Skip to main content

hanya di mercu...

dear bloggers...

sdg sibuk dengan sesuatu....
tiba-tiba ade keinginan menonton grand finale on in a million... tgk si ayu kecil itu buat hati berkata-kata... "inilah bakat" . . .
beberapa hari selepas itu pasti ku kuatkan radio sewaktu memandu jika lagu hanya dimercu diputarkan.... semangattt beb...yihaaa

share something...

Hanya Di Mercu
Lagu: Aubrey Suwito
Lirik: Habsah Hassan

Mimpi dan harapan
Cecita yang tinggi menjulang
Tak pernah terluahkan
Hanyalah di hati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan diriku menjadi penghalang

korus:
Sampai bila aku bertanya sampai bila
Ku harus mencuba
Bila lagi desak hatiku bila lagi
Aku harus berani

Lalu ku bangkit tegak berdiri
Mengatur langkah ku terus mendaki
Cita-citaku
Di mercu

Mimpi dan harapan bagaikan duri yang mencengkam
Seandainya ku biar cecita dihati tersimpan
Terpendam
Keterbatasan tak wajar menjadi penghalang

Bridge:
Aku mencari kekuatan
Dalam kelemahan
Aku temui kejayaan
Dalam keberanian

p/s: selamat mengundi kepada warganegara Malaysia....jangan gaduh2 arrr

Comments

Anonymous said…
Sampai bila aku bertanya sampai bila ku harus mencuba...

Bila lagi desak hatiku bila lagi????

Aku harus berani....

aruZi
mama ranggie said…
selamat mengundi ya!

ayu memang berbakat kan?
butaseni said…
xpah xpah u go go
Mak Su said…
rugi saya tak tgk
bintang hati said…
memang trend One In A Million, artis bukan pemenang...ye ke..??

suker juga Ayu menang..asalkan bukan sarah raisuddin tu...huhuhu..
amirahsyuhada said…
Sedang mendengar keputusan pilihanraya, dan membaca blog encik mineral. dengarnya banyak gaduh yer pilihanraya ni...hehe
jaketbiru said…
yehaaaaaaaa...
menteri besar Perak orang Cina... well done melayu....
aruzi...
sms lah suruh desak cepat2 skit kekek

mama..
yeah mgkin...

butaseni...
sdg menari agogo ka?

maksu..
tak rugi.. mgkin ade siaran ulangan

bintang hati..
kekeke sarah raisudin lebih barat dr melayu agaknyer...

amirah..
yeahhh mmg byk... tahniah kepada org penng dpt DAB jd pemimpin... eh silap DAP :)

jaketbiru..
br call org kuat perak... depa kate dlm perlembagaan cina takleh jd mentri besar.. sbb dlm perlembagaan tulis 'org islam mazhab shafie shj bole'...risau jg ade parang2 trbang kt perak nnti...
harap bukan jd boneka jejejej
bunga rampai said…
Salam,

Senikata yang sangat berjiwa dan punya makna yang mendalam :-)

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…