Skip to main content

SELAMAT HARI GURU . . .






[UCAPAN SELAMAT HARI GURU SAMA SEPERTI TAHUN LEPAS] ... :)

selamat hari guru...

terlalu byk kenangan bersama guru yg hendak ditulis... tak tertulis rasanyer, terima kasih cikgu kerana sabar dengan karenah anak-anak murid yg sentiasa mencabar kewibawaan cikgu...tak lupa ucapan selamat hari guru kepada . . .

1. cikgu mahani (kakak sy) bakal seorg pengetua hjg tahun ini, moga segala jerit perih mendidik anak-anak istimewa memberi kekuatan utk mengharungi dunia yg makin mencabar ini.

2. cikgu-cikgu di sekorah rendah jalan 10 PJ, waktu aku masih disekolah ini tiada pelajar perempuan, kami semua lelaki gagah2 heheheh, lepas aku tinggalkan sekolah nie br dibenarkan pelajar perempuan belajar sama disini, ermm bekas kengkawan aku sure suka punya.

3. abuyamin di Sek. Ren Agama Rakyat An-nur, Kg Melayu Sri Kundang. waktu disini akulah ketua kelas plg garang hehehe.

4. cikgu-cikgu di Sek. Ren. Keb. Kuang, Selangor, sekolah yg agak lama zaman jepun kate cikgu, tp siokkk walaupun aku tak pandai tp dok dlm kelas plg pandai, dan pepandai gak buat-buat pandai, wakil sekolah badminton, dan ramai awek minat, hehehehhe.

5. cikgu-cikgu di Sek. Men. Taman Ehsan, Kepong, x byk kenangan disini melainkan ponteng gi main billiard belakang sekolah, dan wakil sekolah dlm bolasepak, gado dgn budak india, dan nyaris bercinta dgn awek cina jejejejeje, maklum la sek nie 70% cina.

6. cikgu-cikgu di Sek. Men. La Salle P.J, terima kasih pada pengetua (bersara mungkin srkg nie) pn hajah ramlah, satu-satunya pengetua melayu selepas beberapa paderi menjadi pengetua seperti brother felix dan lelain, dan dizaman itulah br ku melihat tulisan jawi berada di dinding2 bangunan sekolah bersama-sama salib, terima kasih pada cikgu disiplin 'mr.siva' yg berjaya menangkap dn merotan aku perhhhh tq cikgu, kalau x aku masih suka ponteng kelas, kapten bolasepak 3 tahun berturut2, dan terima kasih pada kengkawan di sek assunta juga hhhehehehe.

7. cikgu-cikgu di Sek. Men. Vokasional Klang, skrg nie teknik klang, terutama kepada guru-guru binaan bangunan, cikgu ratna sri dewi dan guru2 yg jenuh buat kelas tambahan add math dan matematik (biar ku tak suka mengira pun)...disekolah inilah aku mula mengenali diri, tq very much cikgu ratna.

8. terima kasih kepada mr.okinaka, en azlan, en fuad, pn rosediah, en zainal (nana) dan lelain pensyarah di unit senibina politeknik ungku omar. byk benda yg mencorak kehidupan aku disini. walaupun mereka gelar aku presiden yg gila-gila, sekurang-kurangnya unit senibina tak hambar dgn kegilaan aku bersama kengkawan dan junior2 yg gila-gila juga hehehehe, dgr kate junior, senior br tak best yerk, study beb jgn nk ngorat jerrrrkkk. dan waktu inilah last aku main bola wakil kelab senibina lepas injured terukkk hingga skrg.

9. terima kasih juga yg tak terhingga kepada kedua ibu-bapa aku yg sememangnya guru yg plg berdedikasi dlm membentuk anak-anak mereka.

terima kasihhhh cikgu, budi mu tiada harga yg boleh dibalas.

disebbkan aku ni berpindah randah, so byklah sekolah yg disinggah....dan kengkawan yg masih dihubungi wlupun dr sek rendh masih segar dan utuh persahabatan itu, selagi daya kita akan saling ingat mengingati...

oops tak lupa juga kepada cikgu-cikgu (ustazah n ustaz) yg mengajar aku tahfiz, al-quran, muqaddam, bahasa arab, fardhu ain dan lelain, moga kalian dirahmati Allah hendaknya, aminnn.

Comments

arZOoo said…
ermmm..byk nye skolah.....selamat selamat selamat
eh eh...sek taman ehsan..bro..afsal sekolah kita sama? ko tahun bila masuk sekolah tuh?
SI KIDAL said…
semua bangunnnnnnnnnn, terima kasih cikguuuuuuuuuuuu...
butaseni said…
tq,ni entry untuk aku jugak,aku pun cikgu hhihihi
bunga rampai said…
Moga selamat semuanya - jasa guru-guru tetap dikenang.

Salam :) ... [sambil menghulur air barli suam segelas (ermm, tengah sakit tekak ni)]

p/s gambar-gambar Kenyir cantik! Tq.
Penjejak Badai said…
berpindah randah sebab per tuh..tah2 jahat per masa sek.
arzo..
err. sekolah mmg byk jejeje

artistisklytouch..
errr last kat tmn ehsan 1993,
sama erkk.. ko sure junior aku kan huahauua juz joke.. jacklyn victor pon satu sekolah dgn kita tau, errr tp dia kelas bdk tak brapa pandai kekekeeke, time tu dia comot :P

sikidal...
errr... ucapan utk butaseni erk :)

butaseni..
slamat hari guru :)

bungarampai...
ermm hilang dahaga...
terima kasih...
[ sambil hulur fisherman friends ]

penjejak badai...
syhhhhhh jgn pecah rahsia, jejejeje
jaketbiru said…
hari selamat untuk semua.. sebab kamu-kamu juga mengajar ku erti kehidupan... kamu guruku..

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…