Skip to main content

ghatering ermmm

Sabtu…30/10/04..Restoran Nelayan Titiwangsa

Ermm..”adek” minta pakai bj yg beli kat bukit bintang hari tu..arghhh rasa tak selesa sebenarnya sbb bukan majlis formal Cuma ghatering jumpa kengkawan dari alam maya jer… dah la mr’i’ mungkir janji hahaha its ok no prob.
Seronok jumpa arzoo, nani, gotee, avrill, dinda, elli (organizer), flex, HN, kak fida, brother lock, kak sira, buyie, dan azie (yg tak gi ulu yam tu hehehe)… makan, gelak tak ingat dunia..heheh rasa macam tak mo balik. Balik dari titiwangsa gi jumpa roy lak…pecah perut jumpa roy…tapi aku dah nak flat..penat letih pasai semalam tu tak cukup tido…yg lelain ade yg balik dan gi doraisamy pekena sup la kot n jumpa atromen baru mai dari terengganu. Kalau sesapa ade gambar ghatering bglah kat aku yer.leh aku post kat sini.
‘adek’ minta tlg hantar dia gi KLIA raya ke-5, heheheh gi kedah yerk….ade apa-apa ke tu…takpelah asalkan ‘adek’ bahagia sudah. Balik rumah dah kul 12 lebih, bagi drawing tetingkap tu kat nani…ermm free, buat amal sekali sekala dgn harapan org suka dwg tu dan akan menikmatinya sebaik mungkin. Sampai rumah mandi terus tido tak ingat dunia dah…letihhh..zzzZZZZzzz

ahad….
Balik meru…sebelum tu sempat layan cerita merlin…pinjam dari gotee ermm best gak citer nie, buka puasa kat gumah sesambil tgk proses mengecat ruang tamu…..filling proses dah siap tinggal nak cat jer…ermmm minggu depan settle la nie sebelum deepavali, pastu projek akulak utk cuci n spray kipas hehehe.

Isnin…
Cuti nuzul quran….nani call bgtau bos dia suka dwg tetingkap tu..ermmm (alhamdulillah)… sempat layan tgk citer Cleopatra…perhhh kurang pahala pose aku tgk citer nie hehehehe…ptg gi bank…gi beli kad raya…lupa bank tutup..ermm lain kalilah bayar kad hutang….pastu gi putrajaya bukak pose dgn gotee n miss’x’, perhhh lama mengidam nak makan meehon sup….dapat jugak ditambah dgn daging baker..perhhhh sedapnyerrrrrr.

Comments

ChoCkeLaT said…
Seronok baca citer Syuk. Aqak trus create satu pasal nak kasi komen nih...keep it up Syuk!! Ada juga faedah drp salah join mat lumba haram. hehehe. Hope one day we will meet up...
mineral said…
thanks for ur comment... hope satu hari kita jumpa :)
lumba dah berenti dah..nak lumba dlm hidup lak...nak cari sesuatu yg lebih berfaedah.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…