Skip to main content

- kawin??? -

24 nov 2004

Dah dapat rumah sewa yessss, lega rasanyer…..sewa pon ok…nak pindah pon senang dekat jer…ermmm yg penting more privasi Cuma kena cari housemate….harap bole dapat housemate yg ok….
Aku dah mula buat iklan tampal merata tempat untuk cari housemate…hopefully semua ok….
kelmarin qaisy YM dgn aku seronok lak rasanyer lama tak borak dgn mamat nie, semoga ko success kat utm tu….

Elli call Tanya betul ker aku cuti sebulan nak kawin…wakakkakakaka bantai gelak jer aku dgr pitnah tuh…sapolah punya kerja sebar berita kata aku nak kawin….laheanets tulll…..streamyx down kat opis nie…so aku lepak la konsentrate kerja, lagipun kerja melambak2…..sapa yg sebar pitnah tu baik ngaku kalau tak takkan ku ampunkan dosamu…hahahahah….tapi ermm raya hari tu makcik, pakcik n kakak aku semua dok Tanya bila nak kawin….arghhhhh tension lak aku dgr…rilek la gua laki lambat pon takpe [ermm umo aku berapa yerk kekeke]. Raya pertama pakai baju melayu siap perli aku lagi…”mana pengantin perempuan” nie lah dialog depa yg buat aku rasa nak sekeh2 jer…nasib baik pakcik2 aku hehehe….tunggulah yer ayahanda, kakanda, pakcikanda dan makcikanda akan ku kahwin jua, eh silap nikah…[kawin dah kot heheh] tungguuuuuuuu.

Elli kata anjungcafe dah open….siap ade agreement lagi…yer ke…hehehe tak berkesempatan lagi ke a c nantilah bila2 free, next year penuh la balik org kat situ….ermmmm bole nyamar nie…kekekeke
Ermmm minah indon cleaner kat opis nie nak balik indon lak…baru setahun dok mesia dah tak tahan rindu kat kg jawa tengah….umo baru 18….ermmm kalau aku umo 18 dok berpoya2 lagi…minah nie dah merantau cari duit…bertuahnya bumi mesia nie, takpe pengalaman tak bole dijual beli…aku pasti bila dia balik indon pasti byk pengalaman dia bole dapat n tak mustahil dia akan kembali ke mesia.

Best lak rasanya hari nie..ramai exclassmate call hehehe ade yg call jemput kenduri kawin di johor pada 4 dec 2004, ade yg ajak gi wat project freelance perhh ade yg saje borak2 bestnyerrrrrrrr…lama tak dgr suara kawan2 lama.

Ermmm kusyuk jer amoi sebelah nie mengait…seronok lak tgk awek mengait nie nampak besttt jerrr..[mentang2 takde kerja amoi nie]…beberapa hari nie perut aku yg sensitip nie mula meragam balik…isk pantang tersilap sikit asyik sakit jer….nie la penangan makan lepas raya….sensitip betui perut nie…isk jap yerk nak gi toilet tak tahan nie…isk aku makan apa tadi nie…muahhahaha.

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…