Thursday, September 13, 2007

- t r a g e d y f r u i t p l u s -

hari ini hari pertama puasa... ehehhe
masuk office dgn penuh semangat, bersahur mcm biasa...
bila sampai di office seperti biasa aku akan nmpk gula-gula diatas meja tamu, dan kebiasaannya aku akan belasah sebijik setiap kali aku lalu situ....
tapi hari nie, aku igtkan diri aku puasa...
sampailah freelance project manager datang nk jumpa utk sesuatu urusan...

dipendekkan cerita... lps discussion... mamat tu pon gi belakang hisap rokok (cina mamat nie)... aku pon gi teman dia, sambil lalu depan guest area tu... tgn aku pun trus sambar satu gula-gula fruit plus perisa grapes... ermm sedapnyerr... dh 3/4 habis aku mkn.. aku gi belakang teman mamat tu sambil borak2... dia offer rokok... dgn jujurnya aku pon cakap... "sori i puasa" heheh pastu tiba2 cam kena kejutan eletrik... aku blah gi cari tong sampah... buang baki lg suku gula2 dlm mulut aku.... wakakakak, lps tu aku senyum sorang2 cam kerang busuk.... isk sib baik aku lupa... kira tak batal la pose aku kannn jejejeje.

-moral of story... sila jgn buat2 lupa... skrg bulan puasa tauuuu.

20 comments:

Anonymous said...

syuk tak posa!!!! oooooo

Anonymous said...

ehmmmm.....
saje ke.... sengaje tun....
hehhehheheee........

husna

Anonymous said...

Sah..tun mmg sengaja wat² lupa termakan sweets tu....pas tu ckp terlupa yg dia pose...nak cover ker...wakakakakakaka..

DF...manis...

m i n e r a l . . . said...

anonymous + husna...
pose weiii daku poseeee uwarghhh cakap sama bapak kita...
kita pose tauu... itu ter...ter...ter jer

df...
wachaaaaaaaa pose tauuu

Anonymous said...

he..he....he...tun...tun..tun...
ngadu le kat bapak.....

husna

Anonymous said...

ngadu kat bapak yer..ngadu arrr...eleh manja konon....dah x pose tak nak ngaku lak yer....x baik tau ckp bohong ..dosa...tuhan marah tau...ekekekeke...

df....

~elly~ said...

a'ahh la...setuju ngn sume org.. abg syuk tu mmg sesaje bebuat terlupe tu.. elehh tekak dia rasa pahit.. tu yg dia sesaja bebuat terlupe utk dptkan kemanisan gegula tu.. huh malu jek.. i ngengandung ni pun posa tau...

arZOoo said...

astaga tun.....nak berzanji jap..waljannatuwalnaimmmmm, muhazal baladil aminnnn.....

Anonymous said...

Ikut Azoo gak zikir...jannatul naim ..Linuriyati..zikril.hakimmm....

ayang_mas said...

wakakakakka.....sampai mcm tu skali leh lupa....lawak...lawak...arini poser ke 5..kalo lupa lg xtau laaa

Izariza said...

Habislah Tun kena kutuk hehe ..
Membaca entri ini, saya dapat rasakan kejujuran penulisnya yang menulis dengan begitu terang dan spontan :)

Salam ramadhan penuh ketenangan.

Anonymous said...

Actually tun....thankxxx coz sudi kongsi cerita yang mencuit hati tu dengan kami....hheheheheh...boleh gak buat kami ni senyum pada pagi ramadhan yang mulia ini...

kebenaran itu biaanya pahit...

so...next time leh makan fruitplus lagi......(((gurau je....)))

Mr Cool said...

Astaga... doc...
kalau nak terlupa pun biar la yg berbaloi...
bazir jer setakat gula2 tuh...
kalau rokok tu ok la kot...

keh keh keh...

jaketbiru said...

best kan kalau.. ter merokok.. pastu mesti carik air lak.. almaklum terlupa.. tak batalkan???

hehehehehehehehehe..

zeqhtyramli said...

eee tertomeinya citer dia! ye ker posa nih? ;) thanks for dropping by ;)

Husein said...

ek elerrr ko tun... xper nanti ko nak ajar anak ko pose nanti citerkan kisah nie kat dia .. bila dia nak TER... makan ke minum mesti ingat citer ko.. hehehe.. emm tertomeiiinyaa .. sedap ayat .. pinjam ekk zeqh wat mengorat aweks ..

m i n e r a l . . . said...

husna..
sy anak yatim kasihanilah saya jejejej

df...
macam nie leh joint balqis yerk dok semeja jejejeje

elly..
sampai hati kate abe gitu, hukalohhh ya tuhanku ampunilah hamba mu ini yg teraniaya, :)

arzoo + anonymous..
isk pandai korang berzanji yerkk, adik i tgh cari calon isteri nie hehehehe...[serius] :)

ayang..
pose ke lima tu kira ter5 kali la ter ter tu

izariza...
salam ramadhan... anda jua memahami jejejej

anonymous...[brapa byk anonymous daaa]
errr tapi fruitplus itu manis.. sedap.. maybe itu nikmat tuhan nk bg disatu ramadhan :)

mr.cool...
alang-alang rokok baik kita bantai McD trus jejeje.. err jom cool lokok :)

jaket biru...
huahuahuahuhau mmg tak batal sbb ter ter... errr jom 'ter'italian :)

zeqhtyramli
thanks mai jenguk2 sini...
errr arinie pose... :)

husien...husinah..
ehem ehem husin i kan semulajadi tertomei huahuahua...
qaisara tak pernah ter ter... dia ngap trus jerk.

Dea said...

tun..tunn....tuh sahh menunjukkan ko dah tua...sampai pose pun leh luper...muahahaha :-D

Liyana Ali said...

ahaha..lawak sungguh..
pagi2 bace blog nih...dah sengeh sorang2 pan pc...adoilaaa...
besh sungguh dapat rase ter nih kan...
hermm..

m i n e r a l . . . said...

dea...
kekkeke mentang2 byk uban... cehhh

liyana ali..
heheh tersengeh juga sy melihat anda gelak2 [malu sebernarnya]