Tuesday, December 26, 2006

Adakah anda pernah meninggalkan?

dear my blog...
beberapa hari lalu sy ke JPA ada skit taklimat projek, bila masuk dlm conference room sy agak tersentak bila melihat rekabentuk meja meeting dlm bilik itu sama, sebijik-sebijik ditiru, tp malangnyer kerja-kerja tersebut bukan sy yg lakukan, ianya dilakukan oleh org lain menggunakan rekabentuk yg telah sy cadangkan pada awal tahun ini, ermmm kecewa bukan bila melihat hasil perahan otak kita diciplak tanpa ada skit saguhati atau imbuhan dari pihak lain, mudahnyer kerja mereka nie.
tapi takpe sy percaya ade hikmahnyer kerana sy dapat kerja-kerja lain dr mereka. Alhamdulillah.

ermm sy pernah meninggalkan sesuatu...
1. saya pernah meninggalkan rokok selama dua bulan dan akibatnya sy bertukar citarasa rokok dr jenis yg keras ke agak lembut (light) hehehehe, dan terus berazam berhenti merokok, hingga sekarang sy berjaya menghabiskan sekotak rokok 14 batang dlm masa 7 hari, lebih baik dari dahulu.
2. saya pernah meninggalkan seorg awek ditepi jalan, kerana ego dan byk cakapnyer hingga sy rasa fenin dan bosan ditahap yg melampau, akibatnya kami berkawan baik selepas itu dan dia tak berani mencabar sesuatu yg pasti sy boleh lakukan, (sabar ada hadnya kan)
3. sy pernah meninggalkan kelas selama 4 hari tanpa dikesan hanya semata-mata untuk meredakan ketegangan minda yg berlaku dlm diri, akibatnya sy kena upgrade design sy heheheh thanks lecturer u love me, i luv u too :)
4. saya pernah meninggalkan jam tangan adidas (mahal oooOo) yg dibeli dr hasil gaji pertama sebagai pelukis pelan setelah 3 kali berganti tali dan hilang setelah 5 tahun digunakan, akibatnya sy lebih suka beli jam berharga tidak lebih dari rm50 di uptown dgn berbagai jenis rekabentuk yg sy suka heheheh.
5. saya pernah meninggalkan awek-awek yg mula menunjukkan reaksi atau respon melampau yg sy kurang senangi (err..err nk lebih dr kwan la tu), akibatnya kekadang sy rasa bersalah, walaupun mungkin setahun sekali jer rasa itu dtg.
6. saya pernah meninggalkan rekabentuk model rumah utk diberi pada seorg gadis dgn tujuan mmg nk ngorat dia, tp mungkin bukan jodoh, so model rumah tu hilang diperhentian bas, akibatnya kami hanya berkawan baik hingga sekrang, dan dia masih tidak berkahwin lagi.

rasanyer tu jer yg sy ingat....

kerja-kerja-kerja : KGPA projek dh siap, perhhhh semua pihak puashati. mlm nie mula kerja perahan tenaga hingga hujung bulan nie utk JPA, and coming soon guthrie landskap ermm moga-moga berjaya presantation tu.....aminnnn.
kerja sendri istana anak bukit kedah.... mari mewarna hehehehe

3 comments:

~ GAB ~ said...

GAB selalu "meninggalkan" handphone kat rumah. Eh, salah tu kan? Sepatutnya GAB selalu "tertinggal" handphone kat rumah. Tu lah... Kalau bab meninggalkan ni GAB tak berapa expert. Tapi kalau bab "menanggalkan" huffff, memang tu le kerja GAB... wekekeke

nanies said...

salam tun..heheh sampai ati ko tinggal kan awek tu tepi jln..heheh...tertinggal dan meniggalkan..pernah rasa..ditinggalkan sedang merasa lah skrang nie...wakakak..Selamat Tahun Baru my pren...

m i n e r a l . . . said...

gab..
hehehe bab menanggalkan ini, tun mmg terer...bilamana sakit perut yg maha dasyat lagila tun pantas, heheheh

nanies..
hehehe pompuan kan nk sama hak, so tu hak dia la tu utk ditinggalkan di tepi jalan jejejejej (tiada layanan istimewa jejejej)