Tuesday, January 30, 2007

Hijrah . . .

Minggu lepas terdetik hati hendak puasa pada hari asyura... tp masih terlepas disebabkan terlupa, ermmm mungkin juga tak pernah puasa pada hari tersebut buatkan aku sedikit lalai.
InsyAllah tahun hadapan akan aku cuba sedaya upaya lagi.

Sabtu lepas aku pergi interview di salah satu perunding dalaman di ampang dan semlm aku dah tandatangan surat menerima jawatan, ermmm sgt jauh dr rumah, tp disebbkan aku ini yg cepat bosan dan inginkan sesuatu yg lebih mencabar minda, aku gagahkan juga hatiku ini kesana dan menerima jawatan tersebut seadanya.
mungkin selepas ini aku tidak berpeluang berjumpa kengkawan dialam maya, melainkan mereka yg mahu berada didunia realiti :).
timba pengalaman tak mengapa kan, tuntut ilmu tu sampai bila-bila pun tak habis.
nampknya aku akan mula merevolusikan diri seperti mana satu ketika dahulu... pergi kerja tak nmpk matahari, balik kerja pun tak nmpk matahari hehehehe i will miss u 'matahari' ehhehe.
pasti aku akan merindui PA bos, amoi2 cun n seksi kat sini, awek-awek melayu yg bole dikira dgn jari, budak2 indon yg byk tlg aku bt kerja2 berat, budak2 kat gudang dimana opis diorg jadi tempat aku lepak hisap rokok dan pow rokok diorg hehehe, rindukan pc aku yg penuh dgn gambar2 kengkawan dialam maya, dan apa lagi yerk...

hari ni ada sorang mamat bangla masuk kerja as a draughtman, dia bekas seorg engineer di negara kelahirannya, tp berhijrah dan jadi pelukis pelan, ermmm kesian aku tgk dia terkial-kial dan cuba mengingati segala command dlm AutoCad, alah bisa tegal biasa, lelama ok la tu.


note : blog ini akan sentiasa menemani aku... c me here ya.

3 comments:

~ GAB ~ said...

Dan.... biarlah GAB menjadi pembaca setia blog TUN.

It is good to move over to something that promise us new things to learn, to excel and to liberate ourselves from stigmas that haunted us.

When I was young I used to move over to another house because I couldn't stand the lady-love-hunter that started getting on my nerves. If I was that bad, I would've persisted and have her as my kept-lady but she was not my type and in the first place I was not that type of person. wekekeke

nanies said...

tahniah tun..selamat berhijrah..kita jiran nanti ek...heheheh..yeke aku dapat posa 1 muharram je...dari hari ke 2-10 aku dapat nak wat..coz aku mula demam..psstt...dah survey lom naik bas..kekekek..nak aku ajar ke..no hall..selamat bertugas my pren..wish u best of luck

m i n e r a l . . . said...

gab...
hehehe who that lady jejejejej...
thank you bro... sy tahu anda seorg yg setia hehe, bila nk belanja tun teh tarik nie. ahaks.

nanies...
ermm apa lagi sila la buat makan2 utk jiran baru hahahahaha.