Skip to main content

devian dogma - org minyak mengganas



[curik pic dr butaseni jejejej]
jgn mare!
24 nov 2007 yg lalu me n my 'yobo' mengharungi jammed [gara-gara hindraf] d federal higway menuju ke tmn budaya kl,
[itu pun setelah aku buat-buat tak nampak project kena handover pada 26nov, kalau tak sure kepala yg jammed]
alhamdulillah sampai tepat pada masanyer, ambil pamplet kat reception, baca dan tunggu sampai pintu dibuka....
bila dpt masuk.. trus duduk baris ketiga dari depan di tengah2 auditorium... tgk set pentas, my yobo bila tgk set pentas dia trus ckap "sure cerita nih menarik" dan mmg tidak menghampakan.. ia sesuatu yg menarik, penuh dgn mesej2 secara langsung dan tidak, sinis dan lucu... ada sesekali agak mendebarkan, dan yg paling penting, sy tidak puas dgn cerita ini...bila tidak puas maknanyer cerita ini tidak membosankan jika boleh sy mahu lihat lagi kesudahannya heheheh... sy rasa lg best sy lihat devian dogma dr movie org minyak kat wayang aritu...serius beb...
jika kump bakawale ade sponsor dan bajet yg cukup mungkin di masa akan datang devian dogma boleh diupgrade dan ditambah beberapa watak dgn skrip yg padat...set pentas yg lebih baik, mungkin ! . . .
bagaimana pun tahniah kepada kump bakawale atas usaha gigih mereka datang ke KL walaupun dgn bajet yg terhad mereka telah membuktikan sesuatu.
utk maklumat lanjut kengkawan silalah ke http://butaseni.blogspot.com/ dan kengkawan mereka yg lain ... hehehe wa promote nih... lenkali mai KL kasi la info wa bole tlg promote, dan lelain lagi yg termampu.... :)
tak sia-sia wa tinggalkan kerja wa heheheh.
p/s: sy nk keychain.. tp soalan yg sy nk tanya bro pakai cap tu dah tanya heheheheh...
maaf terpksa pulang cepat...yobo tak sihat.
oops sblm lupa 28 dec ade teater serammm . ..

Comments

shasha said…
"yobo" tu apa??
butaseni said…
salam bro.aku sangat menghargai entry ni.aku juga sangat hargai kehadiran kau malam tu.maaf sebab terlalu padat dengan solan semasa sesi viva,tak ada kesempatan nak jumpa kau.

kau tak puas ek?hehehe nanti aku tambah lagi aksi stunt ye?hehehe
tq bro sebab datang.
jinggo said…
tima kasih kerna datang...........
kehadiran anda amat di hargaiiii...
cuma kita tak berpeluang untuk bersua......
insyallah kalau ada rezeki kita jumpa lagi.................
jinggo said…
keychain tu bro....
kalau datang jumpa kami malam tu memang dapat punya......
kan kami janjikan cenderamata.....
tapi tak pa tak ada rezeki.....insyallah lain kali.............
Mak Su said…
frust gaks, ada hal.. kalu tak tentu mak su gi gak tengok depa.
shasha...
'yobo' dlm bahasa korea bermakna sygku :)

butaseni..
no problemo...
mmg minat, cuma masa terhad dgn rutin harian...
bila sesekali dpt peluang... heheh mmg tak puas... gegar auditorium hang buat sommersoft jejjejeje

jinggo..
hehehe saje jer ckp pasal keychain...yg penting dpt lihat hasil yg memuaskan..walaupun ade skit lack disana sini tp dpt d cover dgn baik... respect lu bro...

maksu..
turun penang arrr sure dpt tgk lagik... :)
Pegawai Khalwat said…
This comment has been removed by the author.
Pegawai Khalwat said…
Tq, bro. Napa tak mai claim key-chain?

Tq kerana datang. Komen hang tu sangat berharga. Kalau ada kritikan pun bagus jugak.

Nanti kami turun ke KL lagi, kami minta hang tolong promote.
pegawi khalwat...
ramai dok kerumun...lg pon yobo tak sihat.. so kena balik dulu lps sessi soal jwb :)
orait bro... sure boleh.
bunga rampai said…
Salam,

Komen yang menarik untuk DD :-)
rena said…
saya datang sini!!

sekian, terima kasih
tegezoot said…
TERIMA KASIH kerana entri nih! Dan TERIMA KASIH kerana hadir malam tu! Juga TERIMA KASIH kerana mengenali aku lebih dari aku kenal ko!(sekurang2nya ko dh tgk muka aku)
bunga rampai..
er.rr. ekspesi jer tuh..

rena..
yeah yeahh

tegezoot...
err..r.. satu hari nnti pasti bersua, diwaktu itu ko belanja lah aku mkn nasi kandar line clear hehehe

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…