Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2007

kereta + blog = rindu

smlm pergi kilang baju, buat tempahan t-shirt utk kengkawan cyber, lepas mkn minum dlm perjalanan balik ternampak sebuah satria putih dengan tayar kiri terperosok ke dalam longkang, aku berhenti, sambil tgk si adik angkat pemandu perempuan tu cuba mengeluarkn kereta...aku bg cadangan kena 'reverse' kereta nie, kalau kedepan habis semua masuk longkang... mujur ada sebuah kancil berhenti dan membantu... kami pakat ikat dengan tali dan tarik satria tu ke belakang... aku pula masuk dlm satria dan drive ke belakang... syukur semua selamat dan takde kerosakan teruk...

dalam perjalanan balik, aku asyik teringat kereta lama aku.... isk rasa rindu la plak... sbb bila masuk dlm kereta satria putih tu keadaan hampir sama, dengan deruman bunyi yg tak terlalu bising, ada turbo timer atas stereng, knob gear yg aku suka, stereng jer jenis yg berbeza, sbb aku punya dulu momo...yg pasti satria putih tu enjin masih sama, bukan enjin evo mcm aku punya dulu.... terasa macam nk memandu semula... r…

color of life . . .

tadi tgh sibuk-sibuk call nippon paint...mintak color card dan lelain.. dgr sore amoi sedapp jer...pastu dia pi transfer pada en.azhar... heheh tetiba sore jadi garau hehehe sib baik service diorg nie bagus, cakap pun baik jerkkk senang hati nk berurusan [tak macam gov] kekekekke.

ermm saje nk share dr website nippon pasal color...
mana tau kengkawan leh dpt idea sesuatu kan? :)

MOOD
Blue is cool. Red is warm. White reflects light. Black absorbs light. These scant facts are what the average person knows about the physical properties of color. But ask that same person his or her opinion about the color of a room and you'll get an earful. People respond to color on a multitude of levels-psychological, cultural, physiological. Is it all subjective? That's the question to which Faber Birren, the world's reigning colorist through the '50s, '60s, and '70s, dedicated his life. He studied how colors affect human behavior, and the result of his experiments influenced genera…

-jiwa-

lom terasa nk tulis apa-apa walaupun byk benda dlm minda nk kena transfer....
...ermmm jiwa wa bergelora macam kapal tanpa nakhoda... nmpknyer byk benda drastik kena dikota, byk benda kena di 'transformer' supaya jadi seperti sediakala....
silalah izinkan aku menjerit sendiriann...tanpa ada bunyi-bunyian yg akan didengari.....
1 ...
2 ...
3 ... arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh