Skip to main content

' inside my head "

semalam jumpa ijam kat keramat, kami pergi minum-minum kat ampang sebelah restoran ayam bakar wang solo...ermm macam-macam kami bualkan....rasa nk pecah kepala aku bila fikir-fikir balik apa yang dibualkan yang lebih kepada 'brainstorming'...arghhhhhh ade sesuatu dalam kepala aku yg rasa nk pecah tp tak pecah-pecah....rasa nk hntak dgn keyboard nie jer...[[ sian keyboard gak jadi mangsa ]].
on the way balik rumah terfikir lak pasal nama baby....ermmm macam-macam nama...dari nama cyber friends sampai la ke nama-nama yg berbunyi kemelayuan asli zaman 20-an hehehehehe....mula la otak aku tak berapa nk berfungsi dengan betul....baby pun tak tahu lagi lelaki ke perempuan...ermmm tak kisah asalkan baby sihat dan comel like me [perasan]...jejejejejejej.
ermm nanti bila aku shortlistkan nama untuk baby, buat masa nie banyak sgt dalm benak kepala aku....
paperworks on progress...ermm mula la aku rasa nk berenti kerja...survive balik dgn bisnes...apa-apa pun tunggu paperworks complete...kena sabar skit...arghhHHh.
adik angkat aku waktu sekolah dulu dah dpt baby dah...ermm...yg kat ipoh bulan depan tunang...yg kat penang tunggu masa jer....yg kat KL...ntah tak tahu apa citer... nie special kes kot, sbb dgr dah tunang..tp masa kasitau aku mcm main-main..isk tak tau nk caya ker tak? tp if serius tunang pun elok la, cuma tak kasitau aku betul-betul jer...its ok, asalkan dia bahagia sudah, takmo kasitau pun takpe...telinga aku asyik dengar dari kengkawan dia jer...ermm kawan aku gak tu...benda yang aku tak nak dgr pun aku dah dgr..... so rasanyer elokla aku lepak jer...takyah masuk campur...buat tak tahu.....tak perlu explain...
yihaaaa ade benda lebih penting aku kena ambik tahu buat masa sekarang nie. rasanyer elok aku bawak baby n mak baby pi bercuti bulan depan...ermm tenangkan jiwa umie baby tu sbb nnti nk wat perhitungan nk keluarkan baby, biar dia gembira dan positif sentiasa, emosi umie baby lebih penting buat masa nie.

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…