Skip to main content

selamat hari bapa...

bt diriku sndri dan bapa-bapa diseluruh dunia.....

moga diberi kekuatan menjadi bapa yg terbaik....

p/s: tenang sedikit sejak dua menjak nie, kurang rasa bersalah, jejejeej

'air boleh mengapungkan kapal, air juga bole menenggelamkannya'

Comments

SI KIDAL said…
Selamat hari bapa...errr baper aribulan ek????

moga diberi kekuatan menjadi bapa yg terbaik....
nanies said…
salamm tun..hapey father day to u... kem salam kat sara yg makin keletah n adaik nyer...nama lupolah...moga anak2 tun..membesar sihat dan kuat dan menjadi anak2 yg baik..serta taat pada tuhan dan ibubapanya bila dewasa kelak..aku sure ko leh jadi bapa yg baik...
fesal said…
jadi bapa yg baik kena buat anak ramai2 eh gegegege
jaketbiru said…
..air menghidupkan ..
..air juga melemaskan ..
arZOoo said…
tun...selamat hari bapa gakk...insyaAllah u will be a gud father coz u r gud father...
mama ranggie said…
15 jun kan hari bapa?

ape pun,HEPI FATHER'S DAY 2 U!
Mak Su said…
Semoga awak akan menjadi bapa yang berjaya dunia dan akhirat
Mr Cool said…
selamat bro... selamat...
selamat hari bapa...aku masih belum bersedia ha ha

tahun 1993 aku di tingkatan 2!! aku juga rasa kau senior aku ha ha ya ya aku tahu jaclyn itu dan aku juga ingat dia di kelas belakang dan sangat comot ha ha
Pegawai Khalwat said…
hari hari jadi bapa kita ni.
slmt
hari
bapakkkk...


:D
mama vouge said…
bila hari bapa ek...alamak terlepas lahhhh
mama vouge said…
bila hari bapa ek...alamak terlepas lahhhh

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…