Skip to main content

superman...!

dear bloggers...

rasa mcm lama tak update... sibuk skit dgn proposal multi-purpose building di zoo negara, harap semua ok la, br jer siap pagi nih setelah 2-3 hari buat 'brain juice'.








perspective view...












open concept cafe...




dan beberapa hari lepas juga aku bertengkar dgn bos utk ntah keberapa kali...semuanya pasal kerja, nothing personal... bila masuk isu profesionalism nie semua perkara kena ambil kira.
ntah la rasa macam tak serasi hingga aku beritahu nk berhenti.. jumaat lepas dia call pujuk..aku buat tak tau, hati tgh panasss... smlm dia ajak bincang... aiyak kepala tgh berat kejar submission lagi nk discuss2.. ku bukan apa, mamat nie kalau discuss kang lain macam skit...last2 dia mintak maaf, pujuk suh tlg handle company nie, cehhhhhhhhh
ermm masa nie la peluang hentak dia betul-betul, ku bkn tak pernh ade comp sndri, tp jgn la jadi superman, semua benda nk kejar, nk tlg, tp diri sndri 'NGOK' pakai spender kt luar...
lepas tu memacam dia janji dengan aku... elehhh rasa cam loya pon ade... hati aku pun lembut.. isk kesian pon ade.. tp takpe, aku tgk keadaan camner... kalau makin teruk... babai arrrr....

lega zoo settle...masuk la sabah... aiyakkkk perah otak jap...

Comments

Akinogal said…
This comment has been removed because it linked to malicious content. Learn more.
bunga rampai said…
Salam,

Nah, kit kat! have a break :-)

Nampak menarik je bangunan tu, moga jadi kenyataan.

Kalau tak nak jadi superman, jadilah cicakman!

jejjejjeee .....
Anonymous said…
sabar3....

jadilah seperti siput, slowly but surely...

aruZi
anaiz said…
aipp..
jangan pakai spender kat luar, huduh..!! hehe..

sabar separuh daripada iman. chaiyok!!
Mak Su said…
ayooo, tensen ek. fire je, tapi masih maintain profesionalism.
butaseni said…
patut kau suggest,sambil makan,lepas je haiwan2 tu lalu disebelah meja makan.baru konsep safari dine.hehe
butaseni said…
patut kau suggest,sambil makan,lepas je haiwan2 tu lalu disebelah meja makan.baru konsep safari dine.hehe
biasala...

org tamak mmg camtuh..

slalu rugi..

mcm hanjingg dgn byg2..
jaketbiru said…
manaykkk overtime ek tun.. melanja nide kari pala ikan ... plse..
jaketbiru said…
sori silap taip.. manaykkk tu maksudnya jangan lanyak nide... actually the word is manyakkk
arZOoo said…
jari nide memng tak bedungg arrr...wat eve it is, think twice, make sure kalo nak resign tuh much2 better than tpt lama.... caiyukkkkkkkkkkkkk2
arZOoo said…
aikk..tertinggal lak..tpt baru tuh much2 better.....
tegezoot said…
Berusaha!
same keje mcm along zie aaa abg syuk neh
designer kan???
mmg meletihkan aa keje neh
mcm z nengok along zie...tiap2 hari
balik keje dlm kol 12mlm gittew

adoiiii...cian2..
Anonymous said…
salam tun....
ehmm....setuju ngan azu... if u dah decide nak berenti....pastikan tempat baru nanti muchhhhhhhX10000000 better than tempat lama....but... maner ader yg sempurna dan selalu dapat memuaskan kan hati erk....

Syukurlah dengan apa yang ada hari ini.....Alhamdulillah....

frens...
Pegawai Khalwat said…
Nanti kalo ko dapat tender tu, bila aku gi Zoo Negara, leh la aku kata kat orang yang pi dengan aku,

"nilah bangunan yang member aku design"
akinogal..
cisss virusss

bunga rampai..
ermm kit kat jerk? air mangga dh habis erk jejejjee

aruzi...
sampai bilaaaa....

anaiz..
yeap sabar sabar

maksu..
kalau org bt keje takde sistem, mmg sakit jiwa nk ikut.

butaseni...
kekeke good idea, open cafe tu atas air, leh la bela buaya lebih skit kekekek

fealize...
anda memahami... terbayang2 jerk kekeke

nide..
jommm zainul nasi kandarrr

arzoo...
errr kerja dgn arzoo leh, jejejej

tegezot..
tq bro..

princess..
errr gitu la nmpk gayanyer... imagine masa, usaha, tenaga, duit, habis, tp satu habuk pon tarak... no life dear..

frens...
syukur alhamdulillah anda semua mengingatkan sy tentang sesuatu...

pegawai khalwat...
er.r.r.r terharu nie, doa-doa la moga berjaya, aminnnn

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…