Skip to main content

kenyir - part 4 (final)

lets the picture speaks itself...





detik kekalahan ceng....


penarik beca disekitar pasar payang, kuala terengganu.
pasar payang yg baru.


sekor jer ikan kelah yg kami dapat,
congrat jeff... sedap rasanyer.





hasil tangkapan...
lampam...goreng pon sodappp.






area pancing lubuk kelah dan ikan sungai.





kalau takde yoga tahap ke-3
jgn mimpi dirikan batu camnie...
riak tak aku, jejejejeje





santai di deck boat waktu ke sungai terenggan.







nie boat la..takkan kereta kan jejejeje







flora.....










flora.... [lom nmpk fauna lagik]











errr komen skit pic nih... penat wa setting oOOoo.










pic nie pon tau jejejeje.












err.r.r.r
inilah budin heheheh
the boatman...very sporting
walaupun sleng ganu dia aku
kekadang ternganga jer sambil angguk2 pala
jejejeeje.





Comments

abgbest said…
1.padanla ceng asik kalah main chess..pakai tangan cebok..lain kali pakai tangan kanan klu nak menang.
2.tunG, nak komenG pic tu ye..klu ade sekawan spesis haiwan tengah gayut2 kat dahan2 tu lagi nampk original pix tu tunG....
3.Sure sedap korang makang ikang ikang tu .......
butaseni said…
wow...hijau air dia.
jeles gila bro
abgbest...
kekeke ceng mmg tak pernh menng heheh, kekeke abebeh takdok gayut2 yg ado kami nampok anok gajoh hehheheh, mmg sedapppp.

butaseni...
next time joint erkk bro :)
abgbest...
kekeke ceng mmg tak pernh menng heheh, kekeke abebeh takdok gayut2 yg ado kami nampok anok gajoh hehheheh, mmg sedapppp.

butaseni...
next time joint erkk bro :)
Mak Su said…
gambar batu tu peliklah, mcm tak percaya jer.. super imposed ya? hehehe.

nak komen gapo ek gambo yg kaler ijao tu, hhmmmmmmm, hhmmmm (dah 5 jam dah fikir ni), ish, tak reti ler nak komen apa.. sowi ek. tapi santek viewnyer, tenang, dan bersatu imej & bayang?
nanies said…
Eh...eh...budinggg....kekekkeke
Izariza said…
Salam,

Komposisi gambar cantik .. tapi kalau guna filter lagi cantik kut .. :)

Kamera jenis apa kali ni Tun?
arZOoo said…
erkkkk..budinggg ke tuhhhh
Nuts@Kacc said…
erkkk....azuuuu teruja tgk pic budingg...!.patut la pic dia ngan buding tak nk kasi kat sesapa...hahahha
Anonymous said…
pandai tangkap gambo but ada byk ruang utk improvasi...lain kali snap pic bogil lak tun..wakakaka
jeles jeles jeles!!!!! tak dpat kenal dgn budinggggggg wakakakak
Anonymous said…
budingggg...permata hati intan payung kenyir buah hati pengarang jantung ehemmm...ehemmmm.....
maksu...
btl maksu sy dirikan batu tu, takde superimpose heheheh

nanies..heheh

izariza..
camera compact kodak c533... ade skit kerisauan nk bawak eos500 ku itu jejeej

arzoo, lia and anonymous...
heheheh jgn korang berebut buding dah ler :)
errr anoy nie sapa erkk :)
jaketbiru said…
..wow bestnya tunnn...
..hensem gak buding nih..
.. cam A Galak masa memuda...
thaniah bro atas skill mengambar

p/s agaknya ler anoy ni ccam nonya jer...

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…