Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2007

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…

tagged...

aaerhhh ermm mengeliat lak masuk opis pg nih... lps cuti yg agak lama dan berita yg tidak disangka2, makcik ku meninggal dunia (al-fatihah), semoga allahyarhamah ditempatkan bersama para syuhada dan anbia...
dan tak sangka wa yg malas nie kena tangged dgn butaseni, aiyakk panjang lak tu soalan.. takpe pelan2 ku try habiskan sebelum sessi perah otak kat opis nih heheheh...

1) Name of a person who made you laugh last night?
qaisara qistina :)

2) What were you doing at 0800?
br lps mandi hehehe

3) What were you doing 30 minutes ago?
breakfast :)

4) What happened to you in 2006?
still takde kereta :)

5) What was the last thing you said out loud?
GOOOOLLLLLLLL!!!!!!!!! bila ronaldo (MU) score jejejejje

6) How many beverages did you have today?
br minum teh o limau suam -breakfast, yg lelain lom tau lagi :)

7) What colour is your hairbrush?
errr takde :P

8) What was the last thing you paid for?
teh o limau suam...

9) Where were you last night?
shopping kt jaya jusco equine park anda alamanda putrajaya.

10) Wha…

majlis kahwin blackwira & niny

meriah paluan kompang . . .



















moga kasih kekal selamanya...































geng laman . . .













































moga dpt anak cute cam balqis [ank sedara jet nih]













antara geng laman yg ada... yg lmbat hadir pon ade.


















romantikkk ooo this couple....











errr abebeh baca doa mkn utk kali ke-3











yihaaaaa . . .. maaf ade masalah teknikal waktu load pic dr kamera ke pc, ntah mana silapnya pic mama dan pic high heel awek2 laman tk dpt disiarkan jjjejejejej....[ampun] meriah majlis nih, semoga blackwira n niny yg dipertemukan dr laman chat kekal bahagia ke akhir hayat..... zasssssssssss....

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

sesuatu...

sesuatu dh berlaku...
apa yg dah berlaku?
3 hari tak hisap rokok!
3 hari demam dan selsema...
2 hari badan sakit-sakit...
1 hari urat saraf otak rasa macam nk meletup...
0.5 hari jer kerja...
0 minda ku ini...

sesuatu dh berlaku...
apa yg berlaku?
bodohnya aku bt kerja gila...
kenapa jadi macam tu?
mungkin kerana ikut nafsu...
kedai buku jadi mangsa
poket aku kosong tak terkata...

sesuatu dah berlaku...
apa yg berlaku?
aku nk buat keputusan drastik...
biar sampai aku kena lastik...
sebelum aku kena gastrik...
moga takde benda yg pelik...
transformasi yg selalu terdetik
kena buat sesuatu disetiap detik
sebelum aku yg kena pekik... p/s: oops logo@banner diatas tiada kena mengena dgn sajak diatas, err itu adalah logo utk minggu alam bina di USM penang, dikirim oleh seorg teman di sana, tema transit....