Skip to main content

ghatering di kelab sultan sulaiman

pada 15 oct satu perjumpaan sambil berbuka puasa di kelab sultan sulaiman diadakan, walaupun ade beberapa org yg tak dpt hadir disaat-saat akhir namun majlis tetap berjalan dgn meriah..., terima kasih kepada Dr.Khalid, Orkid dan anak-anaknya.. Biskut kering, hubby dan anak..rush, Dr.Cruzz, Ell, Jet,Markerpen, Adott.com, Apple Tree, gotee, dan kepada diriku sendiri serta istri tersayang....cewahh.

catatan aku :
6:40 - aku,wife,gotee,jet,rush dan apple sampai...terus cari meja reserved atas nama dr.khalid :)...lepak sambil tunggu yg lain sampai.

6:50 - biskut kering dan hubby tiba....rush pergi jemput markerpen yg tiba dari ipoh (jauh tuu)

7:00 - dr.cruzz tiba... lepas tu apa lagi sessi ambil makanan dan berbuka... lepas solat maghrib...rancak berborak..biasala sessi kutuk mengutuk (tunggu maya tak kunjung tiba) kekekek ampun la pada mereka yg tersedak waktu berbuka hari berkenaan :)

9:00 - baru pulang...selepas jumpa pemilik cafe dato mokhtar...hehehe mana tahu ade peluang2 baru ker :)

tabik hormat kepada : apple tree [[dari seremban]] dan markerpen [[ dari ipoh ]]...kerana bersusah payah menghadirkan diri utk beramas mesra....thank you very muchhhhh beb.... dan tak ketinggalan pada rush pencetus idea dan pada dr.khalid yg byk membantu merealisasikan perjumpaan ini...Oops thanks to Ell juga sebab jadi bendahari..hehehe dibawah ade beberapa gambar sebagai kenangan.... :)

wei wei..makan la... tu apsal cekak pinggang tu?
sopannyer abg tu makan...jejejeje
beloved couple of the night...
sporting couple of the night . . .
mulut semua tgh penuh dgn makanannn hehehe...yg baju hijau tu sakit pinggang yerk? ahaks

p/s : ucapan terima kasih tak terhingga kerana anda semua mahu berpijak diBUmi yg nyata...tak duduk diAlamm cyber yg kekadang cam alam ghaib...jejejejejej. . . adiosssss

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…