Tuesday, March 29, 2005

MLM,go-kart,hitch,hati lembut.

dah lama tak menulis dlm blog nie...

Beberapa hari kebelakang nie jiwa rasa sedikit tenteram, walaupun ade sikit kerugian yang harus aku tanggung, biasala adat berniaga [learn from mistake].
ermm..bersyukur masih bole makan, minum seadanya. semalam seorang kawan bawa aku tgk satu multilevel marketing...ermm nampak menarik dengan plan pemasaran tak rumit dan mudah, cuma aku kena fokus kalau nak buat nanti apa org kata yg dikejar tak dapat yang dikendung keciciran.

teringat seorang kawan perempuan pergi main go-kart...alahai lemah lembutnya, rasa macam aku lak nak masuk race, geram rasanya bawak kereta [go-kart] macam makan angin hehehe, tapi walau macam mana pon aku respek dia sebab berani mencuba, nie yang tetiba rasa lain macam nie,bole denyut beb ahaks.

ermmm apa lagi nak cerita yerk....? ah ha....hari tu pi tgk cerita hitch...wakakakaka kelakar giler [sian adik angkat sebelah ku jadi mangsa kena tampo sambil gelak] hehehehe tapi mesej nak disampaikan dalam cerita tu memang best, komunikasi! ermmm penting komunikasi walaupon tanpa keluarkan suara....body language...eye contact....ermm apa lagi yerk...macam-macam bole tahu kan....betullah kata arwah ibuku kebijaksanaan bukan setakat menjawab soalan peperiksaan, tapi cara bergaul dalam kehidupan seharian.
ermm mungkin juga sebab satu ketika dahulu aku sangat susah nak buka mulut [macam ade mutiara dlm mulut], tapi sekarang rasa suka pula nak bercerita kalau ade topik-topik yang menarik.

hati lembut! ermm ade seorg kakak angkat call semalam...ermmm 1st call dah terasa cam ade jiwa tak tenteram, tapi dia tak mahu cerita maybe dah biasa dengan rutin hariannya...tapi bukan itu yg aku nak cerita tentang hati lembut, tetapi ermm pasal akulah yg lembut hati sangat, percaya pada kawan2, ermm yerla learn from mistake...betul kata kakak ku itu, aku lelaki mana leh lembut sangat dalam perkara2 yang melibatkan kerja....ermmm betul tu, kekadang keras hati pada perkara2 yg lain selain kerja. ermmmm kena improve something ha, [reformasi on progress....!!!]

No comments: