Ult li albi bissaraha (Aku membuka hatiku dengan kejujuran)
Hayya nab'idil karaha (Hindarilah kebencian dan dendam)
Syakkireena a' kulli na'ma (Marilah kekalkan syukur dgn apa yg kita ada)
Ba' ideena anil fattana (Hindarilah segala penipuan dan dosa²)

Merenungi luar jendela
Mengagumi kebesaran yg Maha Esa
Ku menilai kehidupan dr sudut berbeza
Tak memadai hanya kecapi rasa selesa
Mahukan harta yg mampu beli satu semesta
Berpesta ke parti botol bergelimpangan
Kekasih muda bukan takat berpegang tangan
Harta dan jamuan nafsu tidak berkekalan
Bila menjelang tua bukan itu jadi bekalan
Dan jangan puisi ini disalah tafsir pula

Bukan berkhutbah, cuba betul diri ini cuma
Ingin hidup sempurna, asset nilai berjuta
Saling tukar wanita, senyum dan mati tua
Bakat dikurnia jangan disalahguna
J…

LINA JOY [ENJOY SAKAN KAFIRUNN NIE]

ermmm semalam pukul 11.16pm sy terima sms, entah betul atau tidak, tiada kepastian
[[ sy akan cuba dptkan info sebenar]]

sms tersebut berbunyi begini [[ eh phone jer yg bunyi, sms tu teks jer heheheh ]]

"Azlina Jailani (lina joy) telah menang dimahkamah. Pertubuhan Melayu murtad telah diluluskan. sebarkan dan berdoa moga umat islam selamat. "

sama ada benar atau tidak, tidaklah dpt dipastikan, tp jika benar nampaknya jaminan melayu itu islam tiada lagi, [ heheheh adakah ISA akan tangkap kerana tulisan ku ini, buat ISA jgn tangkap org jer, siasat ler sama, nie kan dh kira menggugat keamanan negara juga nie].

ermm marilah sama-sama kita doakan moga lina joy dan seangkatan dengannya menerima hidayah dari Illahi.

I K E A

lama sungguh tak update blog, busy kerja rasmi dan tak rasmi beberapa minggu kebelakangan nie, dengan pelbagai kerenah diri ku sendiri dan kerenah2 org-org disekeliling hehehe,

hari sabtu lepas gi PWTC tgk FIM exhibition [ francais international malaysia ] ermmm sistem francais nie mmg elok dan sgt berkembang maju di malaysia nie, ade beberapa bisnes yg unik tentang francais nie, bukan setakat makanan yg biasa kita lihat bole difrancaiskan, bahkan bisnes yg berbentuk perkhidmatan, sukan, dan perladangan juga bole di francais kan, dan ade beberapa bisnes unik yg bole ditemui.

selepas balik dr pwtc me and prenz gi kelab sultan sulaiman, joint kengkawan wat ghatering, ermm meriah sungguh, thanks pada penganjur yg bersusah payah menghabiskan kredit phone sms, call, tenaga dan air liur utk mengadakan ghatering nie, lain kali buatlah lagi heheheh.

ermm sebenarnya nk cerita pasal hari minggu ku gi Ikea damansara, tetiba rasa nk gi, trus gi sana... kengkawan kata harga mahal kat ikea nie, so saj…