Skip to main content

penantian satu penyeksaan ! ! !

semalam 5 jam tunggu kereta dibaiki, tukar absorber,tukar dryshaft oil seal, tukar minyak hitam, tukar oil filter, dan buat alignment, buat saya rasa nk muntah menunggu begitu lama [mungkin sbb habis 8 btg rokok hehehe]... tp apakan daya, sambil tunggu tu dpt pula call dr JPA suruh buat proposal projek dlm 50K nk siap dlm 2 minggu, sbb nk habiskan budget hujung tahun nie...arghhhhhh proposal yg dr february hingga december nie pun diorg tak bole nk confirmkan lagi, nie nk buat lagi proposal lain pada bahagian yg sama cuma skop dikecilkan, macam 'something wrong somewhere'....adoi nie buat aku rasa nk fenin2,

pagi nie pula diorg suh aku tranfer ke sub company lain pulak.... pastu tukar sesuka hati jer... takde any offer letter ker... arghhhh bosannyer, selama nie aku buat kerja sub company tak nmpk ker.... dh la tu kena refer pada junior staff lak, pasal gaji takmo lak cerita bila aku tanya... adoi, jadi minoriti camnie ler... dh lama kerja sini pun masih rasa tak dihargai.... yg br masuk tetiba jadi leader....rasa letih aku camnie....letihhhhhhhhhhhhhh, mungkin letih sbb minoriti disini arghhhhh.

mlm tadi gi opis lagi satu dishah alam, kerja2 reka bentuk hospital bersalin (muslim), adoi presentation hari ahad nie, smlm br kasitau, ceh.... tak planning betul.... lagi best nk cantik tp murah...hahahahah kebiasaan permintaan manusia.
tgk staff diorg design buat aku rasa fenin [bukanlah nk tunjuk bagus] tp ikut bulat2 permintaan doktor tu, susah arr gitu, byk benda nk ambil kira, undang2 bangunan, kelulusan bomba, majlis tempatan, adoiiii main suka letak jerkkkk....letihhhh lagi aku.... tp niat nk tlg, aku stay gak sampai 12 lebih....tlg redesign balik.... mujur budak yg design tu sabar dgn karenah aku nie... dia pun mahu belajar so aku pun gembira mengajar.... huh kenapa aku tulis semua nie? bunyi cam tak ikhlas jer, isk maybe sbb transfer yg diberitahu pagi nie oleh org yg tak tahu apa2....hish, company besar, leh kira gah.... tp pengurusan cam 'ayam'.

tp kenapa aku tunggu lagi di company nie....?????
aku sendiri takde jawapannya.

Comments

Dea said…
hahahah..mesti sebab ko malas nak gi interviewkan..? tu pasal ler ko masih stay. Aku ni kan tun..asyik angin jer bila time kerja. Ada masa rasa cam tak ikhlas jer tapi tanpa diduga pada 1/10 lepas genap ler sedekad aku bekerja kat company aku ni. Dalam jangka waktu tuh, 3 kali tukar pengurusan. Orang datang dan pergi tapi budaya kerja mereka masih tetap sama saja. Kalo berubah pun hangat² taik ayam. Errmm...ntahlah. Aku pun cam ko gakss tak tau kenapa masih tunggu lagi disini..
wahh sedekad dah ko kerja yerk,
ermm aku nie jernis cepat bosan..takleh buat satu2 benda dlm jangka masa yg lama, sbb tu rumah aku selalu ade pertukaran kedudukan, byk family xtvt, tp bila sampai tahap malas... nk gi mandi pun takmo hahahah...

kenapa tunggu lagi...ermmm mungkin sbb aku masih merancang sesuatu kot hehehe... malas interview pun ada, aku nkjadi org yg meng'interview' lak :)
aminnnnnnn.
aryana said…
hehehe, rasenya tau nape tun malas nak gi interview ermmm sure pasal "projek ciken mandarin oriental kan" sis doa moga awak berjaya amin.........

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…