Skip to main content

eisya. . .


milik siapakah gadis ini...... [cewahh ada gaya cam lagu sudirman tak?]
ermmm sebenarnya hepi skit, br dpt gambar nie dari seorg adik angkat [tudung biru] yg sedang bertungkus lumus habiskan pengajiannya dimesir.
macam mana leh kenal? ermm sebenarnya kami berjiran semasa saya masih belajar dan bekerja di ipoh, biasa la kami rumah bujang laki, sebelah lak student kolej islam perak, awek cun-cun lak tu heheheh... bagus adik-adik nie diorg tak sombong... asal selisih jer sure hidung diorg yg mancung pun kami tak nmpk, sehabis mengelak, kalau bagi salam jeling2 jer hehehe.
kalau kami pulang awal sure lepak depan rumah sambil main gitar or bersihkan kolam air pancut yg kami buat [tunjuk rajin la konon] sebab nnti diorg akan balik dr kolej or dari pasar sambil naik basikal, sampai jer depan rumah kami pun bg salam.... yg lucunya dlm keadaan kelam kabut diorg buka pintu pagar, pastu sorong basikal laju2 masuk ke dlm car porch dan sambil tu jugalah diorg jawab salam hehehehe, malu la tu, hehehe.
paling best bila diorg hampir nk exam, setiap mlm pasti dengar mereka nie menghafaz al-quran dan memacam lagi dlm bahasa arab, dan kami pula memasang lagu rock kuat2 [study jugak la kononnya] saje kaco konsentrasi diorg heheheeh jahat kan?.
biasa la budak architecture kalau study senyap2 wat design isk rasa cam beku otak nie.
tapi kalau diorg gelak sure kami leh dengarlah...memula igtkan ade org kena histeria...rupany2 ade tukang lawak rupanyer kat rumah sebelah.
bagusnya lagi adik-adik nie every weekend diorg sure pass skit makanan yg diorg masak walaupun cucur ikan bilis jer...hehehe org lapar diberi makan, sure terima hati yg tenang hehehe, rasa seronok tul zaman tu, study, sebelah awek2 solehah...kaco awek2 nie pun syok lagi thrill, kalau diorg menegur kami...perhhhh rasa nk gugur jantung nie, dgn sopan siap berkias2 disertakan sekali dengan tazkirah hehehehe.
hinggalah sy kembali ke KL, masih bersms, sampai dh kawin, dh ade baby, adikku ini dh ke mesir masih call n beremail bila waktu lapangnya. mujurlah ade adik begini ade la jugak rasa insaf skit2 dlm diri nie, kalau tak huh....setan-setan je lah yg tahu hahahah.
kalau tak silap pertengahan tahun depan adikku ini akan pulang ketanah air, moga dia lulus dgn cemerlang dan jadi peguam yg terbaik, aminnnn.
p/s: dik jgn marah yerk buh pic sini, heheheh...nnti kena jual oOo... 10 dirhammm [eh mesir guna dirham ker?]

Comments

~ GAB ~ said…
Pehhh TUN best tu. wekekeke Salam sama Eisya cakap sama dia GAB belum kawin dan masih mencari dan kebetulan GAB suka orang pandai berbahasa Arab... wekekekek

GAB masih terngiang2 suara TUN dalam phone.
qizzy adam said…
nak tumpang gak arr tunn..tumpang kim salam ngan adik angkat tuh ek..hikhikhik
gab hehehe sore gab macho arrr leh jadi DJ nie, serius jujur nie.

qizzy, report kat awek ko kanggg hehehe

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…