Skip to main content

- t r a g e d y f r u i t p l u s -

hari ini hari pertama puasa... ehehhe
masuk office dgn penuh semangat, bersahur mcm biasa...
bila sampai di office seperti biasa aku akan nmpk gula-gula diatas meja tamu, dan kebiasaannya aku akan belasah sebijik setiap kali aku lalu situ....
tapi hari nie, aku igtkan diri aku puasa...
sampailah freelance project manager datang nk jumpa utk sesuatu urusan...

dipendekkan cerita... lps discussion... mamat tu pon gi belakang hisap rokok (cina mamat nie)... aku pon gi teman dia, sambil lalu depan guest area tu... tgn aku pun trus sambar satu gula-gula fruit plus perisa grapes... ermm sedapnyerr... dh 3/4 habis aku mkn.. aku gi belakang teman mamat tu sambil borak2... dia offer rokok... dgn jujurnya aku pon cakap... "sori i puasa" heheh pastu tiba2 cam kena kejutan eletrik... aku blah gi cari tong sampah... buang baki lg suku gula2 dlm mulut aku.... wakakakak, lps tu aku senyum sorang2 cam kerang busuk.... isk sib baik aku lupa... kira tak batal la pose aku kannn jejejeje.

-moral of story... sila jgn buat2 lupa... skrg bulan puasa tauuuu.

Comments

Anonymous said…
syuk tak posa!!!! oooooo
Anonymous said…
ehmmmm.....
saje ke.... sengaje tun....
hehhehheheee........

husna
Anonymous said…
Sah..tun mmg sengaja wat² lupa termakan sweets tu....pas tu ckp terlupa yg dia pose...nak cover ker...wakakakakakaka..

DF...manis...
anonymous + husna...
pose weiii daku poseeee uwarghhh cakap sama bapak kita...
kita pose tauu... itu ter...ter...ter jer

df...
wachaaaaaaaa pose tauuu
Anonymous said…
he..he....he...tun...tun..tun...
ngadu le kat bapak.....

husna
Anonymous said…
ngadu kat bapak yer..ngadu arrr...eleh manja konon....dah x pose tak nak ngaku lak yer....x baik tau ckp bohong ..dosa...tuhan marah tau...ekekekeke...

df....
~elly~ said…
a'ahh la...setuju ngn sume org.. abg syuk tu mmg sesaje bebuat terlupe tu.. elehh tekak dia rasa pahit.. tu yg dia sesaja bebuat terlupe utk dptkan kemanisan gegula tu.. huh malu jek.. i ngengandung ni pun posa tau...
arZOoo said…
astaga tun.....nak berzanji jap..waljannatuwalnaimmmmm, muhazal baladil aminnnn.....
Anonymous said…
Ikut Azoo gak zikir...jannatul naim ..Linuriyati..zikril.hakimmm....
ayang_mas said…
wakakakakka.....sampai mcm tu skali leh lupa....lawak...lawak...arini poser ke 5..kalo lupa lg xtau laaa
Izariza said…
Habislah Tun kena kutuk hehe ..
Membaca entri ini, saya dapat rasakan kejujuran penulisnya yang menulis dengan begitu terang dan spontan :)

Salam ramadhan penuh ketenangan.
Anonymous said…
Actually tun....thankxxx coz sudi kongsi cerita yang mencuit hati tu dengan kami....hheheheheh...boleh gak buat kami ni senyum pada pagi ramadhan yang mulia ini...

kebenaran itu biaanya pahit...

so...next time leh makan fruitplus lagi......(((gurau je....)))
Mr Cool said…
Astaga... doc...
kalau nak terlupa pun biar la yg berbaloi...
bazir jer setakat gula2 tuh...
kalau rokok tu ok la kot...

keh keh keh...
jaketbiru said…
best kan kalau.. ter merokok.. pastu mesti carik air lak.. almaklum terlupa.. tak batalkan???

hehehehehehehehehe..
zeqhtyramli said…
eee tertomeinya citer dia! ye ker posa nih? ;) thanks for dropping by ;)
Husein said…
ek elerrr ko tun... xper nanti ko nak ajar anak ko pose nanti citerkan kisah nie kat dia .. bila dia nak TER... makan ke minum mesti ingat citer ko.. hehehe.. emm tertomeiiinyaa .. sedap ayat .. pinjam ekk zeqh wat mengorat aweks ..
husna..
sy anak yatim kasihanilah saya jejejej

df...
macam nie leh joint balqis yerk dok semeja jejejeje

elly..
sampai hati kate abe gitu, hukalohhh ya tuhanku ampunilah hamba mu ini yg teraniaya, :)

arzoo + anonymous..
isk pandai korang berzanji yerkk, adik i tgh cari calon isteri nie hehehehe...[serius] :)

ayang..
pose ke lima tu kira ter5 kali la ter ter tu

izariza...
salam ramadhan... anda jua memahami jejejej

anonymous...[brapa byk anonymous daaa]
errr tapi fruitplus itu manis.. sedap.. maybe itu nikmat tuhan nk bg disatu ramadhan :)

mr.cool...
alang-alang rokok baik kita bantai McD trus jejeje.. err jom cool lokok :)

jaket biru...
huahuahuahuhau mmg tak batal sbb ter ter... errr jom 'ter'italian :)

zeqhtyramli
thanks mai jenguk2 sini...
errr arinie pose... :)

husien...husinah..
ehem ehem husin i kan semulajadi tertomei huahuahua...
qaisara tak pernah ter ter... dia ngap trus jerk.
Dea said…
tun..tunn....tuh sahh menunjukkan ko dah tua...sampai pose pun leh luper...muahahaha :-D
Liyana Ali said…
ahaha..lawak sungguh..
pagi2 bace blog nih...dah sengeh sorang2 pan pc...adoilaaa...
besh sungguh dapat rase ter nih kan...
hermm..
dea...
kekkeke mentang2 byk uban... cehhh

liyana ali..
heheh tersengeh juga sy melihat anda gelak2 [malu sebernarnya]

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…