Skip to main content

MLM,go-kart,hitch,hati lembut.

dah lama tak menulis dlm blog nie...

Beberapa hari kebelakang nie jiwa rasa sedikit tenteram, walaupun ade sikit kerugian yang harus aku tanggung, biasala adat berniaga [learn from mistake].
ermm..bersyukur masih bole makan, minum seadanya. semalam seorang kawan bawa aku tgk satu multilevel marketing...ermm nampak menarik dengan plan pemasaran tak rumit dan mudah, cuma aku kena fokus kalau nak buat nanti apa org kata yg dikejar tak dapat yang dikendung keciciran.

teringat seorang kawan perempuan pergi main go-kart...alahai lemah lembutnya, rasa macam aku lak nak masuk race, geram rasanya bawak kereta [go-kart] macam makan angin hehehe, tapi walau macam mana pon aku respek dia sebab berani mencuba, nie yang tetiba rasa lain macam nie,bole denyut beb ahaks.

ermmm apa lagi nak cerita yerk....? ah ha....hari tu pi tgk cerita hitch...wakakakaka kelakar giler [sian adik angkat sebelah ku jadi mangsa kena tampo sambil gelak] hehehehe tapi mesej nak disampaikan dalam cerita tu memang best, komunikasi! ermmm penting komunikasi walaupon tanpa keluarkan suara....body language...eye contact....ermm apa lagi yerk...macam-macam bole tahu kan....betullah kata arwah ibuku kebijaksanaan bukan setakat menjawab soalan peperiksaan, tapi cara bergaul dalam kehidupan seharian.
ermm mungkin juga sebab satu ketika dahulu aku sangat susah nak buka mulut [macam ade mutiara dlm mulut], tapi sekarang rasa suka pula nak bercerita kalau ade topik-topik yang menarik.

hati lembut! ermm ade seorg kakak angkat call semalam...ermmm 1st call dah terasa cam ade jiwa tak tenteram, tapi dia tak mahu cerita maybe dah biasa dengan rutin hariannya...tapi bukan itu yg aku nak cerita tentang hati lembut, tetapi ermm pasal akulah yg lembut hati sangat, percaya pada kawan2, ermm yerla learn from mistake...betul kata kakak ku itu, aku lelaki mana leh lembut sangat dalam perkara2 yang melibatkan kerja....ermmm betul tu, kekadang keras hati pada perkara2 yg lain selain kerja. ermmmm kena improve something ha, [reformasi on progress....!!!]

Comments

Popular posts from this blog

jubin...

salam blogger's... [sambil lap hingus] beberapa hari lalu ade seorg kawan tanya tentang jubin... errr terpinga-pinga aku cuba memahami apa yg dia ingin sampaikan...memacam yg ditanyanya... bila dia kate "aku nk jubin yg besar tp murah kat mana ade jual" aku lagi bertambah keliru, aku yg sedang blurr nie pun tanya, ko nk jubin utk apa? jubin jenis apa ko nak? kawanku jawab dengan selamba "aku nk letak kat 'car porch' alaaa yg kaler merah2 tu cam batu bata tuuu, (sambil memuncungkan mulut), bila aku tanya lagi, yerla tp jenis apa ko nak? member aku pulak yg blurrr... errr jubin ade berapa jenis? aku pun senyum sambil rasa nk grip jer leher dia dibawah ketiak aku yg sentiasa wangi nih heheheh.... jadi tanpa membuang masa aku rasa eloklah aku terangkan sedikit demi sedikit disini utk sama2 kita mengetahui tentang jubin... [panjang citer nih, sila ambil note yer, heheh] jubin atau 'tiles' ade dlm pelbagai rupa dan bentuk... ade segiempat sama, segiempat tepat, bu…

modern primitive

contoh rumah yg menggunakan 'interlocking brick system'...errrr mahu? sila hubungi saya :)





































sesuatu yang menarik saya baca hari ini...'modern primitive' . . .boleh lihat some review dari exhibition disini http://www.pinkmemo.com/newyork/blog/modern-primitives-at-design-miami/
seakan trend diwaktu ini bila kebanyakkan kediaman mewah direka menggunakan 'raw material' dinding tanpa dicat, tanpa diplaster, hingga rekabentuk perabut juga menjadi sangat raw tp masih terdapat sentuhan mewah dan artistik. namun ia masih bergantung kepada kepakaran pereka dan kehendak pelanggan yang mahukan kelainan dan cost effective.
beberapa tahun kebelakangan ini juga di Malaysia penggunaan 'interlocking brick system' menjadi sesuatu yg diminati terutama dirumah-rumah di pantai timur, mungkin kerana mesin mencetak bata tersedut datangnya dari negara jiran, penggunaan yg sgt efisien hingga boleh menjimatkan 15 ke 20% dari kos kebiasaan kerana kurangnya penggunaan acuan konkrit, t…

loghat utara...hehehe

Indahnya bahasa utara - [asyik salam pantai timur jerk :) ]

lama tak dgr bonda cakap utara (penang)... hehehe yerla bonda dh takde dialam ini...
tp cerita dibawah nie ade juga yg ku tak faham hehehe sib baik ade translation :)

[cerita dari utara]...

Pak mat dah cemuih dok meghonot bawah beranda. Malam kemaghin pak mat nampak sekoq budak ghenjong ghagaih pagaq mai dok balaih buah ceghemai pak mat hat maneh melecaih.

“Malam ni mekalu mai aku tengalong. Masuk kot leghoh ni lembeq aku ghimbok” kata pak mat sambey dok gabuih seluaq.
Dok sat pak mat pun nampak kawaq tu meloghoih mai kut bawah pagaq. Pak mat tunggu sat, sambey dok ghunaih ghupin kudhey
Mekala kawaq tu tengah ghalit dok polok mentedaghah buah ceghemai, pak mat peghembang teghebey betoi-betoi kat betih keghin.

Kelepuih, pak mat teghebey.
“senighih pulak! pelaq sungguh” kata pak mat peghongoih.

Kawaq tu teghuih ghodong keluaq. Habih ghabit baju. Dia ghandok ayaq acaq abih belemoih.

Pak mat pedo teghebey betoi kat tengah belakang.

Pelepiap…