Skip to main content

11 sept 2006



yihaaa. . .

yesterday my great day :)

going 30s...buatkan sy terasa byk perkara sy belum buat, byk rancangan dan impian belum terlaksana... dan tujuan ke arah matlamat harus dipercepatkan dengan pantas....

dan syukur yg teramat sangat kerana masih mampu bernafas, dan menikmati nikmat yg tuhan beri...

thanks 'yobo' for lovely card, book and carrot rice hehhehe nyum nyum nyummmm :)

Comments

nanies said…
salamm tun, happy belated birthday..semoga panjang umur dan dimurahkan rejeki...wheheheh
Anonymous said…
Happy Birthday my dear fren Tun!! Semoga berbahagia dan hidupmu diberkati Allah selalu. Aaa..yg 2nd one bila nak produce...? :-D
Shaark said…
uikss tun..yg kat atas tuh den laa yg hantar
mineral said…
to nanies : toche toche... kira leh kasi diskaun la nie kalau aku gi cherating hehehe

to anonymous : tq very much...2nd one er..errr produce apa tu...2nd wife ker wakakakak

to shaark : hehehehe tunggu ko punya courier tak sampai2 lagi nie jejejejej.
~ GAB ~ said…
On this auspicious date, I would like to say it out from my heart. HAPPY BIRTHDAY TUN. May God Bless you and have a happy life with wife and daughter.
aiya said…
ops! late.. isnt? pe pn.. hpy blated bday. moga pjg umur,dmurahkan rezeki,beroleh kesihatan,kesejahteraan yg harmoni.:) wink
mineral said…
gab:
terharu nie....terima kasih banyak2 :)

aiya:
aminnnnnn, kawin jgn lupa jemput tau :)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…