Skip to main content

iklan...

dear, bloggers...


perhhh pack skit masa beberapa hari nie, tp sempat gak tgk rambo4 dan cuci, heheheh...impiannnnnnnnn.


korang biasa tak tgk iklan kt tv, or iklan2 di surat kabar, atau medium pengiklanan dimerata2 tempat... hari nie aku ternampak banting yg biasa digantung ditiang lampu tertulis "caya pak lah" tentang apa tak pasti, yg pasti diprint oleh kementerian belia dan sukan... terdapat disekitar bukit jalil, yg menarik perhatian aku, ayat tu 'caya pak lah' isk kata nk memartabatkan bahasa melayu....aku rasa dh takde identiti dah... isk korang pikir sendri la yerk...


dan sejak beberapa bulan yg lalu aku perasan iklan dlm tv, membuat promo baru dgn tulisa 'baharu' errr aku rasa cam ejaan tulisan bapak aku jer, ejaan lama dlm tahun 60an...

pastu adik aku tanya, bang tu ejaan baru utk 'baharu' ker? kenalah pulak aku xplain setahu yg mungkin, sbb dr zaman aku sekolah rendah dah tkde tulisan baharu, yg ade baru...

apa diorg tak edit ker, takde ker org dlm DBP nampak apa yg terjadi, atau benda itu betul, ntah aku pon jadi keliru dan tak pasti, sekali lg aku rasa identiti boleh diperlekehkan...errr korang tolong fikir sama boleh? heheheh

errr jgn samakan tulisan dlm blog ku yerk, jejejeje


isnin lps [28 januari]

persembahan rekabentuk utk akedemi sains malaysia, sebelah dgn ASK, syukur alhamdulillah semua berjalan lancar dan hari ini dpt berita, dr 5 comp yg present, kami antara 3 yg dpt shortlisted, nnti ade lagi proses kena lalui br tau dpt ker tak projek tu, doakan moga kami berjaya, dgn koncep 'sense+futuristik' tu... aminnnn

ptg tu sempat tgk rambo 4, perhhh ganas giler, rasa cam tgk vcd citer 'faces of death'


selasa [29 januari]

menghadiri pelancaran color baru utk tahun 2008-2009 dr nippon paint beserta seminar dn bengkel warna. macam2 benda baru aku pelajari dr patricia [speaker color marketing dr USA]

geng2 casa impian pon ade...beberapa big comp dlm bidang rekabentuk juga ade, dan syukur aku jumpa dgn junior aku waktu study dulu... bertukar bisnes kad, wahhh dh jadi akitek ko yerk, bila nk belanja aku mkn, aku tegur dia, dia malu2 kucing heheheh... kecil jer bidang nie, pi mai pi mai jumpa gak... aku dan nasrul rancak berbual, maklum lama tak jumpa, dan ayat plg best aku dgr "inilah bagusnya kenal dgn senior cam ko, kalau org lain sure bt tak tahu" er.r.r.r aku terdiam dan dlm hati, syukur juga ramai junior cam ko, ringan mulut sapa senior2 yg sebenarnya malu2 hehehehe.
nnti wa free wa citer pasal color inspritation utk 2008/2009 yerk :)

rabu... hari inie... pepagi lagi aku kena submit dwg... tak sempat breakfast, natijahnya aku mkn byk waktu lunch bersama seorg kawan yg cute jejejejej.
rasa mcm nk tgk wayang lg... tp gaji lom masuk aiyakkkkk...

lupakan aje,, wa nk gi usha kedai hp ptg karang, nk beli hp utk 'yobo' jeejejejej.

Comments

Anonymous said…
salam tun,

rasa2nya sblum ni kwn yg cute tu penah cite ngan tun pasal ejaan 'baharu' dlm iklan kan kan kan...

p/s natijah tu cute mcm kawan yg cute tu tak tun?????

aruZi
Mak Su said…
pandai sangat, tapi degil tak nak double check kat kamus
arZOoo said…
ehhehehheheeh....revolusi bahasa
mama ranggie said…
nak beli hp baru ek?
aruzi...
kekekek natijah tu cute lbh skit la dr anda...jejeje

maksu..
sabar maksu sabarrr :)

arzoo...
mana revolusi.. ter retro tu heheh

mama ranggie..
err mama ade nk jual ker :)
abgbest said…
Baru2 ini aku per Johore Baharu aku beli baju baru lepas itu aku pergi pulak ke Kota Baharu jumpa awek baru aku.....( ko agak betul ke ejaan2 tu tun?.... hehehh )
congrats for being shortlisted !
bintang hati said…
emm..
SAYA pun raya "caya Pak Lah" tu SANGAT tak sesuai..kena buat teguran bertulis ni, surat rasmi tau..hehehehe...

filem CUCI tak menepati sasaran SAYA..agak mengecewakan..huhh!!
abgbest...
kekek kata nama khas lain la kan heheeh

fealize eleanor.. toche2

bintang hati...
mungkin oklah utk 1st timer...

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…