Wednesday, January 30, 2008

iklan...

dear, bloggers...


perhhh pack skit masa beberapa hari nie, tp sempat gak tgk rambo4 dan cuci, heheheh...impiannnnnnnnn.


korang biasa tak tgk iklan kt tv, or iklan2 di surat kabar, atau medium pengiklanan dimerata2 tempat... hari nie aku ternampak banting yg biasa digantung ditiang lampu tertulis "caya pak lah" tentang apa tak pasti, yg pasti diprint oleh kementerian belia dan sukan... terdapat disekitar bukit jalil, yg menarik perhatian aku, ayat tu 'caya pak lah' isk kata nk memartabatkan bahasa melayu....aku rasa dh takde identiti dah... isk korang pikir sendri la yerk...


dan sejak beberapa bulan yg lalu aku perasan iklan dlm tv, membuat promo baru dgn tulisa 'baharu' errr aku rasa cam ejaan tulisan bapak aku jer, ejaan lama dlm tahun 60an...

pastu adik aku tanya, bang tu ejaan baru utk 'baharu' ker? kenalah pulak aku xplain setahu yg mungkin, sbb dr zaman aku sekolah rendah dah tkde tulisan baharu, yg ade baru...

apa diorg tak edit ker, takde ker org dlm DBP nampak apa yg terjadi, atau benda itu betul, ntah aku pon jadi keliru dan tak pasti, sekali lg aku rasa identiti boleh diperlekehkan...errr korang tolong fikir sama boleh? heheheh

errr jgn samakan tulisan dlm blog ku yerk, jejejeje


isnin lps [28 januari]

persembahan rekabentuk utk akedemi sains malaysia, sebelah dgn ASK, syukur alhamdulillah semua berjalan lancar dan hari ini dpt berita, dr 5 comp yg present, kami antara 3 yg dpt shortlisted, nnti ade lagi proses kena lalui br tau dpt ker tak projek tu, doakan moga kami berjaya, dgn koncep 'sense+futuristik' tu... aminnnn

ptg tu sempat tgk rambo 4, perhhh ganas giler, rasa cam tgk vcd citer 'faces of death'


selasa [29 januari]

menghadiri pelancaran color baru utk tahun 2008-2009 dr nippon paint beserta seminar dn bengkel warna. macam2 benda baru aku pelajari dr patricia [speaker color marketing dr USA]

geng2 casa impian pon ade...beberapa big comp dlm bidang rekabentuk juga ade, dan syukur aku jumpa dgn junior aku waktu study dulu... bertukar bisnes kad, wahhh dh jadi akitek ko yerk, bila nk belanja aku mkn, aku tegur dia, dia malu2 kucing heheheh... kecil jer bidang nie, pi mai pi mai jumpa gak... aku dan nasrul rancak berbual, maklum lama tak jumpa, dan ayat plg best aku dgr "inilah bagusnya kenal dgn senior cam ko, kalau org lain sure bt tak tahu" er.r.r.r aku terdiam dan dlm hati, syukur juga ramai junior cam ko, ringan mulut sapa senior2 yg sebenarnya malu2 hehehehe.
nnti wa free wa citer pasal color inspritation utk 2008/2009 yerk :)

rabu... hari inie... pepagi lagi aku kena submit dwg... tak sempat breakfast, natijahnya aku mkn byk waktu lunch bersama seorg kawan yg cute jejejejej.
rasa mcm nk tgk wayang lg... tp gaji lom masuk aiyakkkkk...

lupakan aje,, wa nk gi usha kedai hp ptg karang, nk beli hp utk 'yobo' jeejejejej.

10 comments:

Anonymous said...

salam tun,

rasa2nya sblum ni kwn yg cute tu penah cite ngan tun pasal ejaan 'baharu' dlm iklan kan kan kan...

p/s natijah tu cute mcm kawan yg cute tu tak tun?????

aruZi

Mak Su said...

pandai sangat, tapi degil tak nak double check kat kamus

arZOoo said...

ehhehehheheeh....revolusi bahasa

mama ranggie said...

nak beli hp baru ek?

m i n e r a l . . . said...

aruzi...
kekekek natijah tu cute lbh skit la dr anda...jejeje

maksu..
sabar maksu sabarrr :)

arzoo...
mana revolusi.. ter retro tu heheh

mama ranggie..
err mama ade nk jual ker :)

abgbest said...

Baru2 ini aku per Johore Baharu aku beli baju baru lepas itu aku pergi pulak ke Kota Baharu jumpa awek baru aku.....( ko agak betul ke ejaan2 tu tun?.... hehehh )

fealize_eleanoer said...

congrats for being shortlisted !

bintang hati said...

emm..
SAYA pun raya "caya Pak Lah" tu SANGAT tak sesuai..kena buat teguran bertulis ni, surat rasmi tau..hehehehe...

filem CUCI tak menepati sasaran SAYA..agak mengecewakan..huhh!!

m i n e r a l . . . said...

abgbest...
kekek kata nama khas lain la kan heheeh

fealize eleanor.. toche2

bintang hati...
mungkin oklah utk 1st timer...

Pegawai Khalwat said...

Yeah...