Skip to main content

Adakah anda pernah meninggalkan?

dear my blog...
beberapa hari lalu sy ke JPA ada skit taklimat projek, bila masuk dlm conference room sy agak tersentak bila melihat rekabentuk meja meeting dlm bilik itu sama, sebijik-sebijik ditiru, tp malangnyer kerja-kerja tersebut bukan sy yg lakukan, ianya dilakukan oleh org lain menggunakan rekabentuk yg telah sy cadangkan pada awal tahun ini, ermmm kecewa bukan bila melihat hasil perahan otak kita diciplak tanpa ada skit saguhati atau imbuhan dari pihak lain, mudahnyer kerja mereka nie.
tapi takpe sy percaya ade hikmahnyer kerana sy dapat kerja-kerja lain dr mereka. Alhamdulillah.

ermm sy pernah meninggalkan sesuatu...
1. saya pernah meninggalkan rokok selama dua bulan dan akibatnya sy bertukar citarasa rokok dr jenis yg keras ke agak lembut (light) hehehehe, dan terus berazam berhenti merokok, hingga sekarang sy berjaya menghabiskan sekotak rokok 14 batang dlm masa 7 hari, lebih baik dari dahulu.
2. saya pernah meninggalkan seorg awek ditepi jalan, kerana ego dan byk cakapnyer hingga sy rasa fenin dan bosan ditahap yg melampau, akibatnya kami berkawan baik selepas itu dan dia tak berani mencabar sesuatu yg pasti sy boleh lakukan, (sabar ada hadnya kan)
3. sy pernah meninggalkan kelas selama 4 hari tanpa dikesan hanya semata-mata untuk meredakan ketegangan minda yg berlaku dlm diri, akibatnya sy kena upgrade design sy heheheh thanks lecturer u love me, i luv u too :)
4. saya pernah meninggalkan jam tangan adidas (mahal oooOo) yg dibeli dr hasil gaji pertama sebagai pelukis pelan setelah 3 kali berganti tali dan hilang setelah 5 tahun digunakan, akibatnya sy lebih suka beli jam berharga tidak lebih dari rm50 di uptown dgn berbagai jenis rekabentuk yg sy suka heheheh.
5. saya pernah meninggalkan awek-awek yg mula menunjukkan reaksi atau respon melampau yg sy kurang senangi (err..err nk lebih dr kwan la tu), akibatnya kekadang sy rasa bersalah, walaupun mungkin setahun sekali jer rasa itu dtg.
6. saya pernah meninggalkan rekabentuk model rumah utk diberi pada seorg gadis dgn tujuan mmg nk ngorat dia, tp mungkin bukan jodoh, so model rumah tu hilang diperhentian bas, akibatnya kami hanya berkawan baik hingga sekrang, dan dia masih tidak berkahwin lagi.

rasanyer tu jer yg sy ingat....

kerja-kerja-kerja : KGPA projek dh siap, perhhhh semua pihak puashati. mlm nie mula kerja perahan tenaga hingga hujung bulan nie utk JPA, and coming soon guthrie landskap ermm moga-moga berjaya presantation tu.....aminnnn.
kerja sendri istana anak bukit kedah.... mari mewarna hehehehe

Comments

~ GAB ~ said…
GAB selalu "meninggalkan" handphone kat rumah. Eh, salah tu kan? Sepatutnya GAB selalu "tertinggal" handphone kat rumah. Tu lah... Kalau bab meninggalkan ni GAB tak berapa expert. Tapi kalau bab "menanggalkan" huffff, memang tu le kerja GAB... wekekeke
nanies said…
salam tun..heheh sampai ati ko tinggal kan awek tu tepi jln..heheh...tertinggal dan meniggalkan..pernah rasa..ditinggalkan sedang merasa lah skrang nie...wakakak..Selamat Tahun Baru my pren...
gab..
hehehe bab menanggalkan ini, tun mmg terer...bilamana sakit perut yg maha dasyat lagila tun pantas, heheheh

nanies..
hehehe pompuan kan nk sama hak, so tu hak dia la tu utk ditinggalkan di tepi jalan jejejejej (tiada layanan istimewa jejejej)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…