Skip to main content

teka gambar . . .















maaf gambar diatas tidak jelas, diambil menggunakan kamera phone sambil berjalan, ade skit gegaran.
peraduan cubalah teka siapakah mereka didalam gambar ini, biarlah sy bagi klu skit, mereka nie dgn yakinnya bukan rakyat malaysia, berambut panjang, mempunyai postur badan yg cantik, kedua-duanyer memakai jeans dan t-shirt berwarna hitam yg mempunyai gambar sepasang culprit lelaki saling memanah, mereka kelihatan mesra dan berpegangan tangan dari awal saya jumpa hinggalah mereka hilang dari pandangan mata, lokasi disebuah shopping kompleks di lembah klang. ok stop... cuba teka siapakah mereka ini...

pilih satu jawapan sahaja, pada satu masa.
a) dua org gadis yg kelihatan manja dan mungkin bersahabat baik.
b) sepasang kekasih lelaki dan perempuan yg sedang berjalan-jalan
c) dua org lesbian yang saje nk tunjukkan kemesraan mereka di public
d) sepasang mamat gay
e) dua org sahabat lelaki yg berkawan baik
f) mak nyah
g) tiada satu pun diatas ( jika anda pilih 'g' sila berikan sebab)

syarat penyertaan :
1. sila postkan jawapan anda di column comment.
2. segala tekaan dan pendapat dibenarkan :) .
3. anda dibolehkan menge'post'kan jawapan seberapa banyak anda mahu.
4. jawapan anda harus beserta dengan hujah-hujah yang kukuh.
5. penggunaan anonymous tidak dibenarkan sama sekali, sila letakkan nick name anda.
6. jika anda mempunyai blog silalah link kan blog ini kedalam blog anda, dan berikan saya informasi tentang blog anda [hehehe.]
7. tiada tarikh tutup, penyertaan bole dilakukan pada bila-bila masa.
8. jawapan sebenar akan diberi setelah pemilik blog rasa sudah tiba masanyer


p/s: hadiah lumayan menanti anda...............hehehe

Comments

aiya said…
jwpn nya ialah e.. eheheh.. msti mamat "i" kan.. ahahah
Shaark said…
Jawab E gakss...sebab ermmm..biarlah rahsiaa...heehehe
nanies said…
E..cam bangla tuu..kekadang jalan sesama lelaki suka pegang tangan gaks...
ImanNurHannah said…
iman teka 'b'! ;)
mineral said…
aiya :
mamat "i" jejejeje apa tu?

gab :
anda mmg seorg yg positif :)

shark:
hehehe ko pun positif, walaupun mungkin dlm minda tu ade jawapan lain :)

nanies :
isk bangganya aku, ramai kawan2 yg berfikiran positif :),
heheheh ko suka tgk bangla yerk...jejeje

iman :
isk ade nmpk cam laki and pompuan yerk, tapi hakikatnyer kedua-dua mereka lelaki :)

jawapannyer :
tuhan sahaja yg tahu :)
hamba hanya membuat perkiraan sahaja. jadi semua dpt hadiah melawat mineral tunnel blog nie bila-bila masa anda suka heheheh

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…