Skip to main content

ghatering famili 'tok mami'


hari raya aidiladha yg lalu, famili sebelah 'yobo' buat reunion...errr cerita pasal reunion tu baca sndri la yerk kat gmbar dlm NSTP 7 januari 2008
tu yerk, klik kasi besar jejejeje,

jeles gak ku nie, kalau famili ku sndri buat kan best... takde la cam skrg nie rasa cam jauh jerkkkk, tp jenuh gak nk cari salasilah tu, mau sampai ke bugis, acheh, pakistan, aiyakkk... janji wa anak malaysia.






















lebih kurang 300 org hadir, tu pon satu famili yg terdiri dr 11 adik beradik yg dh bercucu cicit tak dpt hadir.














gotong royong, sioknyerr kampung...














3 kepala lembu.... ade sesapa mkn otak lembu?.... eeeeeee














wa dh penat melapah seekor lembu, so lembu ketiga nie kasi chance remaja2 belajar melapah, hheheheh sebenarnya wa pon 1st time melapah jejejejejej...














boria ka? jejeje ade famili2 yg siap buat uniform, jeles lagik nie, heheheh ade siap tempah tshirt sama kaler :)...















nielah hj mia bibi, dia dgn adik bongsu jer yg ade, adik beradik lain dh meninggal
nie kira 'dada' yobo wa la nie, sebelah tu 'baba' wa... very the sporting mann... [hududdd]














aktiviti akhir pada esoknya, futsalll yeahhh famili wa dpt no 2, ehem ehem tgk la player dia jejejejejejej....walaupn pancit sepanjang masa, skill wakili mssm dulu tetap ade kekekeke















cantik tak pose nie, jejejej,









Comments

Pegawai Khalwat said…
Reunion macam ni mau diteruskan. Jangan berhenti bro.
Mak Su said…
yg plg tua sekali hj mia bibi ker? yg paling muda sekali oneng2 dia ker?

santek view tu... serasa sama2 mendongak plaks
pegawai khalwat...
yup betul tu bro...

maksu...
yg plg tua kalau tak silap nama dia abd latif, hj mia nie no 4...
errr oneng tu apa yerk? jejejej

toche toche
nanies said…
huyooo..besaq tuu kuarga...dlm gambar surat khabar tu..ko ada ke...hehehe...tahniah2...bukan senang nak urus majlis camnie..
mama ranggie said…
bestnyer dpt kumpul reramai mcm ni kan?
butaseni said…
mak ai,bestnya.siap masuk paer lagi hehe
teruskan bak kata plato(pegawai khalwat)
Rush Murad said…
bukan senang nak kumpul kaum keluarga yg besar macam ni, tabik ler. kalau family aku ler, memang tak dapat ler nak kumpul segala... beragam dan bermacam etnik...... like the pic, rasa macam mendongak sama...
shasha said…
uihhh..ramainya kaum kerabat...
viruspadu said…
hush, ramainya ... kagummmm...

ini kalu buat kenduri kawen ni, mesti lg ramai
arZOoo said…
errrrr..jeless nyerrrr..manyak busaqqq punya keluarga....syokkkkkkkkkk tuhhhh
~elly~ said…
seronot sbnrnya kuarga besar ni.. kuarga sblh ayah sy pn br je mnjangkau ke 148 org... kalo ade mjlis apaper..happening je rasa.. tkyah sesusah nk pkir psl penanggah ke ape ke..sume dh siap sedia..
nanies..
ada, mmg setahun punya perancangan tu.

mama..
mmg best :)

butaseni...
insyAllah..

rushmurad...
tp sekali sekala, mmg best dgn berbagai ragam tuh ehhehee

shasha..
hang pun sure ramai :)

viruspadu..
percaya atau tidak..kenduri kawin 60% biasanyer kaum keluarga jer handle dan hadir, yg lain kengkawan dn org kg.... mmg meriah, ehem jimat pon jimat jejejejje...

arzoo & elly...
benar tu...famili semua leh handle.. dr bab rockkk sampai bab nasyid :).
di manakah updates !

updates dimanakah ??

kahnamadi tesdaup???

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…