Wednesday, October 04, 2006

G . A . Y ! ! !

maaf mungkin ade yg tersinggung atau rasa tidak selesa...
tp sy rasa terpanggil untuk menulis sesuatu mengenai tajuk diatas...buat mereka yg kurang faham apa itu gay, err..err eloklah rujuk pada mereka yg arif dlm bidang kuasa tatabahasa, tp bg saya ia ialah perhubungan sesama jenis antara lelaki dan lelaki...

ermm sy ingin sekali bercerita ttg gay nie...biar sy mulakan dengan "the dark side of me"
dahulu...err.err waktu muda remaja (remaja lagi rasanyernie hehehe) kami sekumpulan kawan-kawan bila free akan lepak-lepak di tempat2 hiburan (utk adik2 jgn lakukan perkara ini dimana sahaja anda berada ), alkisah nk jadi cerita kami dpt sorang kawan baru yg agak hensem juga, tp berlagak sungguh... kami beritahu mamat tu nk gi tempat baru utk melepak sana lagi best.. so dia pun xcited nk ikut, kami bawa la dia kesatu tempat di dalam KL (tempat dirahsiakan, dan mungkin dah tiada lagi) disana mamat tu agak seronok sbb dgr muzik2 yg fresh (kata dia la), tp kami pula seorg demi seorg buat-buat macam-macam alasan utk keluar dari tempat tu dengan segera...ada yg gi toilet, ade yg kononnya ambil brg dlm kereta, ade yg kate nk call awek la... so tinggal la mamat tu sorang2 kat situ digoda oleh kaum sejenis, tak sampai 30 minit mamat tu lari keluar dari kelab tu, sbb baru dia perasan kelab ehem ehemmm....hehehehe kami gelak sakan jer tunggu dia kat luar . .. tp tu semua citer dahulu...citer budak sekolah takde matlamat hidup.

dan hakikatnyer dulu golongan sebegini akan cuba menyembunyikan pasangan mereka tanpa pengetahuan org lain... tp skrg tidak ...(astarfirullah) akhir zaman, nmpknyer penyakit ini makin menular dan mengejutkan jika tidak dibendung.

di shopping kompleks mereka tidak segan silu utk bercium, bermesra... adoi jijik tgk mereka ini, saya juga pernah terserempak blog-blog rakyat malaysia yg dahagakan kasih syg seorg lelaki, adoi mereka menulis dengan bangga, dan aku pula baca dengan jijiknyer.

diruangan cyber dan interaktif ditv juga menular penyakit ini, seperti malam tadi sy tak dpt tido, jadi lihat la videoklip di 8TV yg ade interaktif sms chat disebelahnya sambil baca-baca gelagat mereka dan melihat videoklip lagu-lagu yg best,

tiba-tiba sy agak terkejut bila terbaca beberapa sms yg ditulis antaranyer seperti ni ... (nikckname) : saya perlukan kasih syg sorg lelaki, pvt me, 20/Jb male, adoiii igtkan perempuan yg cari rupanyer lelaki, muda pulak tu, pastu lelaki cari lelaki pulak tu.... isk isk iskkk
dan yg kedua kalinyer sy terbaca... (nickname2) : jgn malu2 pvt sy abg macho sahaja, lelaki lembik boo layan.... nickname dia nama lelaki melayu... (cam iklankan diri pulak) .. isk adakah mereka ini bergurau, atau serius... ermm atau 8TV terlepas pandang, moderator tak perasan...
adoi marilah sama-sama kita fikirkan...adakah kita hendak menjadi seperti kaum nabi luth...
mereka sudah tidak berselindung lagi...

p/s:
adakah cara utk ubati penyakit ini....? mari kita fikirkan, moga agama, bangsa, dan negara kita terpelihara.

5 comments:

Dea said...

nauzubillahminzalik!

~ GAB ~ said...

I can never understand Gay World. I try hard to comprehend myself how's the chemicals in their brains work to like what they like. It is not so hard on anticipating what a woman may feel (though guys can never be close to women's feelings) but, gay? Man... far off!!!

That is what happened to me when I was finishing my sociology paper (elective subject) during my study days. To come up with a good dissertation / paper, we have to really get it involved in our thinking. But then... the closest I got to understand those were just merely what the academic papers would've made me understood.

amirahsyuhada said...

masa saya sekolah dulu ada juga kenal beberapa member lelaki yang menjalankan hubngan sulit mereka dengan abg2 senior, mulanya mereka anggap ianya sebagai permainan dan sebagai pelepas nafsu..yelah masa tu dorang dalam proses 'matang' dan terperangkap dalam situasi yang dicipat oleh senior2 yg bodoh tu. Dan bila dah masuk Universiti, bila tengok golongan ni tak asing disitu, walau mereka cuba lari...akhirnya ada gak yg terjerat.

Lalu dari saja-saja dah jadi hardcore, nak taubat dah susah. Itulah mereka teruskan..

yg sedihnya...ada yg takleh tinggalkan walaupun stelah kawin. Tudah jadi biseksual.Kesian kat family beb...

Labanon said...

Ya.. Allah apa nak jadi? sememangnya sekali buat nak lagi ni.. begitu sukar sekali nak tingal betulah kata amirahsyuhada.. mintak2 jauh lerr

m i n e r a l . . . said...

dea...
nauzubillah...
(err..err ada blog? may i read ur blog hehehe)

gab...
ermm what kind of chemical in their brain?, ermmm tak tau nk tulis apa, yg pasti menonjol golongan professional, lgi menyedihkan.

amirahsyuhada...
thanks lawat blog yg tak seberapa nie :)...tingat time sekolah dulu, kami kaunseling sambil belasah budak gay kat asrama (bukan contoh yg baik) cuma harapan budak tersebut tak ulangi lagi dan lebih bijak berfikir.

lebanon...
mudah-mudahan ia dpt dibendung...aminnn