Friday, May 16, 2008

SELAMAT HARI GURU . . .






[UCAPAN SELAMAT HARI GURU SAMA SEPERTI TAHUN LEPAS] ... :)

selamat hari guru...

terlalu byk kenangan bersama guru yg hendak ditulis... tak tertulis rasanyer, terima kasih cikgu kerana sabar dengan karenah anak-anak murid yg sentiasa mencabar kewibawaan cikgu...tak lupa ucapan selamat hari guru kepada . . .

1. cikgu mahani (kakak sy) bakal seorg pengetua hjg tahun ini, moga segala jerit perih mendidik anak-anak istimewa memberi kekuatan utk mengharungi dunia yg makin mencabar ini.

2. cikgu-cikgu di sekorah rendah jalan 10 PJ, waktu aku masih disekolah ini tiada pelajar perempuan, kami semua lelaki gagah2 heheheh, lepas aku tinggalkan sekolah nie br dibenarkan pelajar perempuan belajar sama disini, ermm bekas kengkawan aku sure suka punya.

3. abuyamin di Sek. Ren Agama Rakyat An-nur, Kg Melayu Sri Kundang. waktu disini akulah ketua kelas plg garang hehehe.

4. cikgu-cikgu di Sek. Ren. Keb. Kuang, Selangor, sekolah yg agak lama zaman jepun kate cikgu, tp siokkk walaupun aku tak pandai tp dok dlm kelas plg pandai, dan pepandai gak buat-buat pandai, wakil sekolah badminton, dan ramai awek minat, hehehehhe.

5. cikgu-cikgu di Sek. Men. Taman Ehsan, Kepong, x byk kenangan disini melainkan ponteng gi main billiard belakang sekolah, dan wakil sekolah dlm bolasepak, gado dgn budak india, dan nyaris bercinta dgn awek cina jejejejeje, maklum la sek nie 70% cina.

6. cikgu-cikgu di Sek. Men. La Salle P.J, terima kasih pada pengetua (bersara mungkin srkg nie) pn hajah ramlah, satu-satunya pengetua melayu selepas beberapa paderi menjadi pengetua seperti brother felix dan lelain, dan dizaman itulah br ku melihat tulisan jawi berada di dinding2 bangunan sekolah bersama-sama salib, terima kasih pada cikgu disiplin 'mr.siva' yg berjaya menangkap dn merotan aku perhhhh tq cikgu, kalau x aku masih suka ponteng kelas, kapten bolasepak 3 tahun berturut2, dan terima kasih pada kengkawan di sek assunta juga hhhehehehe.

7. cikgu-cikgu di Sek. Men. Vokasional Klang, skrg nie teknik klang, terutama kepada guru-guru binaan bangunan, cikgu ratna sri dewi dan guru2 yg jenuh buat kelas tambahan add math dan matematik (biar ku tak suka mengira pun)...disekolah inilah aku mula mengenali diri, tq very much cikgu ratna.

8. terima kasih kepada mr.okinaka, en azlan, en fuad, pn rosediah, en zainal (nana) dan lelain pensyarah di unit senibina politeknik ungku omar. byk benda yg mencorak kehidupan aku disini. walaupun mereka gelar aku presiden yg gila-gila, sekurang-kurangnya unit senibina tak hambar dgn kegilaan aku bersama kengkawan dan junior2 yg gila-gila juga hehehehe, dgr kate junior, senior br tak best yerk, study beb jgn nk ngorat jerrrrkkk. dan waktu inilah last aku main bola wakil kelab senibina lepas injured terukkk hingga skrg.

9. terima kasih juga yg tak terhingga kepada kedua ibu-bapa aku yg sememangnya guru yg plg berdedikasi dlm membentuk anak-anak mereka.

terima kasihhhh cikgu, budi mu tiada harga yg boleh dibalas.

disebbkan aku ni berpindah randah, so byklah sekolah yg disinggah....dan kengkawan yg masih dihubungi wlupun dr sek rendh masih segar dan utuh persahabatan itu, selagi daya kita akan saling ingat mengingati...

oops tak lupa juga kepada cikgu-cikgu (ustazah n ustaz) yg mengajar aku tahfiz, al-quran, muqaddam, bahasa arab, fardhu ain dan lelain, moga kalian dirahmati Allah hendaknya, aminnn.

8 comments:

arZOoo said...

ermmm..byk nye skolah.....selamat selamat selamat

artisticklytouch said...

eh eh...sek taman ehsan..bro..afsal sekolah kita sama? ko tahun bila masuk sekolah tuh?

SI KIDAL said...

semua bangunnnnnnnnnn, terima kasih cikguuuuuuuuuuuu...

butaseni said...

tq,ni entry untuk aku jugak,aku pun cikgu hhihihi

bunga rampai said...

Moga selamat semuanya - jasa guru-guru tetap dikenang.

Salam :) ... [sambil menghulur air barli suam segelas (ermm, tengah sakit tekak ni)]

p/s gambar-gambar Kenyir cantik! Tq.

Penjejak Badai said...

berpindah randah sebab per tuh..tah2 jahat per masa sek.

m i n e r a l . . . said...

arzo..
err. sekolah mmg byk jejeje

artistisklytouch..
errr last kat tmn ehsan 1993,
sama erkk.. ko sure junior aku kan huahauua juz joke.. jacklyn victor pon satu sekolah dgn kita tau, errr tp dia kelas bdk tak brapa pandai kekekeeke, time tu dia comot :P

sikidal...
errr... ucapan utk butaseni erk :)

butaseni..
slamat hari guru :)

bungarampai...
ermm hilang dahaga...
terima kasih...
[ sambil hulur fisherman friends ]

penjejak badai...
syhhhhhh jgn pecah rahsia, jejejeje

jaketbiru said...

hari selamat untuk semua.. sebab kamu-kamu juga mengajar ku erti kehidupan... kamu guruku..