Wednesday, December 12, 2007

sesuatu...



sesuatu dh berlaku...
apa yg dah berlaku?
3 hari tak hisap rokok!
3 hari demam dan selsema...
2 hari badan sakit-sakit...
1 hari urat saraf otak rasa macam nk meletup...
0.5 hari jer kerja...
0 minda ku ini...

sesuatu dh berlaku...
apa yg berlaku?
bodohnya aku bt kerja gila...
kenapa jadi macam tu?
mungkin kerana ikut nafsu...
kedai buku jadi mangsa
poket aku kosong tak terkata...

sesuatu dah berlaku...
apa yg berlaku?
aku nk buat keputusan drastik...
biar sampai aku kena lastik...
sebelum aku kena gastrik...
moga takde benda yg pelik...
transformasi yg selalu terdetik
kena buat sesuatu disetiap detik
sebelum aku yg kena pekik...
p/s: oops logo@banner diatas tiada kena mengena dgn sajak diatas, err itu adalah logo utk minggu alam bina di USM penang, dikirim oleh seorg teman di sana, tema transit....

23 comments:

~ GAB ~ said...

The very senence of "3 hari tak hisap rokok!" reminds me of me quit smoking for many, mamy, many moons already. I am free TUN...Yeah..FREE...Free from cigarette... after more than 20 years as a smoker... One of the best things ever happened to me this year and perhaps the in my life. Wow!

Pegawai Khalwat said...

Minggu alam bina? HBP punya ka?

Kalo hang mai sini jgn lupa halo halo aku.

shasha said...

uikss...apa sudah jadi dengan kawanku ini??..daijyoubu desuka?

- G O R O - said...

posa rokok

m i n e r a l . . . said...

gab...
ade sebrg petua, bagaimana nk berhenti sepenuhnya..
hehehe dlm usaha nih.. :)

pegawai khalwat...
ya benarrrrr BHP punya programme tuh, insyAllah kalau sampai disana :).

shasa..
aiyakk tulun2... oksigen...
daijyoubu desuka? errr ana talak faham jjejejjeje

goro...
im trying hardddd brooo

arZOoo said...

alahhhh tun...kalo rasa nak merokok kan tun, nyalakan rokok tuh pastuh cucuh jek kat lidah tak pun kat bibir... sure brenti nye lahhh..petuaaaa orng dolu2, wakakakakakakak.....

abgbest said...

mende la arzoo ni ko nak jadikan kpj kaya ke pas tu leh pegi spital kpj buat rawatan dah tu charged mahal2 plak kat patient........

Tun baik jgn benti merokok klu tak ko jadi mcm aku..wakakaka

bintang hati said...

emmm...encik mineral tak sihat..?
atau tak berapa sihat...? atau memang tak sihat...?

katakan TAK NAK pada rokok..!!

Ceera said...

rokok membahayakan kesihatan.

salam blog too...

=P

blackpurple @ jowopinter said...

Salam orang Puchong. Puchong di mana? He he he.

Trimas singgah di Jowo Pinter ye....

Mak Su said...

apa dah berlaku? trus jadk sasterawan ya?

abgbest said...

Tun ni segala "wan" dia dah jadi...

Tun cuba listkan berapa "wan" yg ko dah jadi?.....

m i n e r a l . . . said...

arzoo...
bole call teledera arzoo nih cehh

abgbest..
hehehe takmo jd cam abebeh...:P

bintang hati...
errr tak berapa sihat kot :)
yeahhh tak 'NAK' rokok

ceera...
salam2...

jowopinter...
salam2... errr puchong disempadan putrajaya hehhe...errr akitek yer :)

maksu..
nk try bidanga baru hehehe

abgbest..
err wan? jap fikir...
1. kritikawan
2. pembuliwan.
3. degawan
4. perosakwan
5. kutukkengkawan

heheheheh

mama ranggie said...

merokok punca stroke...
nape?x percaya ke?...hehehe...

m i n e r a l . . . said...

mama ranggie..
aiyakkk takutnyerrrrrr

rena said...

sekarang ni mmg musim org demam..
semoga cepat sembuh..3

owh, saya link blog kamu yer?

tegezoot said...

mineral dlm badan ko dah berkurangan, eloklah la ko hentikan tabiat merokok tu!

Aku, butaseni dan jinggo tak pernah isap rokok tau! tak caya tanya diaorng.

jaketbiru said...

hmmmm.. dah berapa bulan nih??? bila ek nak bersalin??

wakakakaakakakaka..


{{

~elly~ said...

smoga anda berjaya berhenti merokok sepenuhnya... caiyokk caiyokk...

Dea said...

wahh tunnn....seksa bebenor bunyinyaa ko nihh...apa² pun take care tauu...

p/s: masih ada yg sayang tuhh...hahaha

fealize_eleanoer said...

cube la stop smoking,tp jgn terlalu cpt sgt nak wat perubahan.

takut badan x bole terime perubahan yg drastik sgt.

n'way,gud luck k.

m i n e r a l . . . said...

rena..
terima kasihhh...

tegezoot..
isk cam tak caya jerkk...isk iskk jap fikir... isk tak caya nih...heheheh

jaketbiru..
cehh.. hari ini dh 8 hari tak merokok huahuahuaa
[ sambil kembang kempis hidung ]

dea...
lama tak nmpk.. yeah moga tuhan sayangi daku jejejejej

fealize eleanor..
welcome... makasih atas dorongan dan sokongan kengkawan...
akan ku cuba... cuba lagi dan lagi lagi dan lagi 8 lagi yeahhh..

nanies said...

ellooo..lama tak jengok blog..cantik nyer blog dia...aku rasa time aku nulis nie dah berbulan2 ko tak rokok kan..nak2 dah bln posa nie...ermmm teruskan bro....