Skip to main content
hari nie hari terakhir aku di office lama nie dan juga hari terakhir aku kerja sebagai org bujang hehehehe....esok cuti sampai aku kawin ahaks....lepas jer cuti kawin terus masuk office baru...ermmm hari nie juga hari sibuk sikit sebab nak packing barang2 office aku nak pindah dan juga nak packing brg2 untuk aku bawa ke rumah kakak di penang....bizinyer...hari nie gak aku dipaksa dan memaksa diri aku pergi facial wakakakak apalah rasanyer...ermmm satu jer yang aku harap ada bila aku masuk office baru...iaitu internet access.....hope ade...kalau tak payah la nak update blog...nak jumpa kawan2 dialam maya lagi....dan mungkin...di ulang taip 'mungkin' hari nie hari terakhir aku nampak internet kat office aku nie sebelum aku buat tindakan susulan seperti melanggan streamyx kat rumah hehehehehe, jika benar ini hari terakhir berinternet...maka ampunkanlah dosa2 aku wahai sahabat-sahabat sekalian, almaklumlah aku hanya insan biasa. ....tapi aku rasa walaupun takde access internet kat ofis baru nanti sure aku update blog nie jer...chatting ermmm maybe tunggu aku kaya sikit ahaks....tgh buat paperwork macam mana aku bole bekerja [architectural and design work]dirumah ....kalau semuanya menjadi....ermmm rumah ku syurga ku... hehehehe 4 hari lagi....hope everything ok..."Ya Allah, ya tuhan ku berikanlah aku kekuatan untuk menempuh alam perkahwinan ini dan meredhai majlis yg tak seberapa ini dengan limpah kurnianya segala perjalanan akan bergerak lancar dan dilapangkan fikiran, dimurahkan rezeki, diberikan petunjuk dan hidayahmu pada hamba mu yg hina ini......amin". Posted by Hello

Comments

PenaBiru said…
hai lama menghilang, masih bercuti lagi ker

* mad dah tukar blog, sila lawat
http://penabiru.blogdrive.com/

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…