Thursday, November 25, 2004

- friends -

23 nov 2004

Pepagi nie aku dikejutkan dari lamunan pagi dgn bunyi handphone…rupanyer sms dari seorang kakak yg mengaku dia “hitam”,…kekekeke…terharu jap baca sms nie sambil dok tgk Malaysia hari ini tv3…tgk datuk noh omar steady jer dlm tv, statistic kemalangan turun skit berbanding tahun lepas…harap-harap tahun akan datang bertambah kurangnya kemalangan….please rakyat Malaysia…berhati-hati dijalan raya….sopan skit…cool ok.
Nie antara sms yg dihantar…syok lak baca ulang-ulang…heheheh

Sms 1
We meet, it was by chance…
We meet again, it was fate…
We became friends, it was destiny…
We are still friends, its our decision…
We always be friends, that’s a promise
.

Sms 2
One touch is not enough if I can have two,
One hug is not enough if I can have two,
One kiss is not enough if I can have two…
But one friends is enough if I have you
.

Semalam gi tgk rumah sewa…..macam tak best….tapi kalau takde pilihan what to do….masa tinggal lagi 7 hari jer…mana nak cari nie…nie wat aku nak sesumpah member nie…hehehe…cool syuk…nasib baik hari nie ade nampak lagi iklan umah sewa…ermmm sewa pon agak ok…ptg nanti baru gi tgk…hehehehe harap oklah umah nie…kalau tak mau berkhemah aku kat padang nie hahahah…

Sampai office aku baca utusan Malaysia…ermmm baca kisah tanah runtuh kat gombak pada 5 nov lepas…takziah buat keluarga en.azman dan keluarga, baca juga surat terbuka en. Azman ahmad…..yess u r rite sir….apa la depa nie ade kuasa jer nak tunjuk lagak…tak prihatin langsung perasaan org lain….apa pun Al-Fatihah utk Haseenah bt Azman (anak azman) semoga di limpahi rahmat dariNya….
Bila baca bab panduan n firman dari Allah swt dan hadis nabi Muhammad saw yg ditulis dlm surat terbuka en azman nie terasa sayunya hati….

(iaitu) orang-orang yg apabila mereka ditimpa oleh sesuatu kesusahan, mereka berkata; “sesungguhnya kami kepunyaan Allah dan kepada Allah jualah kami kembali”. (terjemahan Al-quran 2:156)

“Betapa indahnya keadaan yg dinikmati oleh mereka yg benar2 percaya! Ia mendapat Rahmat dalam segala keadaan. Sekiranya ia ditimpa kesusahan, kesakitan atau kemiskinan, dan ia menanggungnya dgn ketabahan, maka dugaan sedemikian membawa kebaikan kepadanya. Jika ia dianugerahkan kebahagiaan dan kemakmuran dan ia bersyukur dan merendah diri, maka ini mendatangkan kebaikan kepadanya.” (muslim)

No comments: