Wednesday, November 17, 2004

- lepas raya

Indahnya sungguh dihari raya...ramailah org bersuka ria (2x)
hahaha la gu hail amir n uji rashid...lagu nie antara lagu raya yg aku suka sebab lagu dia happy takde bunyi sedih-sedih...malas nak sedih-sedih buang air mata jer...ihik ihik...

ermm... hari nie raya ke-4...aku dah mula kerja, masuk jer opis...pom pam pom pam...amoi n apek2 nie kasi kerja...perhhhh byk lak kerja minggu nie cam biasa cool jer la siapkan kerja, biasa la aku bukan bos...

pagi2 tadi pack kueh raya dlm bekas kasi kat amoi n apek2 kat opis nie...suka diorang makan kueh raya...siap tanya "u buat sendili ker", hahaha cam biasa aku cakap " yalohhh i bikin kat kedai sana" wakakkaak gelak jer depa tu.... depa lupa kot aku takde mak, kat gumah semua bujang trang tang tang....hahaha, walau bagaimana pon projek cat ruang tamu, meja jepun n simple hiasan kat ruang tamu tu nampak lah skit meriahnyer kalau tak kelam jerrrr, akak2 aku masuk jer ruang tamu semua cakap.." wahhhh...cantiknya..." (tak tau la betui ker tak, or saje nak ambik hati aku) kekekek tapi lain skit la....dinding green apple...simple jer....aku nak panggil moden style pon tak bole....nantilah aku letak gambo ruang tamu tu kat sini.

esok pepagi subuh nak gi hantar adik kat KLIA, malam nie start ronda cari rumah sewa or bilik sewa baru kot...mangkok hayunnyer housemate nak dok dgn adik beradik pompuan dia lak...ceh aku yg jadi mangsa kena pindah....malas nak bising pindah pon pindah lah...bukan susah..cari lagi privasi lagi best...takde sapa nak kacau.

ermmm raya cam biasa jer....tiap2 tahun sama..takde kelainan...serupaaaaa jerrrr naik bosan pon ade...yg pasti ade nasi himpit, rendang , lemang, ketupat, kueh2 raya....baju raya tu jer la...pastu gi ziarah kubur n saudara mara....bab ziarah tu aku suka la..tapi bab2 adik beradik tak mai gumah nie yg tak best...cam bangang jer aku rasa diorang tu....raya ke 30 mai gumah pon takpe la...nie bayang pon tak nampak...ermm semenjak arwah mak takde semua buat hal memasing...takpe..takpe... org buat baik kita pun buat baik la kan apa susah...
tak mai pon takpe...aku still bole hapi...adik beradik ramai lagi....heheheh

raya rumah sedara mara, kakak2 yg hidup susah [susahlah pada pandangan mata aku, kalau depa layak terima duit zakat] lagi best...lagi meriah...dgn anak2 buah yg nakal2... hahahaha buat aku rasa seronok jer... bila tgk jer depa senyum aku rasa senangnya hati diorang nie...hehehe kan best kalau hati selalu tenang.

rasa nyesal lak tak cuti lelama hehehe kalau tak bole ronda satu mesia macam 3 thn lepas ekekeek...raya sakan aku sampai kakak aku call suruh balik gumah...hahaha apa taknya aku cam rusa masuk kg, mana pernah raya dok suasana kg...dari kecik dok raya kat KL jer..sekali dpt raya kg member2...dari mlm raya pertama sampai raya ke tujuh hahahaha depa ingat aku lari gumah kot heheheh. rilek aku masih waras :)

oklah nak sambung wat kerja..minggu depan aku letak gambo raya...eh ade ke gamba...nantilah check... :P

No comments: