Wednesday, September 12, 2007

perjalanan . . .

sebulan yg lalu aku travel dr KL - kuantan - k.berang - p. redang - p.perhentian - kuala terengganu -kuantan dan balik KL semula, pack masa 6 hari aku bercuti hehehe...terima kasih kepada bro zzz and family yg sudi menumpangkan aku diteratak mereka yg cantik dan mendamaikan itu... oops tak lupa... terima kaasih kerana perkenalkan aku kari hijau udang yg sunggh sedap, pertama kali makan kari hijau... rasa cam nk gi lagi heheheh...
layanan dan kesudian zzz ajak bercuti amatlah dihargai, moga jasamu diberkati olehNya...

thanks to bro cynide yg bersama2 menempuh perjalanan ini... heheeh enjoy the journey . . .
sebernaynya ini kali pertama aku bercuti d pulau yg cantik d pantai timur... dan pertama kali jejakkan kaki d kuala terengganu... mmg mendamaikan.
tapi beberapa hari lepas ade kes rusuhan d k.ganu dan insiden membakar bendera malaysia buat sedikit tertanya... apa erti merdeka bt mereka?






kubah masjid terapung . . .
kedai pasar payang yg baru ... indah betul senibinanya...byk bangunan d tganu yg mengekalkan ciri2 tradisional dlm rekabentuk, ia membentuk imej negeri ini.



indah bukan hasil karya raja bahrin nie... antara akitek yg aku kagumi dan pelopor dlm mengekalkan tradisi tempatan.





sori susunan gambar berterabur... kes malas susun nie heheheh..
ini pic d anjung kapal...






jelas nmpk ikan... dan 2 kali juga aku nmpk penyu berenang... 1st waktu ke laguna redang penyu lalu bawh bot... 2nd waktu snorkling kt perhentian... siap nmpk shaark lagi... hehehe seriuss beb...





errr aku panggil nie ekzos kapal.... heheheh






view dr dlm tempat 'driver' boat cargo

'driver' bot pakai kain pelikat jerkkk eheheh yg bulat tu dia punya stereng antik kann.. pakcik nie cakp dh 40 tahun dia bawa bot... ermm patt arrr otaiiii.








jenuh lentik badan nk ambik gambar nie.....










ermmm cantik tak pic nie? hehehe
errrr bro zzz bila nk g tioman nie kekekeek....
Ooops bt izariza... kejelesan ku dahulu telah diubati dgn sy sdnri telah merasa macam2 makanan d tganu... errr siap sempat kaco awek2 k.tganu lagik kekekekek. zasssssss

8 comments:

Dea said...

Aiseyy....takkan pic ni jerkk?? Mana pi gambar² yg seksi dann seksa tuh semer...?? wakakaka

bunga rampai said...

Salam,

Mengembara rupanya. Pengalaman yang menarik pastinya.

Tiba pula kembara Ramadhan :)

Selamat berpuasa. Semoga ibadah Ramadhan kali ini lebih sempurna berbanding yang lepas.

m i n e r a l . . . said...

dea..
pic yg seksa-seksa takleh la masuk sini... kekekeke, bot tu pn dh terserlah keseksiannya jejeje

bunga rampai..
jauh berjalan luas pandangan....
semoga puasa kita diterima olehNya...
aminn

arZOoo said...

ermmmmmmm.....tu yg lupa nak fax ek tunn..ermmmmmm...kaberrrr marahhhhh nih..huh..wahahahahahaha...tak ajak pun ekkkk..majukkkkkkk arrrrr...weeeeeeeeeeee

m i n e r a l . . . said...

arzoo....
err.r.r.r. terkedu jari nie... heheh mmg terlupa dear..
btw tak confident leh dapat :)

errr jgn majuk yerk... gi kelong aritu tak ajak punnn uwekkkkk

Anonymous said...

mana gambo penyu² perut boroi tidoo tun...gambo tu lagi menarikk wat tatapan warga laman...wakakakakkaka....

Anyway thanks a lot sudi berkunjung ke teratak merpati hamba di kuantan.....

df....

jaketbiru said...

kenangan menjadi tong sampah sepanajng perjalanan.. wakakakakakakakakaka

m i n e r a l . . . said...

df...
menjadi kebanggaan merempat di teratak merpati tuan hamba....
terima kasih yg tak terhingga hanya Allah sahaja mampu membalas budi tuan hamba... :)
p/s: perut boroi jejejej

jaketbiru...
rezeki brooo apakan daya hendak menolaknya hehehe