Saturday, January 20, 2007

one pictue with thousand of meaning...














rileks... bro.



























good job . . .




































saya lahir dan membesar di lembak kelang, mmg terasa sedikit sebanyak perkara-perkara yg berkaitan isu diatas, walaupun dr kecil bukan sy yg keluarkan wang utk bayar tol dan minyak... tp dr raut wajah ayah n bonda kita bole tahu sesuatu.

p/s: harga minyak dunia dah turun? agak2 kat malaysia turun tak?

2 comments:

~ GAB ~ said...

I live very far from office, like it or not I have to pay tolls everyday. The pinch of the toll hike is as such. May be from RM 1 to RM 1.40 for Guthrie but that's too much...

My latest calculations, petrol costs alone is RM 750 / month, toll = RM 250 / month --> Total of RM 1,000 just to get to office alone. What about the car maintenance? Brakes & tyres?

Erkk... TUN citer pasal toll je ek? Tambah2 lak. Walla weiii...

wekekek

m i n e r a l . . . said...

gab...
ermm me live not far from office, walaupun boleh naik basikal jer ke office, tp masih terasa bahang kehangatan tol n minyak hehehehe
sbb masih guna kereta wife kesana kemari..... dulu LDP RM1, sebulan dalam RM26 x 2 = RM52 (utk tol sahaja) sekrang... RM1.60, sebulan dlm RM41.60 x 2 = RM 83.20 (naik hampir sekali ganda) tp masalahnyer tun selalu guna LDP, sama ada ke sunway, PJ or ke putrajaya... sehari kekadang sampai 5 kali pergi balik, perhhh.
if dulu kalau nk pergi rumah kakak kat cheras sehari 2-3 kali pun tak per, tp tol dah jadi RM2.30 sehala, ermmm kena fikir 8x tuh :)
tu cerita tol jer...lom masuk minyak, jammed, kereta auto or manual, cc kereta dan lelain hehehe

betul kata gab... lom masuk maintenance heheheh.

p/s: sesambil jenguk2 kedai basikal :)