Wednesday, December 13, 2006

penantian satu penyeksaan ! ! !

semalam 5 jam tunggu kereta dibaiki, tukar absorber,tukar dryshaft oil seal, tukar minyak hitam, tukar oil filter, dan buat alignment, buat saya rasa nk muntah menunggu begitu lama [mungkin sbb habis 8 btg rokok hehehe]... tp apakan daya, sambil tunggu tu dpt pula call dr JPA suruh buat proposal projek dlm 50K nk siap dlm 2 minggu, sbb nk habiskan budget hujung tahun nie...arghhhhhh proposal yg dr february hingga december nie pun diorg tak bole nk confirmkan lagi, nie nk buat lagi proposal lain pada bahagian yg sama cuma skop dikecilkan, macam 'something wrong somewhere'....adoi nie buat aku rasa nk fenin2,

pagi nie pula diorg suh aku tranfer ke sub company lain pulak.... pastu tukar sesuka hati jer... takde any offer letter ker... arghhhh bosannyer, selama nie aku buat kerja sub company tak nmpk ker.... dh la tu kena refer pada junior staff lak, pasal gaji takmo lak cerita bila aku tanya... adoi, jadi minoriti camnie ler... dh lama kerja sini pun masih rasa tak dihargai.... yg br masuk tetiba jadi leader....rasa letih aku camnie....letihhhhhhhhhhhhhh, mungkin letih sbb minoriti disini arghhhhh.

mlm tadi gi opis lagi satu dishah alam, kerja2 reka bentuk hospital bersalin (muslim), adoi presentation hari ahad nie, smlm br kasitau, ceh.... tak planning betul.... lagi best nk cantik tp murah...hahahahah kebiasaan permintaan manusia.
tgk staff diorg design buat aku rasa fenin [bukanlah nk tunjuk bagus] tp ikut bulat2 permintaan doktor tu, susah arr gitu, byk benda nk ambil kira, undang2 bangunan, kelulusan bomba, majlis tempatan, adoiiii main suka letak jerkkkk....letihhhh lagi aku.... tp niat nk tlg, aku stay gak sampai 12 lebih....tlg redesign balik.... mujur budak yg design tu sabar dgn karenah aku nie... dia pun mahu belajar so aku pun gembira mengajar.... huh kenapa aku tulis semua nie? bunyi cam tak ikhlas jer, isk maybe sbb transfer yg diberitahu pagi nie oleh org yg tak tahu apa2....hish, company besar, leh kira gah.... tp pengurusan cam 'ayam'.

tp kenapa aku tunggu lagi di company nie....?????
aku sendiri takde jawapannya.

3 comments:

Dea said...

hahahah..mesti sebab ko malas nak gi interviewkan..? tu pasal ler ko masih stay. Aku ni kan tun..asyik angin jer bila time kerja. Ada masa rasa cam tak ikhlas jer tapi tanpa diduga pada 1/10 lepas genap ler sedekad aku bekerja kat company aku ni. Dalam jangka waktu tuh, 3 kali tukar pengurusan. Orang datang dan pergi tapi budaya kerja mereka masih tetap sama saja. Kalo berubah pun hangat² taik ayam. Errmm...ntahlah. Aku pun cam ko gakss tak tau kenapa masih tunggu lagi disini..

m i n e r a l . . . said...

wahh sedekad dah ko kerja yerk,
ermm aku nie jernis cepat bosan..takleh buat satu2 benda dlm jangka masa yg lama, sbb tu rumah aku selalu ade pertukaran kedudukan, byk family xtvt, tp bila sampai tahap malas... nk gi mandi pun takmo hahahah...

kenapa tunggu lagi...ermmm mungkin sbb aku masih merancang sesuatu kot hehehe... malas interview pun ada, aku nkjadi org yg meng'interview' lak :)
aminnnnnnn.

aryana said...

hehehe, rasenya tau nape tun malas nak gi interview ermmm sure pasal "projek ciken mandarin oriental kan" sis doa moga awak berjaya amin.........