Thursday, November 23, 2006

Denda !

Pagi nie keadaan disekitar putrajaya agak berkabus, pukul 7.45 masih tebal kabusnya, jarak penglihatan sekitar 1-2 kilometer, aku ingatkan jerebu rupanya betul kabus, patut la sejuk jer hari nie, mungkin disebabkan hujan beberapa hari ni.

Dalam perjalanan ke pejabat aku dengar radio cerita pasal denda yg dasyat, ramai pendengar radio hot fm menelefon, dan sms menceritakan pelbagai kisah denda yg mencuit hati dan tak kurang yg agak keterlaluan, so aku pun teringatla kisah kena denda waktu kat asrama dulu, ermmm sesapa batch 94/95 vokay/teknik klang pasti tahu hal nie hehehe.
kami di asputra (asrama putra) didenda kerna tidur waktu riadah dan bising pada malam sebelumnya, kami didenda buka baju dan beratur sepanjang jalan didepan padang, dan yg paling memalukan apabila asputri (asrama putri) balik dari prap (kelas tambahan / group study) di sekolah, pelajar perempuan nie perlu lalu didepan padang asputra baru bole sampai ke asputri, ermmm bayangkanlah dengan badan yg sekeping (waktu tu) pakai suar pendek, ada yg berkain pelikat, seluar sekolah dan track suit tanpa baju beratur panjang menunjukkan badan masing-masing yg berketul2, mengelebeh, sekeping, tak kurang yg ade peta australia, amerika latin dan kepulauan fiji, menayangkan badan masing2.... perhhhh malunyerrrrrr.
tp budak2 asputri yg lalu tak berani pandang, yg jeling ada la ahahahahah cuma kami perasan bebudak asputri intai dari asrama diorang cehhhh gatai jugak depa nie hauhauhauhauh.
lepas dari kejadian tu kami semua jadi amat rajin..... rajin beriadah, rajin study, rajin kaco awek yg intai2 kami, huahuauaha.
tapi bila dah jadi senior seronok gak, denda budak form 4 yg bising jadi itik jadian ditengah2 malam, keliling court badminton.... jejejjeje



p/s: tersenyum jer ingat kenangan lama.

4 comments:

~ GAB ~ said...

Reminds me of life in hostel long time ago. If I want to write here all the experiences, funny, happy, sad and emotional incidences, it might be longer than your enrty TUN. Suffice to say, you made me smile digressing over my own memories with your entry.

Erkk.. bab ngendap tu...ishh... best lah...bukan nampak sangat pun, imaginasi yg lebih...wakakakakaka

amirahsyuhada said...

zaman dok hostel..mmg kami budak pompuan nyampah betul ngn budak lelaki. Mengganggu hak kebebasan kami je.haha

denda...sy budak baik tak pernah kena denda..hahahah bestnya tipu

nanies said...

hehhe..aku pun ader gaks memori ni...senyum sokmo...

m i n e r a l . . . said...

gab..
takpe gab i like ur story,
nk tulis panjang2 nnti bosan lak baca, sy bukan pengarang yg baik heheh.

amirahsyuhada..
nice to c u here friend,
heehheh tipu yerk, lelaki tgk jer dah rasa terkongkong, kan kann kann tul tak?

nanies..
share something bebeh :)