Skip to main content

happy chinese new year


dear bloggers...


bermula 5 february hingga 12 february sy akan bercuti... panjang cuti sy,

ermm apa programme tak tahu lg. but akan cuba dipenuhi dgn pelbagai perkara yg berfaedah....semoga la yerk hehehheh

kang jadi tido sepanjang hari pulak hehehe...
ok buat mereka yg mngambil kesempatan pulang ke kampung,
sila berhati-hati dijalan raya...

yihaaaaaaaaaaaaaaaaa...

take care.

Comments

Anonymous said…
selamat bercuti panjanggggggg...


aruZi
pandu cermat jiwa selamat..

pandu laju kepala lumat..

:D
arZOoo said…
yehaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...me tak balik kg tapi balik bandar, yek yeh trun nilai n kl...tungggggggguuuuuuuuuuuuuu
tegezoot said…
dung dung ceh!!!
mama ranggie said…
selamat bercuti...
Selamat makan limau Mandarin. Jangan makan banyak sangat, nanti sakut perut!
abgbest said…
cina raya blk kg, melayu raya blk kg, keling raya blk kg , hati2 memandu dijalan raya nnt tak sampai kg. selamat balik kampung......
Mak Su said…
waaa. sioknyer cuti
viruspadu said…
selamat bercuti... indahkan cuti lelama hihihih
green apple said…
aku pun cuti laaaaaaaa
butaseni said…
samalah kita cuti panjang,rehat panjang jugak :D
Mr Cool said…
lama nyer cuti doc ek...
rini 12/2 jer aku free...
ingat blanjer ko kat victoria station...
tapi ko cuti... mmm... lain tahun jer la ek...

keh keh keh...
Pegawai Khalwat said…
Dah! Cuti dah abis!
Balik kerja!!
bintang hati said…
en. mineral bercuti panjang dan "terlebih" dari orang lain..hehehe..

tentu tak "tersangkut" dalam kesesakkan lalu lintas di lebuhraya..kan..??
yihaaaa im back...
toche toche to all bloggers friends....
alhamdulillah perjalanan ok.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…