Skip to main content

proposal...

salam bloggers...

thanks fealize elanor tlg kejutkan, hheheh kebizian skit, dgn proposal diatas tu...

utk client di sierramas...errr tu baru luar belum bahagian dalam, aiyakkkk...

[iklan citer lawak skit, lepas tension perah otak]

KES TAK BERTEGUR SAPA.

Terjadi satu hari sepasang suami isteri ni berselisih faham... dan takbertegur sapa.. Si suami ni nak bangun pagi pada esoknya.. tak tau macammana nak bagitau isteri supaya kejutkan dia pagi esoknya..Si suami ni dapatidea..lalu dia tulis satu nota

"KEJUTKAN ABANG!! PUKUL 6.30 PAGI ESOK

"Esoknya si suami ni terlewat bangun... dia nak marah pun ada ... nak ketawapun ada kat isterinya. Nak tahu kenapa?... si suami ni terjumpala nota

"BANG!! BANG!! BANGUN BANG! DAH PUKUL 6.30 PAGI"

KES NAK PINJAM DUIT.

kawan A, nk pinjam duit, terdesak, tp malu nk beritahu kawannya, jadi dia pun sms lah kawannya tu...

kawan A sms : "bro pinjam rm300, emergency nie, lepas 3 hari aku bayar balik, boleh?

kawan B sms : "bila nak?"

kawan A sms : "secepat mungkin, hari nie kalau boleh"

kawan B sms : " nah RM300"

kawan A terpinga-pinga.....

Comments

Mak Su said…
hik hik, kejut virtual, duit virtual
ah hah !..

amukan ku menjadi..

haiyarrkkk !!!!

:D
mama ranggie said…
kahkahkah....

fon pon boleh jd mesin atm ye skrg!
Anonymous said…
dapat dah idea kalau member bg mesej.....balas pun guna mesej je....

ehmmmmmm......bile tengah boring ni......senyum gak bila melayari blog tun ni....

frens...
maksu...
aiyakkkk

fealize eleanor...
takut wa tgk lu amuk... koyak2 bj cam hulk kekekek, [juz joke]

mama ranggie..
bole2, tak caya cuba tanya CEO moneytune.

frens...
errr siapa yer?
moga anda ceria... dia sms sbb malu nk jmpa, tu jadi camtu hehehe.
Anonymous said…
malu tapi mau erkk...tun..

malu-malu kucing je tuuuu....

frens.

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…