Thursday, December 07, 2006

eisya. . .


milik siapakah gadis ini...... [cewahh ada gaya cam lagu sudirman tak?]
ermmm sebenarnya hepi skit, br dpt gambar nie dari seorg adik angkat [tudung biru] yg sedang bertungkus lumus habiskan pengajiannya dimesir.
macam mana leh kenal? ermm sebenarnya kami berjiran semasa saya masih belajar dan bekerja di ipoh, biasa la kami rumah bujang laki, sebelah lak student kolej islam perak, awek cun-cun lak tu heheheh... bagus adik-adik nie diorg tak sombong... asal selisih jer sure hidung diorg yg mancung pun kami tak nmpk, sehabis mengelak, kalau bagi salam jeling2 jer hehehe.
kalau kami pulang awal sure lepak depan rumah sambil main gitar or bersihkan kolam air pancut yg kami buat [tunjuk rajin la konon] sebab nnti diorg akan balik dr kolej or dari pasar sambil naik basikal, sampai jer depan rumah kami pun bg salam.... yg lucunya dlm keadaan kelam kabut diorg buka pintu pagar, pastu sorong basikal laju2 masuk ke dlm car porch dan sambil tu jugalah diorg jawab salam hehehehe, malu la tu, hehehe.
paling best bila diorg hampir nk exam, setiap mlm pasti dengar mereka nie menghafaz al-quran dan memacam lagi dlm bahasa arab, dan kami pula memasang lagu rock kuat2 [study jugak la kononnya] saje kaco konsentrasi diorg heheheeh jahat kan?.
biasa la budak architecture kalau study senyap2 wat design isk rasa cam beku otak nie.
tapi kalau diorg gelak sure kami leh dengarlah...memula igtkan ade org kena histeria...rupany2 ade tukang lawak rupanyer kat rumah sebelah.
bagusnya lagi adik-adik nie every weekend diorg sure pass skit makanan yg diorg masak walaupun cucur ikan bilis jer...hehehe org lapar diberi makan, sure terima hati yg tenang hehehe, rasa seronok tul zaman tu, study, sebelah awek2 solehah...kaco awek2 nie pun syok lagi thrill, kalau diorg menegur kami...perhhhh rasa nk gugur jantung nie, dgn sopan siap berkias2 disertakan sekali dengan tazkirah hehehehe.
hinggalah sy kembali ke KL, masih bersms, sampai dh kawin, dh ade baby, adikku ini dh ke mesir masih call n beremail bila waktu lapangnya. mujurlah ade adik begini ade la jugak rasa insaf skit2 dlm diri nie, kalau tak huh....setan-setan je lah yg tahu hahahah.
kalau tak silap pertengahan tahun depan adikku ini akan pulang ketanah air, moga dia lulus dgn cemerlang dan jadi peguam yg terbaik, aminnnn.
p/s: dik jgn marah yerk buh pic sini, heheheh...nnti kena jual oOo... 10 dirhammm [eh mesir guna dirham ker?]

3 comments:

~ GAB ~ said...

Pehhh TUN best tu. wekekeke Salam sama Eisya cakap sama dia GAB belum kawin dan masih mencari dan kebetulan GAB suka orang pandai berbahasa Arab... wekekekek

GAB masih terngiang2 suara TUN dalam phone.

qizzy adam said...

nak tumpang gak arr tunn..tumpang kim salam ngan adik angkat tuh ek..hikhikhik

m i n e r a l . . . said...

gab hehehe sore gab macho arrr leh jadi DJ nie, serius jujur nie.

qizzy, report kat awek ko kanggg hehehe