Skip to main content

tanggungjawab sosial......jom

apa kata setiap blogger post or iklankan gambar sharlinie nie dlm blog masing-masing,
supaya kita mudah igt muka adik nie,
mana tau kot2 terserempak,
bole call pihak berkuasa,
mari kita sama-sama jalankan tanggungjwab sosial kita.
jom

Comments

butaseni said…
macam dah jadi trend kan culik kanak-kanak ni?bagus tindakan kau bro.
Semoga usaha mencari adik Sharlinie dipermudahkan Allah..
jaketbiru said…
.. apa kata kita buat kempen "tanya jiran tentang shalini".. jiran kiri dan kanan.. kalau se malaysia join kempen ni sure leh jumpa...
rena said…
tabik spring untuk kamu!!
toing! toing!
tampal gambar dan doakan sekali keselamatan adik itu :)
Mak Su said…
setiap hari tgk berita nak tgk perkembangannya
aku risau dgn nyawa nye skang..

masih hidup kah?
masih sihat kah?
masih normal kah?
masih selamat kah?

argghhh...risau..risau...

umpamanye nyawa manusia tidak lg sepenting mana...adussss...

ya allah...slmtkanlah sharlinie...Jauhkanlah musibah yg sama dari menimpa anak ku..aminnnn.
viruspadu said…
setuju!
butaseni..
errr mat salleh punya kajian kate, makin maju sesebuah negara, makin rosak akhlak sosial, dan makin ramai mental prob... maybe nie salah satu la kot.

blackpurple, jaketbiru, rena, zalisa, maksu, fealize, dan virus padu...

aminnn, moga sharlinie cepat dijumpai...

p/s : jom2 iklan dlm blog memasing
tegezoot said…
Semoga Allah memberi petunjuk.
Anonymous said…
salamsss...

setuju ngan sume....
sakarang Malaysia pun dah tak selamat lagi....

Moga Adik Sharlinie dilindungi Allah.....Aminnnnnn.

frens.
tegezot...
ya semoga Allah memberi petunjuk, aminnn

frens...
aminnn

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…