Skip to main content

merdeka printing . . .

















1st design...
















2nd design...



















3rd design...



















4th design . . .


printing design utk hari merdeka....errr walaupun dh lepas, saje nk kasitau [bunyi cam berlagak kan] if jumpa design ni on market
errr beli la yerk support my client busines hehehe...
market target utk tourist...
errr comment pls guys...

Comments

shasha said…
me suka design no 3...nice work bro..!..subarashi~~!!!
Mak Su said…
yg no 3 santek
shasa...
subarashi tu apa yerk... jejeje
toche toche

mak su...
i like no 3 also hehehe
toche toche
arZOoo said…
me 4, suka gak no 3..heehhheheh
shasha said…
subarashi=great..in japanese
Izariza said…
Bravo! Bravo!
Tun .. ni pakai photoshop ke illustrator ke apa? Lawa la ..
arzoo..
ramai suka 3 yerh... lain kali leh buat style camtu lagik..

shasha...
pandai cakap jepun yerk, bole ajar jejejej... makasih.

izariza...
yihaaaa...
photoshop 100%.
~elly~ said…
ku suke no 3 gak.. coloring skit..
bunga rampai said…
Paling tak menarik No. 2

No. 2 dan 3, tidak berjiwa.

Paling menarik No. 3

Salam :)
elly..
no 3 yerk.. makasih

bunga rampai...
saya setuju :)
jaketbiru said…
nide suka yang no 1.. sebabnya ianya lebih comercial kepada tourist.. masa menangani vip dari negara luar kerap buat meeting kat tempat luar dari KL.. tapi masalahnya masa terluang mereka.. nak gak gi KL.. hampehhh. terpaksa gak bawak ke situ.. ke tiang gol rugby tu.. heheheheeh

its one of world wonders.. u know
Pegawai Khalwat said…
brada, design 1 dan 2 cantik. Tidak semak mata.

Tapi design 3 dan 4, terlalu banyak montaj. Nampak bertempek. Stail tu, dah tak sesuai sekarang ni brada, terutama jika kita nak bawa ia ke peringkat antarabangsa. Kalau montaj setakat 2 gambar tu ok. kalau tidak pun, opac kan gambar2 tu, atau susun dalam nada yang tertentu.

Sori, komen panjang pulak. Aku ni dah terbiasa buat design yang macam tu. Jangan marah brada.
- G O R O - said…
aku setuju dengan pegawai khalwat..

apa pun brader, hasil kerja anda mmg bagus..

Teruskan...

salam kenal
pegawai khalwat..
terima kasih bro atas nasihat..
sy perlukan kritikan utk membina...
tp kadang kala terbatas kreativiti bila client berdegil nk ikut ckp mereka heeheheh...

goro...
salam kenal...
apa kabar?

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…