Skip to main content

visit malaysia 2007
















eye of malaysia 'ferris wheel' waktu siang



eye of malaysia 'ferris wheel' waktu malam.
Tahun melawat Malaysia 2007, tak byk aku boleh tulis, cuma berharap segalanyer berjalan lancar, simpati juga pada mangsa banjir di johor dan dimerata tempat yg berlaku.
moga mereka tabah menghadapi dugaan.



Comments

izariza said…
Tun,

Semalam seorang Professor yang saya temui menceritakan bagaimana peniaga-peniaga perisian cetak rompak di The Mines sudah mula "menyorokkan" hasil dagangan mereka ~ sempena kedatangan Tahun Melawat Malaysia 2007, justeru tidak mahu mempamerkan "imej" Malaysia yang pincang :). Dan perkara yang sama dirasakan turut berlaku di Plaza Low Yatt atau tempat2 yang sewaktu dengannya.

Oh Negaraku!
Anonymous said…
Cantik yeeeeer roda ferris waktu mlm....

bile nk saing naik roda ferris?????????

pokus TUN pokus
~ GAB ~ said…
In was thinking having a ride on that bloody thing also, looks loke fun to me. At the height of 64 meters, it's good enough for you to smash like mashed potato if you fall.
izariza..
apa lagi yg boleh dikatakan, sure ada pro n contra kan. cuba tutup apa2 yg boleh ditutup, termasuk tutup toilet yg kotor dgn signboard 'TANDAS ROSAK' hehehe

anonymous (ixora)...
err....errr.. jom arrr kalau berani

gab..
takpe gab ada air kat bawah, takla mcm smash potato, cuma akan jadi cam jelly jer la heheheh.
ermm sy pun teringin nk naik, bila? not sure.
izariza said…
Tun,
Anda pasti pelancong tidak akan memasuki bilik termenung yang ditandai dengan 'TANDAS ROSAK'? Kadangkala ada di kalangan mereka yang "adventurous enough" untuk mengambil risiko memasukinya .. dengan alasan .. pengalaman di negara orang jangan dilepaskan walau sesaat atau juga kerana menyangkakan papan tanda itu bermaksud 'SILA MASUK' dalam bahasa mereka!! hehe..
nanies said…
huuuuuuuuuuuuu...gayat2...

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…