Skip to main content

Berita panassss


Comments

arZOoo said…
wahahahhahah tun ampessss.....btw, hepi besday, dah bertambah umur setahun lagi...dah tua gamaknyer yek....uhuhuhhuhu
butaseni said…
hahahaha siap masuk paper lagi.
hepi besday bro.
Husein said…
ko nie tun nak bg org dengki ke apa nie .... arzoo bukan dah tua gamaknyer.. memang tua pn hehehe.. apa pn selamat semua2nya utk tun... emm bila kali terakhir masuk blog ko nie tun lupa lak .. tumpang lalu ......
arzoo...
heheheh uban dh penuh... errr cukup setahun lagik aku jd cam sultan azlan syah, wakakakaka

butaseni...
ehheeh bro.. tq bro... wa minat lukisan lu la heheh

husein...
hahah melekat nama tu yerk...
terima kasih husinah :)
mai la selalu, kasi komen skit
Dea said…
Selamatt TUn...! Sedor² laa diri tuh dahh tuaa erkk...yg ingatt nak muda selaluu jerkk...ahaks!
selamat deaa... hehehe
hati muda maaaa :)
jaketbiru said…
bidasan nide yang pertama..

tun belum tua lagi.. masih hensem dan wajahnya cam teruna 25 tahun, teramat lah macho gamaknya tun nih..

(( pernah tengok arzoo merenung tun dengan mulut yang separa terbuka... dan air liur melayut turun... manis sekali wajah arzoo ketika itu... hmmmm))

maintain happy bro.. kematangan terserlah... hehhehehe

pangggggggggggg husein yang pinkkk
pangggggggggggg dea.. kiss cucu utk atok ek
arZOoo said…
wakakakakaka...ampesss nideee....erkkkk...termeleleh lah plak, jap2 nakkk slurpppppppp....ishhh nide nih asal tak tolong lap kan.....(dgn manjanye)....wakakakakakakak
jaketbiru...
heeheh terharu i, auwww kkkekekek.
ermm terima kasih... moga nide happy sentiasa...bila nk mula journey kita yg terbaru ehehehe.

p/s: errr arzoo pernah bt camtu ker... wahhh sure lalat pun masuk dia tak sedar.

arzoo...
manjannyerrrrrrrrrrr...
Anonymous said…
happy besday tun.....moga di murahkan rezeki lagi...amin..

df...
df..
aminnnnnnnnnnnnnn :)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…