Skip to main content

sesuatu...



sesuatu dh berlaku...
apa yg dah berlaku?
3 hari tak hisap rokok!
3 hari demam dan selsema...
2 hari badan sakit-sakit...
1 hari urat saraf otak rasa macam nk meletup...
0.5 hari jer kerja...
0 minda ku ini...

sesuatu dh berlaku...
apa yg berlaku?
bodohnya aku bt kerja gila...
kenapa jadi macam tu?
mungkin kerana ikut nafsu...
kedai buku jadi mangsa
poket aku kosong tak terkata...

sesuatu dah berlaku...
apa yg berlaku?
aku nk buat keputusan drastik...
biar sampai aku kena lastik...
sebelum aku kena gastrik...
moga takde benda yg pelik...
transformasi yg selalu terdetik
kena buat sesuatu disetiap detik
sebelum aku yg kena pekik...
p/s: oops logo@banner diatas tiada kena mengena dgn sajak diatas, err itu adalah logo utk minggu alam bina di USM penang, dikirim oleh seorg teman di sana, tema transit....

Comments

~ GAB ~ said…
The very senence of "3 hari tak hisap rokok!" reminds me of me quit smoking for many, mamy, many moons already. I am free TUN...Yeah..FREE...Free from cigarette... after more than 20 years as a smoker... One of the best things ever happened to me this year and perhaps the in my life. Wow!
Pegawai Khalwat said…
Minggu alam bina? HBP punya ka?

Kalo hang mai sini jgn lupa halo halo aku.
shasha said…
uikss...apa sudah jadi dengan kawanku ini??..daijyoubu desuka?
- G O R O - said…
posa rokok
gab...
ade sebrg petua, bagaimana nk berhenti sepenuhnya..
hehehe dlm usaha nih.. :)

pegawai khalwat...
ya benarrrrr BHP punya programme tuh, insyAllah kalau sampai disana :).

shasa..
aiyakk tulun2... oksigen...
daijyoubu desuka? errr ana talak faham jjejejjeje

goro...
im trying hardddd brooo
arZOoo said…
alahhhh tun...kalo rasa nak merokok kan tun, nyalakan rokok tuh pastuh cucuh jek kat lidah tak pun kat bibir... sure brenti nye lahhh..petuaaaa orng dolu2, wakakakakakakak.....
abgbest said…
mende la arzoo ni ko nak jadikan kpj kaya ke pas tu leh pegi spital kpj buat rawatan dah tu charged mahal2 plak kat patient........

Tun baik jgn benti merokok klu tak ko jadi mcm aku..wakakaka
bintang hati said…
emmm...encik mineral tak sihat..?
atau tak berapa sihat...? atau memang tak sihat...?

katakan TAK NAK pada rokok..!!
Ceera said…
rokok membahayakan kesihatan.

salam blog too...

=P
Salam orang Puchong. Puchong di mana? He he he.

Trimas singgah di Jowo Pinter ye....
Mak Su said…
apa dah berlaku? trus jadk sasterawan ya?
abgbest said…
Tun ni segala "wan" dia dah jadi...

Tun cuba listkan berapa "wan" yg ko dah jadi?.....
arzoo...
bole call teledera arzoo nih cehh

abgbest..
hehehe takmo jd cam abebeh...:P

bintang hati...
errr tak berapa sihat kot :)
yeahhh tak 'NAK' rokok

ceera...
salam2...

jowopinter...
salam2... errr puchong disempadan putrajaya hehhe...errr akitek yer :)

maksu..
nk try bidanga baru hehehe

abgbest..
err wan? jap fikir...
1. kritikawan
2. pembuliwan.
3. degawan
4. perosakwan
5. kutukkengkawan

heheheheh
mama ranggie said…
merokok punca stroke...
nape?x percaya ke?...hehehe...
mama ranggie..
aiyakkk takutnyerrrrrr
rena said…
sekarang ni mmg musim org demam..
semoga cepat sembuh..3

owh, saya link blog kamu yer?
tegezoot said…
mineral dlm badan ko dah berkurangan, eloklah la ko hentikan tabiat merokok tu!

Aku, butaseni dan jinggo tak pernah isap rokok tau! tak caya tanya diaorng.
jaketbiru said…
hmmmm.. dah berapa bulan nih??? bila ek nak bersalin??

wakakakaakakakaka..


{{
~elly~ said…
smoga anda berjaya berhenti merokok sepenuhnya... caiyokk caiyokk...
Dea said…
wahh tunnn....seksa bebenor bunyinyaa ko nihh...apa² pun take care tauu...

p/s: masih ada yg sayang tuhh...hahaha
cube la stop smoking,tp jgn terlalu cpt sgt nak wat perubahan.

takut badan x bole terime perubahan yg drastik sgt.

n'way,gud luck k.
rena..
terima kasihhh...

tegezoot..
isk cam tak caya jerkk...isk iskk jap fikir... isk tak caya nih...heheheh

jaketbiru..
cehh.. hari ini dh 8 hari tak merokok huahuahuaa
[ sambil kembang kempis hidung ]

dea...
lama tak nmpk.. yeah moga tuhan sayangi daku jejejejej

fealize eleanor..
welcome... makasih atas dorongan dan sokongan kengkawan...
akan ku cuba... cuba lagi dan lagi lagi dan lagi 8 lagi yeahhh..
nanies said…
ellooo..lama tak jengok blog..cantik nyer blog dia...aku rasa time aku nulis nie dah berbulan2 ko tak rokok kan..nak2 dah bln posa nie...ermmm teruskan bro....

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…