Thursday, November 02, 2006

bulu kaki...adusss

semalam agak penat setelah seharian mencari rumah sewa baru, dah letih dengan keadaan rumah yg selalu berhabuk sebab lokasi ditepi highway yang semakin sibuk, jika dibandingkan dengan 4 tahun dulu bole kira dengan jari kereta yang lalu dihighway menuju ke putrajaya nie, ditambah pula dengan keadaan air yang tak pernah hendak bersih, macam mana lah tarif air boleh naik sedangkan mutu kualiti air masih macam teh tarik huh. dan rasanya sudah tiba untuk aku berpindah mencari rumah yang lebih sesuai dan lokasi yang lebih baik.

pagi ini dalam keadaan mengantuk, mamai dan seumpamanya, aku rasa seperti ade sesuatu menjalar dikaki kanan ku... kekadang terasa pedih, kekadang terasa lembutnya jalaran itu, hinggalah aku tersentap dari lamunan apabila terasa seperti satu kejutan elektrik menular di kaki kanan aku, terkejut bingkas bangun dan melihat kesan pedih dikaki aku, rupa-rupanya qaisara sedang bermain dihujung kaki sambil mencabut bulu kaki aku... adusss pedihnya, tapi bila lihatkan senyuman qaisara yang tak pernah putus-putus tu buat aku terasa aman dan rilekss semula... dan bermulalah pula aktiviti qaisara memanjat badan aku :)


p/s: thanks qaisara kejutkan abah hari nie, nasib baik bulu kaki tak licin dicabut, :)

2 comments:

~ GAB ~ said...

I know that feeling having a small kid playing around you when you just woke up. Sure it's nice. Campur mamai sesikit...

But I am not too sure I enjoy kena cabut bulu betis... wekekeke

Pssstt... I used to dye copper blonde over at *tuuuut*...

Wakakakakka
SELAMAT HARI RAYA TUN

m i n e r a l . . . said...

hahahahaha GAB.... (sambung senyum sampai esok)